Moje małe co nieco cz. III
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje małe co nieco cz. III
O jakie piękności U mnie dzisiaj wreszcie wyszło słońce, ale wiatr nadal zimny, więc nie wiem czy mam ochotę na prace ogrodowe... Choć pewnie jak zobaczę u siebie podobne widoczki to mi się zdanie zmieni
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Ale piękności! Zawsze mi się podobają te iryski
I widzę, nieodzowne, pełne stokrotki Planujesz mieć je w skrzynkach w tym sezonie znowu?
I widzę, nieodzowne, pełne stokrotki Planujesz mieć je w skrzynkach w tym sezonie znowu?
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Olu . Uf, całe szczęście , już po świętach i można odetchnąć . Nie to, że nie lubię świąt czy coś ale mimo wszystko roboty jest przy tym sporo . Teraz będzie czas dla naszych ogrodów . Twoje zdjęcia bardzo wiosenne i optymistyczne . Przykro mi , że Cię coś połamało , życzę szybkiego powrotu do zdrówka . Pozdrawiam .
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Witajcie w ten piękny ,słoneczny kwietniowy dzionek. Od razu chce się żyć , działać i ogólnie jest weselej jak przyświeciło. Ja dziś mam wolne ,ale jak na złość od wczoraj chodzę połamana. Dobrze że w pracy mam wyrozumiałe koleżanki i wczoraj mnie oszczędziły....Kochane dziewczynki.
Dziś wstałam z lekkim bólem ale jak się rozruszałam to oczywiście poleciałam popracować do ogrodu, chociaż troszeczkę.... No i powiem wam , jestem przerażona. Wszystko naraz budzi się do życia, trawy trzeba obciąć, bukietowe przyciąć,to samo z powojnikami, suchych patyków i liści mnóstwo, zaraz róże pójdą pod sekator, czasu u mnie jak na lekarstwo a tu tyle roboty...Nawet nie wiem kiedy będę miała chwilkę aby po jakiś nawóz granulowany skoczyć i po miedzian na oprysk. Dziś zrobiłam tylko troszkę a i tak plecy czuję....Głupia baba musiała leźć do tego ogrodu. Ale jak tu nic nie robić jak tak słonecznie...
Na wszystko bym miała czas gdyby nie to , że w wolnej chwili muszę polatać po sklepach z kreacjami komunijnymi. I to dla całej rodzinki....Na początku maja ,mamy uroczystość przyjęcia pierwszej komunii mojej chrześnicy. Córeczki mojej siostry.... A czasu wcale tak dużo nie ma, bo jak się pracuje to też nie ma kiedy gdzieś jechać.
Do ogrodu będę wskakiwać z doskoku , ale po dniówce też nie zawsze się chce ,bo przychodzę mniej albo bardziej padnięta....
Ewciu witaj. Teraz przy tych temperaturach to raz dwa i twój ogród zrobi się kolorowy. U mnie wszystko rwie się do życia....Troszkę ciepła i raz dwa się zmieni krajobraz....Jakie puchate zalążki sasanek dziś odkryłam u siebie.....Już się nie mogę na nie doczekać.
I jak tam Małgoś popracowałaś wczoraj? Ja pracowałam ale zawodowo , dziś za to troszkę w ogrodzie. Teraz siedzę i odpoczywam ale mój rozum gdzieś tam krąży w tych moich rabatach dalej....Co by tylko mnie nie pociągnął za sobą dalej, bo rano może być ze mną nie wesoło. A praca czeka...
Mati miło cię widzieć u siebie.I ryski bardzo fajnie się rozrosły, od zeszłego sezonu kępki bardzo się powiększyły. Stokrotki właśnie rosną sobie w koszyczkach truskawkowych i od wczoraj stoją na dworze i zdobią parapety....Przez święta mieszkały w domu.
Ewelinko ogród leczy jak widzisz.... Wcale dużo nie zrobiłam, chciałabym o wiele więcej , ale nie mogłam przesadzić ,bo kto wie co byłoby jutro. I tak lekko mnie ciągnie do ziemi...
A ty jak tam popracowałaś coś u siebie?
Dziś wstałam z lekkim bólem ale jak się rozruszałam to oczywiście poleciałam popracować do ogrodu, chociaż troszeczkę.... No i powiem wam , jestem przerażona. Wszystko naraz budzi się do życia, trawy trzeba obciąć, bukietowe przyciąć,to samo z powojnikami, suchych patyków i liści mnóstwo, zaraz róże pójdą pod sekator, czasu u mnie jak na lekarstwo a tu tyle roboty...Nawet nie wiem kiedy będę miała chwilkę aby po jakiś nawóz granulowany skoczyć i po miedzian na oprysk. Dziś zrobiłam tylko troszkę a i tak plecy czuję....Głupia baba musiała leźć do tego ogrodu. Ale jak tu nic nie robić jak tak słonecznie...
Na wszystko bym miała czas gdyby nie to , że w wolnej chwili muszę polatać po sklepach z kreacjami komunijnymi. I to dla całej rodzinki....Na początku maja ,mamy uroczystość przyjęcia pierwszej komunii mojej chrześnicy. Córeczki mojej siostry.... A czasu wcale tak dużo nie ma, bo jak się pracuje to też nie ma kiedy gdzieś jechać.
Do ogrodu będę wskakiwać z doskoku , ale po dniówce też nie zawsze się chce ,bo przychodzę mniej albo bardziej padnięta....
Ewciu witaj. Teraz przy tych temperaturach to raz dwa i twój ogród zrobi się kolorowy. U mnie wszystko rwie się do życia....Troszkę ciepła i raz dwa się zmieni krajobraz....Jakie puchate zalążki sasanek dziś odkryłam u siebie.....Już się nie mogę na nie doczekać.
I jak tam Małgoś popracowałaś wczoraj? Ja pracowałam ale zawodowo , dziś za to troszkę w ogrodzie. Teraz siedzę i odpoczywam ale mój rozum gdzieś tam krąży w tych moich rabatach dalej....Co by tylko mnie nie pociągnął za sobą dalej, bo rano może być ze mną nie wesoło. A praca czeka...
Mati miło cię widzieć u siebie.I ryski bardzo fajnie się rozrosły, od zeszłego sezonu kępki bardzo się powiększyły. Stokrotki właśnie rosną sobie w koszyczkach truskawkowych i od wczoraj stoją na dworze i zdobią parapety....Przez święta mieszkały w domu.
Ewelinko ogród leczy jak widzisz.... Wcale dużo nie zrobiłam, chciałabym o wiele więcej , ale nie mogłam przesadzić ,bo kto wie co byłoby jutro. I tak lekko mnie ciągnie do ziemi...
A ty jak tam popracowałaś coś u siebie?
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Coraz bardziej kolorowo w naszych ogrodach i przy porządkowaniu nagimnastykować się musimy...Ale wnet będzie pięknie!
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Nie tylko nagimnastykować,ale i padać na kolana aby przyjrzeć się tym wiosennym, kolorowym kwiatuszkom
Ale jak one cieszą, jak cieszą, po tej głupiej, długiej ziiemie
Ale jak one cieszą, jak cieszą, po tej głupiej, długiej ziiemie
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Olu Twoja wiosna prawie jak moja U mnie prace porządkowy bardziej w przodzie, jednak ja nie muszę łazić do pracy
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Witajcie
Jak umie nastroić nas pozytywnie i nakręcić do pracy. Mimo tego ,że dalej za bardzo sprawna nie jestem a jeszcze na dodatek idę na drugą zmianę do pracy, musiałam choć na godzinkę wyskoczyć i troszkę podziałać ogrodowo. No i następne dwie rabaty mam wyczyszczone z zimowych brudów....
Aniu anabuko właśnie w takiej pozycji , na kolanach robiłam dzisiejsze zdjęcia. Już widzę sąsiadów spoglądających ze zdziwieniem zza firany...Powiedzą, zaczyna się...
Jadziu jak miło że do mnie zajrzałaś. Oj jak ci zazdroszczę, że masz czas dopieścić działeczkę...
U mnie coś się zaczęło teraz chmurzyć, chociaż nie będzie mi szkoda , że muszę siedzieć w pracy...Ale ciepło jest bardzo. Deszczyk potrzebny, zaraz by roślinki się zazieleniły.
Kochani , pozdrawiam was wszystkich cieplutko i zmykam bo już czas na mnie. Praca zawodowa wzywa!!!
Do następnego...
Jak umie nastroić nas pozytywnie i nakręcić do pracy. Mimo tego ,że dalej za bardzo sprawna nie jestem a jeszcze na dodatek idę na drugą zmianę do pracy, musiałam choć na godzinkę wyskoczyć i troszkę podziałać ogrodowo. No i następne dwie rabaty mam wyczyszczone z zimowych brudów....
Aniu anabuko właśnie w takiej pozycji , na kolanach robiłam dzisiejsze zdjęcia. Już widzę sąsiadów spoglądających ze zdziwieniem zza firany...Powiedzą, zaczyna się...
Jadziu jak miło że do mnie zajrzałaś. Oj jak ci zazdroszczę, że masz czas dopieścić działeczkę...
U mnie coś się zaczęło teraz chmurzyć, chociaż nie będzie mi szkoda , że muszę siedzieć w pracy...Ale ciepło jest bardzo. Deszczyk potrzebny, zaraz by roślinki się zazieleniły.
Kochani , pozdrawiam was wszystkich cieplutko i zmykam bo już czas na mnie. Praca zawodowa wzywa!!!
Do następnego...
- kasia100780
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jak czyściutko u Ciebie.
Słoneczko nastraja pozytywnie, nawet jak człowiek zmęczony, to ma energię.
Słoneczko nastraja pozytywnie, nawet jak człowiek zmęczony, to ma energię.
- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Olu , jesteś szczęściarą bo ogród masz pod przysłowiowym nosem , ja nawet rozum trzymam w ryzach żeby nie łaził tam gdzie mu nie wolno , do ogrodu pojedzie razem ze mną dopiero w sobotę a teraz niech siedzi cicho .U Ciebie tulipany są już ogromne i tylko patrzeć a zrobi się od nich kolorowo .U mnie wszystko stoi i czeka na mnie , jakoś trzeba będzie tej wiośnie sprostać . Pięknej pogody i
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Olu nie zazdroszczę siedzenia w pracy w taka pogodę .Ja spędziłam popołudnie w ogródku .Deszczyk by sie przydał
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Olu . Słoneczko napędza do działania . Popracowałam ale to nadal za mało i jeszcze wiele jest do zrobienia. Na szczęście wszelakie bóle krzyżowo- mięśniowe mnie ominęły tyle tylko, że mam ręce poharatane od cięcia róż .Jakoś mało ostrożna byłam i wyglądam fatalnie . Dobrze, że nie mam w najbliższym czasie wesel itp . Pięknie wyglądają te zielone żołnierzyki z liści . Będziemy niebawem podziwiać mnóstwo kolorowych kwiatów . Pozdrawiam .
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Imprezy lubię, ale szukanie kreacji już niekoniecznie... Mam takiego pecha, że gdy potrzebuję czegoś konkretnego to za licho nie mogę tego znaleźć No i zazwyczaj biorę coś z czego do konca nie jestem zadowolona i wisi to potem nikomu nie potrzebne...
Wtedy jednak się oparłam, ale już następnego dnia jak się dorwałam to nie wiedziałam kiedy do domu wrócić Dobrze, że jeszcze dzień trochę krótszy, bo inaczej chyba by mnie trzeba dźwigiem ściągać, bo sama bym nie doszła
Śliczny ten pierwiosnek Moje miodunki dopiero wychodzą, a twoje już kwitną? Sprinterki
Wtedy jednak się oparłam, ale już następnego dnia jak się dorwałam to nie wiedziałam kiedy do domu wrócić Dobrze, że jeszcze dzień trochę krótszy, bo inaczej chyba by mnie trzeba dźwigiem ściągać, bo sama bym nie doszła
Śliczny ten pierwiosnek Moje miodunki dopiero wychodzą, a twoje już kwitną? Sprinterki
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe