Lampki solarne.

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
mati211p
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 16 sty 2016, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Lampki solarne.

Post »

Witam,
Wiem, że temat archiwalny, ale trafiacie na jakieś kiepskie egzemplarze chyba. Moje lampki solarne świecą już 10 lat. Raz jedynie wymieniany akumulator (świecą w zimie po słonecznym dniu ok. 4 godzin, wiosną i latem do rana - akumulatory założone markowe sanyo eneloop AAA 800 mAh, panele solarne oryginalne 10 letnie 3V/50 mA) - żadnych z moich 30 sztuk nie wyjmuję na zimę. Inne egzemplarze różnie (oryginalne 5 letnie akumulatory o wątpliwej pojemności do 300 mAh - test na MH-C9000, 10 letnie aku Ni-Cd Golden Sun - na naklejce 600 mAh - MH-C9000 - 150 mAh, używane w mniejszych lampkach zamiennie - dalej świeci lampka całą noc) , u mnie najczęściej awarii ulega panel solarny. Po zakupie od razu jeśli to tanie egzemplarze to rozbieram i zabezpieczam klejem na gorąco przed wnikaniem wody, bo standardowo są słabo zabezpieczone i dostaje się woda niszcząc je. Ostatnio przebudowałem kilka na ledy RGB.
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”