Mój roślinny światek na 9 metrach kwadratowych :)
Re: Mój roślinny światek na 9 metrach kwadratowych :)
Widzę że też miałeś problemy z pieniążkiem u ciebie się konczą a u mnie chyba się zaczynają ale o tym w moim wątku i masz piękne rośliny a najbardziej podoba mi się twoja Kalathea i że z takiej biduli wyrasta taka piekna roślina powodzenia.
- Maciek13
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 cze 2017, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pięne sukulenty masz w pracy pracują z tobą ? Może przesyłają informacje dla klientów
Maciek13 pisze:Pięne sukulenty masz w pracy pracują z tobą ? Może przesyłają informacje dla klientów
Ojjjj nawet nie wiesz jak bardzo bym chciała żeby za mnie pracowały Informacji lepiej niech nie przesyłają bo będzie że za wolno pracuję
- Maciek13
Wstaw zdjęcie ceropegii co u niej ?
Ceropegia ma się dobrze jak na 1,5-tygodniowe dziecię mojego mieszkania, wydaje mi się że urosła sporo.
na wszelki wypadek zmierzyłam i będę monitorować dalej
43 cm w najdłuższym miejscu
Pamiętacie Callisia repens 'Turtle'? z pierwszego postu? te dwa badyle ukorzeniane w kieliszku?
Oto ona teraz:
Już jedna gałązka została zeżarta przez moje patyczaki ale i tak jest gęsta Zastanawiam się nad wsadzeniem całej doniczki do nich, ale wtedy miałaby ciemno tam... Może kiedyś. Moja świnka morska gotowa jest rozwalić klatkę na widok tej rośliny, tak ją uwielbia.
Ukorzeniam Hoyę Kerri, zobaczymy... nie mam ręki do hoyi ale może jej nie zabiję
na wszelki wypadek zmierzyłam i będę monitorować dalej
43 cm w najdłuższym miejscu
Pamiętacie Callisia repens 'Turtle'? z pierwszego postu? te dwa badyle ukorzeniane w kieliszku?
Oto ona teraz:
Już jedna gałązka została zeżarta przez moje patyczaki ale i tak jest gęsta Zastanawiam się nad wsadzeniem całej doniczki do nich, ale wtedy miałaby ciemno tam... Może kiedyś. Moja świnka morska gotowa jest rozwalić klatkę na widok tej rośliny, tak ją uwielbia.
Ukorzeniam Hoyę Kerri, zobaczymy... nie mam ręki do hoyi ale może jej nie zabiję
- Agata69
- 100p
- Od: 27 lut 2010, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wpisuje sie w Twoim wątku, faktycznie dżungla, a te osłonki z puszek niezwykle oryginalne.
Mój scindapsus marnieje, wczesniej stał na parapecie południowym, chyba nie bardzo mu to służyło, teraz poobcinałam wszystkie suche i zżółkniete łodygi na kilka cm i postawiłam na oknie północno-wschodnim. Zobaczymy.
Może jakieś rady od Ciebie na temat jego pielegnacji.
Mój scindapsus marnieje, wczesniej stał na parapecie południowym, chyba nie bardzo mu to służyło, teraz poobcinałam wszystkie suche i zżółkniete łodygi na kilka cm i postawiłam na oknie północno-wschodnim. Zobaczymy.
Może jakieś rady od Ciebie na temat jego pielegnacji.
Wiesz co najlepiej radzą sobie te scindapsusy o które najmniej się troszczę Zaczęłam je nawozić już, raz na dwa tyg, podlewam jak mają sucho, a pictusy spryskuję wodą codziennie.
Zrobiłam im dzisiaj sesję
Mój faworyt. Mam nadzieję że mu przypasuje doniczka... drenażu tam walnęłam do połowy bo one nie mogą mieć zbyt wielkiej,ale nie miałam innej...
Monstera rozwinęła listka, który wygląda tak jakby sama też chciałą zostać scindapsusem
Mój chorowitek Silvery ann
Argyraeus + Trebie czym się różnią
Zrobiłam im dzisiaj sesję
Mój faworyt. Mam nadzieję że mu przypasuje doniczka... drenażu tam walnęłam do połowy bo one nie mogą mieć zbyt wielkiej,ale nie miałam innej...
Monstera rozwinęła listka, który wygląda tak jakby sama też chciałą zostać scindapsusem
Mój chorowitek Silvery ann
Argyraeus + Trebie czym się różnią
- Maciek13
Scindapsusy są BOSKIE!!! kolorowe, pstre ,nakrapiane po prostu są piękne gdzie kupujesz takie okazy ?
No pięknie tutaj na tych 9 metrach Widziałam, że jeszcze świnka morska się tam mieści bo patyczak, to spoko, wszędzie się wciśnie ale że świnka
Roślinki różnorodne i widać, że dobrze o nie dbasz Wiele z tych, które pokazujesz, nie przeżyło mojej "troskliwej" opieki
Ale ja dopiero jakiś czas temu rozpoczęłam przygodę i cały czas się uczę :)
Pozdrawiam
Roślinki różnorodne i widać, że dobrze o nie dbasz Wiele z tych, które pokazujesz, nie przeżyło mojej "troskliwej" opieki
Ale ja dopiero jakiś czas temu rozpoczęłam przygodę i cały czas się uczę :)
Pozdrawiam
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Ogródkowo
Doniczkowo
Jeszcze wszystko przed Tobą Mondfa ja zaczynałam od zabicia storczyka i bazylii
Świnki na szczęście tu nie mam, aż tak źle ze mną nie jest Jest u moich rodziców w domu rodzinnym, tam jest druga cześć tej roślinki (mateczna). Dostałam ją od siostry która hoduje żółwie, roślinożerne zwierzaki ponoć ją kochają i z tego co widzę to prawda soczysta i chyba smaczna.
A scindapsusy kupuje gdzie mi wyjdzie. Neona dojrzałam przejeżdżając obok kwiaciarni jakiejś małej, n'joya znalazłam w Obi, marble queen (jeszcze do mnie idzie) i argyraeusa wypatrzyłam na fotkach jak ktoś się chwalił że ma i robiłam maślane oczy "odsprzeeeeeeeeeeedasz szczepke plllzzz daj daj daj daj daj daj kocham cie!!!!"
Resztę kupiłam na bazarkach facebookowych
Fotka na dzień dobry
Świnki na szczęście tu nie mam, aż tak źle ze mną nie jest Jest u moich rodziców w domu rodzinnym, tam jest druga cześć tej roślinki (mateczna). Dostałam ją od siostry która hoduje żółwie, roślinożerne zwierzaki ponoć ją kochają i z tego co widzę to prawda soczysta i chyba smaczna.
A scindapsusy kupuje gdzie mi wyjdzie. Neona dojrzałam przejeżdżając obok kwiaciarni jakiejś małej, n'joya znalazłam w Obi, marble queen (jeszcze do mnie idzie) i argyraeusa wypatrzyłam na fotkach jak ktoś się chwalił że ma i robiłam maślane oczy "odsprzeeeeeeeeeeedasz szczepke plllzzz daj daj daj daj daj daj kocham cie!!!!"
Resztę kupiłam na bazarkach facebookowych
Fotka na dzień dobry
Cudowne te scindapsusy! Myślałaś żeby poprowadzić je na palu kokosowym? Wyczytałem że wtedy mają dużo większe liście i szybciej rosną.
Zapraszam
Moja mała dżungla
Moja mała dżungla
Bardzo bym chciała, nawet mam kupione paliki, ale doniczki są za małe na razie i nie udało mi się go wcisnąć i za wysoko na tej półce tam jest na palik. Może w przyszłości coś zmontuję sama