Pomidory z Rosji cz.1
-
- 200p
- Od: 4 maja 2016, o 18:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pomidory z Rosji
Faworyt,juz pytałam,ale nikt nie odpowiedział. Odmiana Katja, w Polsce i w Rosji są dwa różne opisy. Mnie interesowała wlasnie ta z Rosji, ale w tym roku chyba już nie będę miała. No chyba że jeszcze sie uda
Pozdrawiam Ekaterina
...nie cytujemy póstów na które odpowiadamy Marconi_exe
Jest Katja f1 i Katiusza , to sa rozne pomidorki .
O Kati rozne opinje , wczesna , duzo wiaze , ale jako alternatywe wybralabym Irishka , wiesennije zamorozki , wiesennij horovod , kazabylskij rannij , no i cos z czeskiej selekcji eskort , semorol ...
Jest Katja f1 i Katiusza , to sa rozne pomidorki .
O Kati rozne opinje , wczesna , duzo wiaze , ale jako alternatywe wybralabym Irishka , wiesennije zamorozki , wiesennij horovod , kazabylskij rannij , no i cos z czeskiej selekcji eskort , semorol ...
- Faworyt
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2014, o 14:47
A no właśnie Ekaterina. Też szukam u źródła.Gdyby Katja to była ta sama w dwóch różnych miejscach przytargałbym ją. Może moja córa jak wyjedzie w ramach szlifowania języka a studiuje rusycystykę coś przywiezie o ile się da przywieść.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
-
- 200p
- Od: 4 maja 2016, o 18:28
No wlasnie mnie interesuje ta rosyjska. Zamawiałam z Rosji kilka odmian, ale tej wlasnie nie mieli. W sklepach stacjonarnych przy granicy to maja marny asortyment. Wiec zostaje tylko siec.
Pozdrawiam Ekaterina
galka68
Wybrałam Sibirskij bo był właśnie na tym forum polecany jako smaczny. Jest mały wybór karłowych i wczesnych. W tym roku będę miałam Bohuna i Sibirski. Na drugi może poszukam czegoś innego.
A tych twoich nie ma w polskich sklepach. Szukałam przez wyszukiwarkę.
Wybrałam Sibirskij bo był właśnie na tym forum polecany jako smaczny. Jest mały wybór karłowych i wczesnych. W tym roku będę miałam Bohuna i Sibirski. Na drugi może poszukam czegoś innego.
A tych twoich nie ma w polskich sklepach. Szukałam przez wyszukiwarkę.
Witam i przepraszam za mój polski. ... Regulamin forum- nie linkujemy do stron komercyjnych/ moderator jokaerDrako pisze:Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie (czy jadalne). Nawet nie jestem pewien jak przepisać na alfabet łaciński: (proszę o wybaczenie za linki, cud że przy pomocy samej klawiatury z cyrylicą coś znalazłem)
Percevidnyj
Percevidnyi jest jadalny, ale nie jest nailepszy do użytku w stanie surowym. Jest używany do konserw
-- 21 mar 2018, o 07:55 --
Dorastał----em jego w zeszłym roku - cos o 50...70 cminga_beta pisze:Jaką wysokość ma pomidor Sibirskyi Skorospelyi? Nie wiem czy mi się zmieści na parapecie? Pisze tylko że jest samokończący i krzaczasty.
Rosyjscy hodowcy są dobre w tworzeniu odmian pomidorów dla ogrodów amatorskih. Wspaniałych odmian jest wiele. W ciągu ostatnich dwóch lat bardzo się podobały "Dikaya roza" ("????? ????"), "Medvezhjya lapa" ("???????? ????"). "Sanka" (??????) wcześnie owocuje, daje dobre plony. Jeśli zimne lato (u nas jest chłodniejsze niż średnio w Polsce), "Sanka" jest jednym z niewielu, którzy dojrzewa bez szklarni.
-
- 200p
- Od: 18 sty 2012, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie w tym roku ok.50 % to odmiany pomidorów z Ukrainy, Rosji w tym syberyjskie.
Pozdrawiam Ela
- Faworyt
- Od: 2 gru 2014, o 14:47
Witaj mumur na naszym Forum.
Zapraszam Cię do pisania i dzielenia się swoimi doświadczeniami.Mnie szczególnie będą interesować Twoje opinie z uprawy pomidorów( a także osób z okolicy w której mieszkasz. Napisz gdzie je sadzisz i jakie odmiany w Twojej opinii warte są sprawdzenia.Zdjęcia też będą bardzo mile widziane .Z tego co piszesz wnioskuję że mieszkasz w Rosji. U nie w tym roku w testach sporo rosyjskich odmian.Wiele odmian już z samego wyglądu i opisu z praktyki w uprawie na rosyjskich forach internetowych bardzo mi się podoba.
Zapraszam Cię do pisania i dzielenia się swoimi doświadczeniami.Mnie szczególnie będą interesować Twoje opinie z uprawy pomidorów( a także osób z okolicy w której mieszkasz. Napisz gdzie je sadzisz i jakie odmiany w Twojej opinii warte są sprawdzenia.Zdjęcia też będą bardzo mile widziane .Z tego co piszesz wnioskuję że mieszkasz w Rosji. U nie w tym roku w testach sporo rosyjskich odmian.Wiele odmian już z samego wyglądu i opisu z praktyki w uprawie na rosyjskich forach internetowych bardzo mi się podoba.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
MK
-
- Od: 22 mar 2012, o 10:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ci sądzicie o poniżej wymienionych odmianach czyli smak plenność podatność na choroby po prostu które warto posadzić a które nie smakują itp. ...
1 Siberian
2 Anna Russian
3 Sibirskiy Velikan Rozovyi
4 Sakharnyi Slon
5 Zagadka Prirody
6 Król Syberii
7 Severnye
8 Volovie Ukho
9 Korallowyj
10 Pudovik
11 Mazarini
12 Shuntukski Velikan
1 Siberian
2 Anna Russian
4 Sakharnyi Slon
5 Zagadka Prirody
6 Król Syberii
7 Severnye
8 Volovie Ukho
9 Korallowyj
10 Pudovik
11 Mazarini
12 Shuntukski Velikan
-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
Tak wyglądają pomidorki , o których pisała galka 68 .
Te niższe to czerwcowe -Iunskie , z tyłu wyższy Kozabylski .
Najniższe czerwcowe czerwone , mają już zalążki pąków
kwiatowych . Kozabylski wygląda jakby był zwiędnięty , taka
jego uroda .
Te niższe to czerwcowe -Iunskie , z tyłu wyższy Kozabylski .
Najniższe czerwcowe czerwone , mają już zalążki pąków
kwiatowych . Kozabylski wygląda jakby był zwiędnięty , taka
jego uroda .
-
- Od: 22 mar 2012, o 10:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Obecnie posiałem kilka odmian według mnie bardzo dobrych tylko że miałem 1 rok :
1 Zagadka Prirody
2 Król Syberii
3 Pudovik
4 Mazarini
Na razie wysiałem 4 w.w. odmiany i ale nie wiem które z poniższej listy będą dobre i wysiać jeszcze w marcu .
1 Siberian
2 Anna Russian
4 Sakharnyi Slon
5 Severnye
6 Korallowyj
7 Shuntukski Velikan
1 Zagadka Prirody
2 Król Syberii
3 Pudovik
4 Mazarini
Na razie wysiałem 4 w.w. odmiany i ale nie wiem które z poniższej listy będą dobre i wysiać jeszcze w marcu .
1 Siberian
2 Anna Russian
4 Sakharnyi Slon
5 Severnye
6 Korallowyj
7 Shuntukski Velikan
-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
Halinko te najmniejsze mają pączki kwiatowe .
To najwcześniej kwitnące pomidorki jakie do tej pory miałam .
Nawet Stupice były póżniejsze .
To najwcześniej kwitnące pomidorki jakie do tej pory miałam .
Nawet Stupice były póżniejsze .