Moje małe co nieco cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje małe co nieco cz. III

Post »

O jakie piękności ;:173 U mnie dzisiaj wreszcie wyszło słońce, ale wiatr nadal zimny, więc nie wiem czy mam ochotę na prace ogrodowe... Choć pewnie jak zobaczę u siebie podobne widoczki to mi się zdanie zmieni :lol:
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale piękności! Zawsze mi się podobają te iryski ;:108
I widzę, nieodzowne, pełne stokrotki ;:173 Planujesz mieć je w skrzynkach w tym sezonie znowu?
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Olu :wit . Uf, całe szczęście , już po świętach i można odetchnąć ;:108 . Nie to, że nie lubię świąt czy coś ale mimo wszystko roboty jest przy tym sporo ;:108 . Teraz będzie czas dla naszych ogrodów ;:138 . Twoje zdjęcia bardzo wiosenne i optymistyczne ;:3 . Przykro mi , że Cię coś połamało , życzę szybkiego powrotu do zdrówka ;:196 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Witajcie w ten piękny ,słoneczny kwietniowy dzionek. :wit Od razu chce się żyć , działać i ogólnie jest weselej jak ;:3 przyświeciło. Ja dziś mam wolne ,ale jak na złość od wczoraj chodzę połamana. ;:222 Dobrze że w pracy mam wyrozumiałe koleżanki i wczoraj mnie oszczędziły....Kochane dziewczynki. ;:167
Dziś wstałam z lekkim bólem ale jak się rozruszałam to oczywiście poleciałam popracować do ogrodu, chociaż troszeczkę.... ;:224 No i powiem wam , jestem przerażona. Wszystko naraz budzi się do życia, trawy trzeba obciąć, bukietowe przyciąć,to samo z powojnikami, suchych patyków i liści mnóstwo, zaraz róże pójdą pod sekator, czasu u mnie jak na lekarstwo a tu tyle roboty...Nawet nie wiem kiedy będę miała chwilkę aby po jakiś nawóz granulowany skoczyć i po miedzian na oprysk. Dziś zrobiłam tylko troszkę a i tak plecy czuję....Głupia baba musiała leźć do tego ogrodu. Ale jak tu nic nie robić jak tak słonecznie... ;:219
Na wszystko bym miała czas gdyby nie to , że w wolnej chwili muszę polatać po sklepach z kreacjami komunijnymi. I to dla całej rodzinki....Na początku maja ,mamy uroczystość przyjęcia pierwszej komunii mojej chrześnicy. Córeczki mojej siostry.... ;:167 A czasu wcale tak dużo nie ma, bo jak się pracuje to też nie ma kiedy gdzieś jechać.
Do ogrodu będę wskakiwać z doskoku , ale po dniówce też nie zawsze się chce ,bo przychodzę mniej albo bardziej padnięta.... ;:306

Ewciu witaj. Teraz przy tych temperaturach to raz dwa i twój ogród zrobi się kolorowy. U mnie wszystko rwie się do życia....Troszkę ciepła i raz dwa się zmieni krajobraz....Jakie puchate zalążki sasanek dziś odkryłam u siebie.....Już się nie mogę na nie doczekać. ;:65

Obrazek

I jak tam Małgoś popracowałaś wczoraj? Ja pracowałam ale zawodowo , dziś za to troszkę w ogrodzie. Teraz siedzę i odpoczywam ale mój rozum gdzieś tam krąży w tych moich rabatach dalej....Co by tylko mnie nie pociągnął za sobą dalej, bo rano może być ze mną nie wesoło. A praca czeka...

Obrazek

Mati miło cię widzieć u siebie.I ryski bardzo fajnie się rozrosły, od zeszłego sezonu kępki bardzo się powiększyły. Stokrotki właśnie rosną sobie w koszyczkach truskawkowych i od wczoraj stoją na dworze i zdobią parapety....Przez święta mieszkały w domu. ;:333

Obrazek

Ewelinko ogród leczy jak widzisz.... ;:306 Wcale dużo nie zrobiłam, chciałabym o wiele więcej , ale nie mogłam przesadzić ,bo kto wie co byłoby jutro. I tak lekko mnie ciągnie do ziemi...
A ty jak tam popracowałaś coś u siebie?

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Coraz bardziej kolorowo w naszych ogrodach i przy porządkowaniu nagimnastykować się musimy...Ale wnet będzie pięknie! ;:108

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Nie tylko nagimnastykować,ale i padać na kolana aby przyjrzeć się tym wiosennym, kolorowym kwiatuszkom :)
Ale jak one cieszą, jak cieszą, po tej głupiej, długiej ziiemie :roll:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Olu Twoja wiosna prawie jak moja :wink: U mnie prace porządkowy bardziej w przodzie, jednak ja nie muszę łazić do pracy ;:3
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Witajcie :wit
Jak ;:3 umie nastroić nas pozytywnie i nakręcić do pracy. Mimo tego ,że dalej za bardzo sprawna nie jestem a jeszcze na dodatek idę na drugą zmianę do pracy, musiałam choć na godzinkę wyskoczyć i troszkę podziałać ogrodowo. No i następne dwie rabaty mam wyczyszczone z zimowych brudów.... ;:333

Aniu anabuko właśnie w takiej pozycji , na kolanach robiłam dzisiejsze zdjęcia. Już widzę sąsiadów spoglądających ze zdziwieniem zza firany...Powiedzą, zaczyna się... ;:306

Obrazek

Jadziu jak miło że do mnie zajrzałaś. ;:196 Oj jak ci zazdroszczę, że masz czas dopieścić działeczkę...
U mnie coś się zaczęło teraz chmurzyć, chociaż nie będzie mi szkoda , że muszę siedzieć w pracy...Ale ciepło jest bardzo. Deszczyk potrzebny, zaraz by roślinki się zazieleniły. ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kochani , pozdrawiam was wszystkich cieplutko i zmykam bo już czas na mnie. Praca zawodowa wzywa!!!
Do następnego... :wit
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Jak czyściutko u Ciebie.
Słoneczko nastraja pozytywnie, nawet jak człowiek zmęczony, to ma energię.
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Olu , jesteś szczęściarą bo ogród masz pod przysłowiowym nosem , ja nawet rozum trzymam w ryzach żeby nie łaził tam gdzie mu nie wolno , do ogrodu pojedzie razem ze mną dopiero w sobotę :;230 a teraz niech siedzi cicho .U Ciebie tulipany są już ogromne i tylko patrzeć a zrobi się od nich kolorowo .U mnie wszystko stoi i czeka na mnie , jakoś trzeba będzie tej wiośnie sprostać . ;:306 Pięknej pogody i ;:3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Olu nie zazdroszczę siedzenia w pracy w taka pogodę .Ja spędziłam popołudnie w ogródku .Deszczyk by sie przydał
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Olu :wit . Słoneczko napędza do działania ;:3 . Popracowałam ale to nadal za mało i jeszcze wiele jest do zrobienia. Na szczęście wszelakie bóle krzyżowo- mięśniowe mnie ominęły tyle tylko, że mam ręce poharatane od cięcia róż :;230 .Jakoś mało ostrożna byłam i wyglądam fatalnie ;:306 . Dobrze, że nie mam w najbliższym czasie wesel itp ;:224 . Pięknie wyglądają te zielone żołnierzyki z liści ;:215 . Będziemy niebawem podziwiać mnóstwo kolorowych kwiatów . Pozdrawiam :wit .
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Imprezy lubię, ale szukanie kreacji już niekoniecznie... Mam takiego pecha, że gdy potrzebuję czegoś konkretnego to za licho nie mogę tego znaleźć :twisted: No i zazwyczaj biorę coś z czego do konca nie jestem zadowolona i wisi to potem nikomu nie potrzebne...
Wtedy jednak się oparłam, ale już następnego dnia jak się dorwałam to nie wiedziałam kiedy do domu wrócić ;:223 Dobrze, że jeszcze dzień trochę krótszy, bo inaczej chyba by mnie trzeba dźwigiem ściągać, bo sama bym nie doszła :;230
Śliczny ten pierwiosnek ;:173 Moje miodunki dopiero wychodzą, a twoje już kwitną? Sprinterki :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”