Parapety DAK
- PiotrAPD
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 kwie 2015, o 01:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Parapety DAK
Wcale się nie dziwię Twojej rozpaczy po nim bo naprawdę prześliczny był 

- DAK
- Od: 16 lip 2008, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Sporo już zapączkowanych. Sernika i jajeczka im nie dam, to niech wodą świętują.

-
- 100p
- Od: 26 lut 2018, o 20:15
To mnie cieszy nie tylko ja zaczołem podlewać
Jaką wodą podlewasz? u mnie w kranie beton nawet po odstaniu, planowałem wczoraj zakup wody destylowanej zawsze była w kauflandzie a wczoraj nie było
na tą chwilę podlewam młodziaki wodą z Brity.

Jaką wodą podlewasz? u mnie w kranie beton nawet po odstaniu, planowałem wczoraj zakup wody destylowanej zawsze była w kauflandzie a wczoraj nie było

- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Ładnie i dowcipnie!! 

- DAK
W Warszawie woda nie jest najgorsza, ale dla roślin troochę za twarda, więc mam przed kranem filtry. Britta też daje dobre rezultaty na małe ilości wystarczy. Sprawdzałam chemicznie z Britty nawet lepsza niż z mojego filtra, ale ja mam tego za dużo do obsłużenia.Klucha 64 pisze:To mnie cieszy nie tylko ja zaczołem podlewać![]()
- Aileen
- Od: 20 cze 2015, o 17:54
Gymnole jak z obrazka, wystawowe
Powygrzewały się i pojadły, trochę poświętują, na efekty nie trzeba będzie długo czekać, za chwilę będzie kwieciście 

- DAK
Gymnole to pojadły i popiły. Gorzej, bo ja wczoraj też i dziś nie mogę patrzeć ani na jadło, ani na popitkę.
Więc by mi było lżej to zrobiłam akcję - "HOBBIT" , a tu relacja z tej akcji:

Baldiany dostały eksmisję, bo HOBBIT potrzebował nowego lokum. Baldianki też będą zadowolone, bo narzekały na ciasnotę, a teraz każdy dostanie własny domek, trzy z nich to aż M10'.
Więc by mi było lżej to zrobiłam akcję - "HOBBIT" , a tu relacja z tej akcji:

Baldiany dostały eksmisję, bo HOBBIT potrzebował nowego lokum. Baldianki też będą zadowolone, bo narzekały na ciasnotę, a teraz każdy dostanie własny domek, trzy z nich to aż M10'.

Prawie wszyscy zadowoleni. Właścicielka, bo robota zrobiona.
Baldianki z nowych M i Hobbit z przeprowadzki. Tylko kocur pewnie żałuje, bo z korytka mogłaby być taka fajna kuweta. 

-
- Od: 23 sie 2010, o 11:08
Podoba mi się efekt Twojej pracy - Hobbit znakomicie wygląda w nowym lokum 

Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
- DAK
- hen_s
Nareszcie!
Na takie widoki dłuuugo czekaliśmy.
Twoje rośliny po zimie wyglądają doskonale, nawet niewiele "schudły"... Będzie się działo - pąków widać dużo.
Ja swoich ulubieńców wystawiam jutro, przesadzam przy okazji co tam zdołam... Chociaż to cykl coroczny cieszy mnie zawsze jednakowo.

Na takie widoki dłuuugo czekaliśmy.
Twoje rośliny po zimie wyglądają doskonale, nawet niewiele "schudły"... Będzie się działo - pąków widać dużo.

Ja swoich ulubieńców wystawiam jutro, przesadzam przy okazji co tam zdołam... Chociaż to cykl coroczny cieszy mnie zawsze jednakowo.

- DAK
Henryku, one chyba wcale nie chudną, za to rosną niczym te cudze dzieci. Wiele gymnoli jest już w 10', a kilka to nawet z 13' wyrasta. Chyba je muszę na jakąś dietę wziąć, bo logistyka coraz trudniejsza.
- hen_s
Ja mam na to prosty sposób: nie podkarmiam wiele i mało podlewam. To ze względu na brak miejsca, oczywiście. U mnie rośliny mają kwitnąć i względnie wyglądać a ich wielkość mnie martwi a nie cieszy.
Jak patrzę na Twoje to wydaje mi się, że z tego samego rocznika od moich są 2x większe.
Oczywiście pewnie przekłada się to na ich urodę oraz obfitość kwiatów ale... Przecież proza życia ich dotyczy tak jak i nas - na miejscu gdzie stoi 4 Twoje rośłiny u mnie jest ich 6. To robi różnicę.

Jak patrzę na Twoje to wydaje mi się, że z tego samego rocznika od moich są 2x większe.
Oczywiście pewnie przekłada się to na ich urodę oraz obfitość kwiatów ale... Przecież proza życia ich dotyczy tak jak i nas - na miejscu gdzie stoi 4 Twoje rośłiny u mnie jest ich 6. To robi różnicę.

- DAK
Dzięki Henryku za radę, u mnie wielkość to tez nie radość, a kłopot. Z dokarmianiem to ja już w ubiegłym sezonie odpuściłam - dostały chyba tylko raz, góra dwa i niewiele. Gorzej z wodą, bo one latem stoją pod chmurką, a ostatnie lata są mokre. Poza tym one nie więdną i nie chudną zimą. I to mnie trochę martwi, bo przecież dostają pić w połowie września i potem do kwietnia są o suchym pysku, a wyglądają jak opite bąki po całej zimie. Może przekarmione w dzieciństwie? I potem jak ludzkim dzieciom trudno zrzucić kilogramy.