Kolekcje Floriana cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kolekcje Floriana cz.1

Post »

:wit

U nas jak u Madzi - wiosny nie widać ;:185
No, może przebiśniegi się już obudziły, ale reszta bardzo powolutku ...
Z tym większą radością obserwuję Twoje piękne, wiosenne, ogrodowe klejnociki ;:138
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Florianie wiosna weszła wielkimi krokami i coraz więcej pokazuje się kwiatów na razie krokusików Czekam z niecierpliwością na kwiaty cudnego przetacznika żyje i ma się dobrze.Reszta roślin też super przezimowała
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Madziu, oj to współczuję :( Rzeczywiście u nas jest cieplejsza strefa klimatyczna i troszkę szybciej wszystko rusza. Tym bardziej w tym roku, gdy wegetacja rozpoczęła się w styczniu i tylko w lutym rośliny spowolniły. Ale teraz nic już ich nie powstrzyma!
Gratuluję pierwszego rannika :tan U mnie kępki ranników już przekwitają i dziś zaczęły wychodzić siewki ubiegłoroczne :tan
Obrazek

Marysiu, bardzo dziękuję 8-) No tak, Brama Morawska robi swoje i przynosi nam ciepłe powietrze z południa. Ale i u Ciebie wkrótce zrobi się kolorowo. Obecnie deszczowo więc szafrany czekają w gotowości, by się otworzyć:
Obrazek

Jadziu, cieszę się. Przetacznik armeński wcześnie puszcza pędy i zawiązuje pączki więc już wkrótce będziesz się nim cieszyć.
Masz rację, wiosna weszła dużymi krokami i pierwsze kosaćce wystrzeliły jak z procy:
Obrazek
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

U mnie wegetacja dopiero zaczyna się, styczeń był na tyle chłodny, że wszystko spało.
Bywa u nas, że zielono robi się dopiero w maju.
Jednak taka sytuacja ma swoje dobre strony.
Jest dzięki temu nadzieja, ze powracające fale chłodów nie narobią zbyt wielu szkód.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękna kępka Katharine a u mnie pojawił sie jeden egzemplarz i ciekawe skąd do mnie przybył. Florianie chryzantemki też świetnie przezimowały muszę je rozmnożyć ,bo bardzo mi sie podobają ;:180
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Florianie piękna wiosna i kępki kwiatów ;:138
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu, cóż powiedzieć - na pewno przyzwyczaiłaś się do takiego stanu rzeczy i to normalny stan u Ciebie. Ja przywykłem do tego, że sezon wegetacyjny trwa 9 miesięcy, czyli od marca do listopada. Fale przymrozków są proporcjonalnie mniejsze u mnie więc nie grożą roślinom, które już kwitną lub się zielenią.
Zieleni się też na moich parapetach, bo rozmnażanie dalii trwa w najlepsze:
Obrazek

Jadziu, 'Katharine Hodgkin' musiała do Ciebie przybyć jako pasażerka na gapę z jakąś inną rośliną :lol: To wg mnie najbardziej plenny i niezawodny kosaciec cebulowy ;:333
Wszystkie skrzynki poszły w ruch, by pomieścić dalie-matki:
Obrazek

Dzięki Mariuszu! Przedwiośnie jest ale zima nie odpuszcza więc teraz trochę przymroziło. Ale to nic - wszystko idzie ku dobremu ;:173
Młodych sadzonek przybywa, do maja będzie las na parapetach :tan
Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Florianie nic bardziej błędnego z tym malutkim kosaćcem Już parę razy go kupowałam i zakwitał raz w sezonie, a potem klapa .Dlatego dziwię się skąd się wziął u mnie przecież nie zdążyłam go kupić jesienią. Ranniki i przebiśniegi też się rozmnażają, a u mnie tylko przybywają co roku jakieś pojedyncze sztuki tych roslin ;:174 Ojjj zielono już na Twoich parapetach za chwilkę i moja jedna dalia się zazieleni ,bo już się wykluwa :wink: Jednak reszta dalej w przechowalni Najfajniejsze jest to, bo nie wiem która to z moich, bo bulwkę znalazłam w skrzynce z pelargoniami
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Florianie zawsze do Ciebie zaglądam ale nie zostawiam śladu więc teraz postanowiłam coś napisać. Podziwiam wszystkie Twoje kolekcje jest co oglądać, pokazuj więcej zdjęć :D Pomidorki masz już bardzo duże, moje dopiero mają pierwsze listki.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28

Post »

Piękne przedszkole daliowe i niczego im nie brakuje! Moje - Twoje dalie pięknie się przechowały i będę je nawet dzielić. Koleżanki juž się cieszą!
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Florian widzę że u Ciebie to nawet już krokusy zaczynają kwitnąć .
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dalie ... ;:oj
Gdy je jeszcze przechowywałem, to dopiero w połowie kwietnia wynosiłem bulwy z piwnicy.
No to będzie dużo szybciej u ciebie ;:138
Zapamiętam nazwę 'Katharine Hodgkin' - posadziłem trzy gatunki bez nazwy i zobaczę czy taki też będzie - już z ziemi powychodziły i ładnie się rozrosły.
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu

Kod: Zaznacz cały

Florianie nic bardziej błędnego z tym malutkim kosaćcem
Napisałem "wg mnie" więc dziwi mnie Twoja reakcja ;:185
Być może Twoja gleba nie jest odpowiednia i maleńkie cebulki wysychają? Ranniki i przebiśniegi u Ciebie się też nie rozsiewają, a wysychanie jest podstawową przyczyną tego zjawiska :idea:
Tak, dalie idą w siłę i z dnia na dzień przybywa nowych roślin:
Obrazek

ale na ogrodzie jest ciekawiej, bo coraz więcej roślin otwiera swoje kwiaty:
Obrazek

Troja, cieszy mnie, że oglądasz zdjęcia ale warto też czytać ich podpisy - to nie pomidorki, tylko dalie ;:173
A jeśli chcesz więcej zdjęć, to jednak zachęcam do częstszych wpisów, bo od tego uzależniam ilość wstawianych zdjęć :idea:
Mój najnowszy szafran. Tym bardziej cieszy, że kwitnie tak wcześnie. Dzięki Lidziu ;:196
Obrazek

Anido, ja też się cieszę, że dalie dobrze rosną u Ciebie ;:333 Dobre przechowanie to połowa sukcesu w uprawie dalii. A moje przedszkole coraz większe ;:173
Obrazek

Obrazek

Witaj Geniu! Szafranów coraz więcej, co bardzo cieszy :tan
Obrazek

Andrzeju, z tych sadzonek szybciej dalii nie będzie, a nawet później będą. Rosną w doniczkach w celu rozmnożenia wegetatywnego.
Mam nadzieję, że wśród kosaćców nn będzie u Ciebie również 'Katherine Hodgkin', bo to piękna odmiana!
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”