![yes ;:108](./images/smiles/yes.gif)
M. bombycina jest przeurocza
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
![super ;:333](./images/smiles/thumbsup.gif)
Ciekawe co za cudowności pokażesz nam w maju
![Wink :wink:](./images/smiles/icon_wink.gif)
Basiu myślę, że to hybryda, może hybryda Chamaelobivia, kupiłam niedawno łącznie trzy takie, nieco różniące się budową cierni rośliny. W wielu wątkach przewijają się podobne, tak pięknie kwitnąbarbra13 pisze:Ten pierwszy to jakaś hybrydka?
hen_s pisze:Piękne roślinki - szczególnie ostatnia mnie zauroczyła
Fajne są te nakrapiane, ta podobna jest do Haworthia baccata, zapewne jest to jakaś hybryda, ale urocza. Jeśli byłaby to Haworthia baccata hybryd to według opisu ?kolorystyka będzie się wahać od zielonego do ciemnoczerwonego, w zależności od bezpośredniego światła słonecznego?Akwelan_2009 pisze:nowa "lokatorka" na ostatniej fotce, przepięknej urody, wspaniała roślina
Henryku z przyjemnością pokażę każdą jedną, na pewno domyślasz się co to za Rodzaj będziehen_s pisze:Pokaż koniecznie co nowego zakupiłaś jak już do dojadą do Ciebie.
Korciło mnie żeby listę zamieścić, ledwo się powstrzymałamPiotrAPD pisze:Ciekawe co za cudowności pokażesz nam w maju
ejacek pisze:W połowie kwietnia mam nadzieję że już u mnie wszystko będzie na stanowisku letnim![]()
ejacek pisze:Musisz coś pomyśleć, zmienić, może większe wietrzenie(...)
Dziękuję za dobre rady, na pewno z nich skorzystamhen_s pisze:Doradzam wietrzenie lub nawet całkowite odsłonięcie boków w czasie sezonu. Pomoże na pewno.
To fajnie, w takim razie czekam na kwiatki i strasznie ciekawa jestem ich barwyjandom1 pisze:Dlaczego wykluczasz że zakwitną ? Wielkość mają już odpowiednią ! Trzymam kciuki żeby się udało
Dziękuję Grażynko za tak sympatyczne słowagracesz pisze:A tu tyle pięknych foteka modele na fotkach to już po prostu miód i maliny
Takiego zjawiska w ogóle nie zaobserwowałam, z sufitu nie kapałoejacek pisze:Tak z ciekawości, to w zeszłym sezonie była wysoka wilgotnośc powietrza w foliaku ? Czy woda obficie wykraplała się na sciankach ?