Kasiu Tetrasambo jest moim pierwszym niemarketowym storczykiem. W momencie jak go nie zabiłam przez pół roku odważyłam się na inne zakupy. Ja również uwielbiam wszystkie woskowe kwiaty. Niestety mało ich jeszcze mam w swojej kolekcji, ale jeszcze wszystko przede mną.
Regał faktycznie nie jest malutki, ale mi się nawet podoba (poza tym jakby mogło być innaczej
![;:306 ;:306](./images/smiles/2smiech.gif)
). Mąż po powrocie do domu jeszcze nic nie mówił na ten temat.
Oczywiście chętnie się z Tobą spotkam
![vic :uszy](./images/smiles/uszy.gif)
, tylko że ja mogę być tylko w piątek. Chociaż jak to w życiu bywa nic nigdy nie jest pewne na 100%.
Asiu regał ma prawie metr wysokości i tyle samo długości, zaś jego głębokość miała wynosić 29 cm, ale cudem wynosi 27 cm tyle ile dokładnie głębokość mojego parapetu. Już myślałam, że będę musiała kombinować z jakimś konstrukcjami, żeby to stało na parapecie.
Oczywiście zabezpieczenia istnieją przed małymi łapami. W każdym rogu regał jest przymocowany do okna sznurkiem, który jest przeciągnięty na zewnątrz i tam związany tak, żeby blokował regał. Jedynie brakuje jeszcze złapania go w dwóch miejscach od góry, ale to już jutro będę w Castro to kupię jakieś haczyki.
To co kupiłam to mam nadzieję, że pokaże w tym tygodniu, jeszcze paczka nie została wysłana, więc ja sama czekam.
Mondfa ja nie muszę sobie tego wyobrażać. Mam syna 6 lat to raczej on nic nie zrobi, ale mam córkę prawie 1,5 roku ma i w tym tygodniu podjęła próbę wdrapania się na parapet no i efekt jest na czole pod postacią wielkiego guza. Poza tym gustuje w konsumpcji keramzytu z hydroponiki, więc regał ma zabezpieczenia przed zrzuceniem go, chociaż jeszcze nie 100%,bo jeszcze coś muszę kupić, żeby go przymocować skuteczniej, żeby nie było takich akcji
![super ;:333](./images/smiles/thumbsup.gif)
robiłam test upadkowy, bez górnych zabezpieczeń regał się przechylił i zawisł na sznurkach. Więc muszę jeszcze go od góry przywiazać, żeby nie zbierać doniczek z ziemi
Regał dziś przedział test i jestem bardzo zadowolona bo od godziny 16 wszystkie półki są pięknie oświetlone przez zachodzące słońce, zaś od godziny 18 słońce oświetla również najwyższą półkę.
![Obrazek](https://images82.fotosik.pl/1040/1acea50579be0646med.jpg)