Domowi podopieczni Tomka
Re: Domowi podopieczni Tomka
Powracam z kolejnym postem
Mam maleńką szczepkę nie wiadomo czego.
Gloksinia szaleje ciekawie kiedy zakwitnie i na jaki kolor.
Gerbera pokazała piękny kwiat ale już się zamknął.
Kubańskie oregano ma korzonki.
Żółty hiacynt ma baaardzo dużą cebulkę.
Pilea zgubiła swoje 3 największe liście i ma tylko 2 maleńkie ale ze środka wychodzą kolejne.
Epipremnum zaczęło tworzyć korzonek.
I rzeżucha już posiana.
Mam maleńką szczepkę nie wiadomo czego.
Gloksinia szaleje ciekawie kiedy zakwitnie i na jaki kolor.
Gerbera pokazała piękny kwiat ale już się zamknął.
Kubańskie oregano ma korzonki.
Żółty hiacynt ma baaardzo dużą cebulkę.
Pilea zgubiła swoje 3 największe liście i ma tylko 2 maleńkie ale ze środka wychodzą kolejne.
Epipremnum zaczęło tworzyć korzonek.
I rzeżucha już posiana.
- Maciek13
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 cze 2017, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Trzymam kciuki za twoje roślinki.
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
- Od: 4 lut 2011, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To prawdopodobnie zielona trzykrotka, zerknij tutaj.Tomson+G pisze: Mam maleńką szczepkę nie wiadomo czego.
Jeżeli listki mają długość ok. 1 cm i od spodu są lekko takie jakby fioletowe to callisia szybkorosnąca roślinka, bardzo wdzięczna. W ziemi też szybko się ukorzenia.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Ogródkowo
Doniczkowo
Dzięki za pomoc Mondfa ma właśnie takie listki ciemnie pod spodem a że szybko rośnie to sie już domyśliłem bo siedzi dopiero od 2 dni w kieliszku a ma juz korzenie .
No, jest niezła pod tym względem
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Ogródkowo
Doniczkowo
Dzisiaj wracając ze szkoły poszedłem do biedry i przechodząc obok stoiska z roślinami oczywiście trzeba było się rozejrzeć. Rzuciły mi się w oczy kaktusy wielkanocne niestety wszystkie były w jednym kolorze. Za śmieszną cenę 6,99 zł postanowiłem go kupić. Jak się okazało jest trochę przelany ale chyba dopiero dziś sie to stało i korzenie jeszcze nie wszystkie korzenie zdążyły zgnić. Odsączylem nadmiar wody ręcznikiem papierowym a teraz stoi sobie bez doniczki i suszy ziemię zostawię go tak do jutra. I mam pytanie czy po przeniesieniu do domu nie zgubi pączków i czy mam go podlewać tak jak grudnika czyli jak ziemia mocno ale nie do końca przeschnie czy rzadziej czy może częściej. Czytałem troszkę juz w necie ale wy na forum to macie własne doświadczenie i bym chciał żebyście się nim ze mną podzielili.
To on
I jego korzenie nie ma aż takiej tragedii.
To on
I jego korzenie nie ma aż takiej tragedii.
Kilka godzin temu się obudziłem i tu nagle przywitalo mnie piekno nowego nabytku kaktusa wielkanocnego
Czy to nie jest śliczne
I korzonki myślę że w porę zdążyłem go wyciągnąć z doniczki bo są w dosyć dobrym stanie. Za kilka godzin wruci do doniczki a jak przekwitnie to go przesadzę.
Oto one co o nich sądzicie.
Czy to nie jest śliczne
I korzonki myślę że w porę zdążyłem go wyciągnąć z doniczki bo są w dosyć dobrym stanie. Za kilka godzin wruci do doniczki a jak przekwitnie to go przesadzę.
Oto one co o nich sądzicie.
- Maciek13
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 cze 2017, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zakwitł ślicznie korzonki według mnie ma ok więc możesz go wsadzić do doniczki
Dzięki Maciek jak mówisz że z korzeniami jest ok i że mogę włożyć go do doniczki to tak zrobię.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.