Ogród Marty - Cz. XI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty - Cz. XI

Post »

Martusiu widzę że i u Ciebie wiosna przyszła ;:333 a o mnie zapomniała , dzisiaj cały dzień śnieg padał , co prawda ginął ale biało było i bardzo mokro ;:222
Miałom takie plany i nici nic z planów nie wyszło .
Martusiu dużo zdrówka i pięknego słoneczka życzę ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Martuś Twoje stroiki są dla mnie niedoścignionym wzorem. Włąsnie to oszczędne operowanie drobiazgami, sprawia, że są takie piekne. ;:oj ;:138
Śnieg nas opuścił, teraz maluchy cebulowe cieszą, a niedługo tulipany zakwitną. ;:215
Miłego świętowania. ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No i znalazłaś podbiał, dla mnie te kwiaty są znakiem, że już niedługo będzie ciepło.
Rabatki robią się u Ciebie kolorowe, jak to dobrze że przynajmniej wiosna w Twoim ogródku zawitała.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu ;:196 faktycznie długo mnie nie było! Stroiki śliczne a ten https://www.fotosik.pl/zdjecie/9f22017da2dfee33 naj . ..w tych jajkach śliczne są. Ja też jak Madzia myślałam że magnolia jest prawdziwa :D Wiosna płata nam figla i ten padający śnieg chyba sobie z nas drwi. na szczęście ostatni nie zostawił takie błota jak wcześniej u mnie. Dzisiaj kopałam chrzan i stwierdziłam, że ziemia zamarznięta jest z wierzchu a pod parocentymetrową skorupą jest miękka, to szybko będziemy zapychać w ogrodzie ;:306
Dzisiaj M wrócił od lekarzy i operację chyba będzie miał jednak pod koniec kwietnia, zatem jest nadzieja na spotkanie ;:333 Obiecuję już poprawę i ściskam wiosennie Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam gorąco wszystkich w przedświątecznym momencie,będziemy odpoczywać po trudach przygotowań,życzę Wam zdrowych i spokojnych Świąt Wielkanocnych ,jakież to piękne spędzić ten czas z rodzinką i z Wami ,myślę ,że będzie więcej czasu ,żeby spędzić go w naszych ogrodach.

Iwonko,piwonie przyjechały piękne ,zobaczymy jak zakwitną są zasadzone w listopadzie zeszłego roku,,Coral Sanset to przepiękna piwonia i nie będziesz żałować ,ja mam ich więcej o koralowym kolorze ,tak się wyróżniają w ogrodzie ,CoralSanset też mam i na pewno ją pokazywałam ,więc będę u Ciebie oglądać ,pozdrawiam i wesołych świąt ;:168

Agniesiu,moje narcyzy to takie zwykłe,kupiłam dawno temu 4 kg worek cebulek i tak sobie rosną ,roślina o którą pytasz to śnieżyca wiosenna ,dostaniesz ja ode mnie w paczuszce :uszy ,pozdrawiam i dużo zdrowia i z okazji świąt ;:196

Mariuszu,jest taka nieśmiała wiosna w moim ogrodzie ,ale ja nie mam dużo wiosennych roślin,piwonie ,jak są późniejsze odmiany to też nie widać ich kłów ,a może rzeczywiście są u Ciebie głębiej sadzone ,ale wyjdą tylko później ,ja sadzę piwonie bardzo płytko,cieplej to u mnie nie ma ,pozdrawiam świątecznie ,dużo zdrowia życzę :wit

Ewciu,ja też nie mam dużo wiosennych ,coś jest ,żebym nie była taka ostatnia ;:306 ,ale niektórzy mają ogromne ilości wiosennych ,to ja u mnich wtedy siedzę w ogrodzie ,piwonia powinna pięknie zakwitnąć ,zobaczymy co pokaże ,pozdrawiam,zdrowych i spokojnych świąt ;:168

Tereniu,u mnie też dwa dni padał śnieg i topniał ale ja nie szłam do ogrodu ,bo nie miałam czasu ,pozdrawiam gorąco ,zdrowych i pięknych świąt Wielkiej Nocy życzę ;:196

Soniu,dziękuję ,maluchy fajnie się prezentują ,teraz u mnie zakwitnął jeden irysek ;:306 ,pozdrawiam i szczęśliwych świąt Wielkiej Nocy w gronie rodzinnym ;:196

Dorota,po świętach ma być wiosna ,może nie zawiedzie ,bo prognozy są różne ,podbiały znalazłam dopiero 2 sztuki,a powinno być ich dużo,wiosna u mnie uboga ,bo ogród duży i te roślinki kwitnące są w odległościach,pozdrawiam i szczęśliwych świąt życzę ;:168

Marysiu,witaj ,u mnie w cieniu też ogród zamarznięty ,dzisiaj u mnie było ciepło ,ale nie miałam czasu na ogród,natomiast w piątek kupiłam stokrotki i posadziłam w koszykach przed domem ,a w domku oprócz stokrotek mam hiacynty ,no i narcyzy z ogrodu,więc domek wygląda wiosennie ,fajnie ,ze przyjedziesz do mnie w kwietniu,pozdrawiam i zdrowych świąt Wielkiej NocyObrazek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jak na razie to możemy spędzić ten czas tylko w wirtualnych ogrodach
Pogoda paskudna
Jaka szkoda, że akurat taka się zrobiła na święta.
Życzę Ci przede wszystkim odpoczynku, bo jak zawsze Ty tytan pracy jesteś.
Ja już nie mogę doczekać się wtorku, kiedy będe mogła popracować w ogrodzie
Mam nadzieje, że prognozy się sprawdzą
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu nie tak wyobrażaliśmy sobie kwiecień, miała być wiosna, słońce ciepło a tu zimno, wiatr i szaro, a na dodatek znowu to białe leży na moich krokusach ;:223 Jak sie ociepli i słonko zaświeci to wywiercę M dziurę brzuchu i wpadniemy na pogaduchy wiosenne no i przywiozę co nieco! :D Na razie jeszcze wypoczywaj i jedz pyszności bo miałaś ograniczoną dietę :D Mokrego dyngusa i pozdrawiam wiosennie Obrazek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Piwonie zaszalały, będą cudne widoczki latem :D Już tak zaawansowane narcyze masz? ;:oj Ja na święta musiałam sobie kupić pęczek, bo moje dopiero noski powyściubiały... Ach, jak ja uwielbiam te budzące się do życia ogrody ;:173
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Martuś, witam się świątecznie ;:196
Mam pytanie dotyczące cięcia Semipleny. Ona chyba powinna być cięta zaraz po kwitnieniu? Ja tego nie zrobiłam, a ona rozrosła się jak szalona. Nie mogę jej tak zostawić, bo nie będzie można przejść. Może tylko obetnę te gałązki z owockami? :shock:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam po świętach ,ja przejedzona jestem niepoprawnie ;:306 i dzisiaj odpoczywam od jedzenia ,ale do roboty też mam ciężko się zabrać ,dzień był piękny ,słoneczny i ciepły,pospacerowałam po ogrodzie ,zrobiłam parę fotek i dużo myślałam jak ogarnąć taki ogród po zimie ,mąż obiecał mi wyciąć trawy ,no dobre i to .

Gosiu,pogoda już się poprawiła ,nie wiem na jak długo ,ale jest pięknie ,dzisiaj wtorek to pewnie dużo zrobiłaś w ogrodzie ,ja sprzątałam po świętach ale w domu,pozdrawiam :wit

Marysiu,już jest wiosna przynajmniej na tą chwilę ,w ogrodzie wszystko ruszy szybko,przydałoby się mieć już w nim porządek,ale mój zabieg tak mnie zatrzymał ,że nie mam porządku :uszy dyngus był u mnie mokry jak nigdy ,dzieciaki o to zadbały,czekamy na Was,podaj jakiś dzień , w następny wtorek jedziemy do Krakowa ,poza tym jesteśmy pozdrawiam Obrazek

Gosiu clem3,czekam na wszystkie piwonie z niecierpliwością ,narcyzy zakwitły mi we flakonie dopiero dzisiaj ,bo o jeden dzień za późno przyniosłam do domciu ;:306 ,ogród nabiera wiosennego wyglądu i zapachu tylko chyba sił coraz mniej ,pozdrawiamObrazek

Gosiu PEPSI,ja ją bardzo nie tnę ,tnę pędy które przeszkadzają w ruchu pieszych po ogrodzie ,jest pod nią przejście do stolika o ono musi być drożne ;:306 a jak u ciebie rozkłada się na szerokość to przywiąż ją do podpory ,żeby była węższa ,bo to jest prawdziwy kolos,pozdrawiam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam na dzisiejszą słoneczną wiosnę ;:180
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Witaj Martuś, wiosna nareszcie do nas zawitała :heja Twoja jest jakby bardziej zaawansowana - narcyzy już takie duże, z pączkami ;:oj Pięknie Ci kwitną krokusy, śnieżyczki, przebiśniegi ;:215 Na przylaszczki spoglądam zazdrośnie, bo one na moją glebę zupełnie się nie nadają ;:185 Bardzo wdzięczne kwiatuszki.
Gratuluję fantastycznych stroików świątecznych ;:180 Piękne i pomysłowe ;:215
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Martuś, kurczaczki, ona śliczna jest, ale nie wykopuj jej specjalnie dla mnie, niech sobie rośnie u Ciebie ;:196 Musze pilnować Twój wątek, bo to już 80 strona, żeby mi nie umknął! Słodkie są takie pełne stokrotki, wyjątkowo mi się spodobały w tym roku, aż sobie takie kupiłam tylko różowe, ale bordowe też piękności.
W ogóle w markecie na bratkach i stokrotkach to już była bitwa jak w Lidlu o karpie... Taki tłum ludzi buszował przed świętami w sobotę w doniczkach, a na wierzchu same zdechlaczki! Normalnie może wzięłabym i zdechlaczka, bo to zawsze większa radość uratować takiego i patrzeć, jak nabiera życia (ale to loteria, bo czasem się patrzy, jak jednak umiera ;:218 ) :lol: Ale z drugiej strony coś ładnego chciałam w donice posadzić i przemknęłam się na wciągniętym brzuchu za alejkę i tam to piękne bratki wypatrzyłam :lol: Podałam kilka innym paniom, bo mi aż tyle nie było potrzebne :wink:
Ja też pojadłam w Święta jajeczek, ciasta, żurku... Teraz jestem na diecie warzywno-owocowej, bo taka po tym jedzeniu byłam zmęczona, bardziej niż po pracy ;:oj
Buziaki ;:196
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »