Agrowłóknina przeciw chwastom
Re: Agrowłóknina przeciw chwastom
Nasiona chwastów kiełkują gdy "poczują słońce".
- ullak
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 mar 2015, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jeśli faktycznie słomę masz za darmo, rzuć ją po całości. Nasiona w większości nie dadzą rady skiełkować pod przykryciem, a młode truskawki się przebiją.Telimenka pisze:Też ściółkowałam słomą, co roku dorzucałam grubszą warstwę. Ale w tym roku w truskawkach, dopiero późną jesienią zdołałam powyrywać komosy i inne chwasty, które niestety miały już nasiona i się wysypały . Dlatego przeciw chwastom, rozważam użycie folii lub agrowłókniny doraźnie ,od wiosny do czasu owocowania truskawek. Potem ''plastikowe'' okrycie ściągnę i truskawki chyba będą zlikwidowane . Będzie to ich czwarty sezon. Ściółki ze słomy jest już tam naprawdę grubo. Herbicydów nie chcę stosować ,więc co zrobić ?
Słomiany zapał, czyli u leniwego ogrodnika
Tilling the soil is the equivalent of an earthquake, hurricane, tornado, and forest fire occurring simultaneously to the world of soil organisms.
USDA
Tilling the soil is the equivalent of an earthquake, hurricane, tornado, and forest fire occurring simultaneously to the world of soil organisms.
USDA
Najlepiej użyć najtańszej lutownicy z grotem.
- tomekb1
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 30 gru 2012, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja tnę spawarką do plastiku (nadmuch gorącego powietrza zakończony wąską dyszą. Tnie się idealnie .
Pozdrawiam
Tomek
Tomek
Grunt to dobre przygotowanie podłoża + zabiegi pielęgnacyjne. Ja teraz właśnie jestem w trakcie przerabiania ogrodu i chcę dodatkowo właśnie zastosować agrowłókninę tylko dokładnie nie wiem, jaką kupić, bo przedział cenowy jest różny. Może gdzieś hurtowo kupić?
Odnośnie Twojego pytania ? są sklepy www gdzie można hurtowo kupić, np. Geocover. Sprawdź sobie ich w sieci. Dobra jakość, rozsądne ceny, dostawa 24h, no i przede wszystkim agrowłóknina się nie rwie i jest skutecznarolanddmoch pisze:Grunt to dobre przygotowanie podłoża + zabiegi pielęgnacyjne. Ja teraz właśnie jestem w trakcie przerabiania ogrodu i chcę dodatkowo właśnie zastosować agrowłókninę tylko dokładnie nie wiem, jaką kupić, bo przedział cenowy jest różny. Może gdzieś hurtowo kupić?
- asprokol
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2012, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jeżeli chcesz na lata kup jak najgrubszą - u mnie już 15 lat daje radę i gdy coś przerabiam muszę wycinać bo jest taka jaka w dniu założenia. Kupisz tanią napracujesz się i po paru latach znów kupisz znów praca.