wow, co za efekt!
W.o. Psach cz.10
- Black Rose
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 cze 2017, o 15:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W.o. Psach cz.10
Pozdrawiam, Urszula. * Wady i zalety to często jedno i to samo, tylko z różnych punktów widzenia.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
- Black Rose
Wiek: skończone 4 miesiące, waga: 5,8kg już (2 miesiące temu było 2,4kg)
Piesos się zmienia, już nie wygląda jak mały kluchon, tu i ówdzie pojawiły się zgrabne wcięcia, no i uszy zaczęły się zmieniać, na razie śmiesznie to wygląda, bo jedno ciągle jest klapnięte.
Pozdrawiamy!
Piesos się zmienia, już nie wygląda jak mały kluchon, tu i ówdzie pojawiły się zgrabne wcięcia, no i uszy zaczęły się zmieniać, na razie śmiesznie to wygląda, bo jedno ciągle jest klapnięte.
Pozdrawiamy!
Pozdrawiam, Urszula. * Wady i zalety to często jedno i to samo, tylko z różnych punktów widzenia.
- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Poradźcie proszę rowerzystce, jak reagować na agresywne psy? Mam na trasie (nie mam jak tej drogi ominąć) takiego bardzo, bardzo zawziętego na rowery burka, piesio reaguje agresywnie, nie tylko szczeka, ale próbuje łapać nogi, dziś mnie szarpnął za but. Czytałam, żeby nie przyspieszać, jak pies tak reaguje, nie prowokować go do pogoni. Ale w takim razie co zrobić? Mam gaz, ale to jednak żal psu krzywdę zrobić (a nie ma gabarytów amstafa, żebym się bała o swoje życie- raczej o buty, albo ugryzioną nogę), to tylko zwierzak, to jego właściciel jest osioł, że go puszcza na drogę i naraża na coś takiego, jak wie że reaguje agresją na rowerzystów...
Może spryskiwacz wody? parówka? Może jakoś go podkupić?
Jak w końcu odjechałam od niego na podniesionych obrotach spadła mi z głowy czapka, rzucił się jak rasowy pies obronny Czekam na jakieś propozycje, które uratują piesiowy nosek.
Jak w końcu odjechałam od niego na podniesionych obrotach spadła mi z głowy czapka, rzucił się jak rasowy pies obronny Czekam na jakieś propozycje, które uratują piesiowy nosek.
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Agnieszka
- dalisbea
- Od: 15 lut 2016, o 22:52
U mnie była podobna sytuacja, tylko pies był duży typu owczarka niemieckiego. Atakował nie tylko jak się rowerem jechało ale też jak się szło... Rozmowy z właścicielem nic nie dały, aż w końcu zaczęła wkraczac policja. Przez jakiś czas był spokój, pies zamknięty i pilnowany. Ostatnio znowu go puszcza ale w kagancu z tego co widziałam. Już nie jeżdżę rowerem ani nie chodzę tamtędy. Ale zdarzyło się że jak przejezdzalam samochodem to atakował i szczekal na samochód!!!
- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
To też jest sposób, nagrać i zadzwonić na policję- przynajmniej mandat to kara dla właściciela za bycie osłem, nie dla psa za bycie psem
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Agnieszka
Agnieszka
- Jolek
- Od: 12 maja 2013, o 21:24
Te pierwsze zdjęcie skojarzyło mi się ze, podobna do Tiny
- ullak
- Od: 10 mar 2015, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jeśli ten piesek jest stałym elementem krajobrazu, ja bym próbowała go przekupić. Nie całą parówką, tylko pociąć na kawałeczki i rzucać po trochu, niech szuka i ma zajęcie. Ale wybrać moment, gdy akurat nie atakuje. Niech wie, że to nagroda za spokój. Nie ma gwarancji, ale może się uda.Aguss85 pisze:Poradźcie proszę rowerzystce, jak reagować na agresywne psy? Mam na trasie (nie mam jak tej drogi ominąć) takiego bardzo, bardzo zawziętego na rowery burka, piesio reaguje agresywnie, nie tylko szczeka, ale próbuje łapać nogi, dziś mnie szarpnął za but. Czytałam, żeby nie przyspieszać, jak pies tak reaguje, nie prowokować go do pogoni. Ale w takim razie co zrobić? Mam gaz, ale to jednak żal psu krzywdę zrobić (a nie ma gabarytów amstafa, żebym się bała o swoje życie- raczej o buty, albo ugryzioną nogę), to tylko zwierzak, to jego właściciel jest osioł, że go puszcza na drogę i naraża na coś takiego, jak wie że reaguje agresją na rowerzystów...
Jest też coś takiego jak odstraszacz ultradźwiękowy, ale nie mam pojęcia, czy to działa i czy zadziała na konkretnego psa.
Słomiany zapał, czyli u leniwego ogrodnika
Tilling the soil is the equivalent of an earthquake, hurricane, tornado, and forest fire occurring simultaneously to the world of soil organisms.
USDA
Tilling the soil is the equivalent of an earthquake, hurricane, tornado, and forest fire occurring simultaneously to the world of soil organisms.
USDA
- Black Rose
Nasz szczeniak rośnie i się zmienia, kilka dni temu skończył 6 miesięcy.
Zrobił się nieco jamnikopodobny i ma piękny profil, taki jak lubię.
Zrobił się nieco jamnikopodobny i ma piękny profil, taki jak lubię.
- ullak
- Od: 10 mar 2015, o 11:45
Słomiany zapał, czyli u leniwego ogrodnika
USDA
USDA
- ivonar
- Od: 25 lut 2016, o 01:04
Skoobi, schował się przed upałem i burzą
Per aspera ad astra
Zakręcona na zielono - zapraszam
Zakręcona na zielono - zapraszam
-
- 1000p
- Od: 21 sie 2011, o 14:11
Moja "dziewczynka" za 2 tygodnie zostanie mamusią. Strasznie się stresuję, bo to u mnie po raz pierwszy (nigdy nie miałam suczki). Nie wiem czy muszę jej jakoś asystować, pilnować?
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim