Moja działeczka ROD zielony domek

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja działeczka ROD zielony domek

Post »

Nie piszesz i nic nowego nie pokazujesz to pewnie się bawisz u kuzynki :wink: Mamy w końcu słoneczko, od razu lepiej człowiek funkcjonuje i oby tylko cieplej było bez przymrozków.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam was cieplutko :wit Dzisiejszy dzień spędziłam na działce tak jak planowałam pojechałam zaraz rano o 9 i wróciłam o 20 było super zrobiliśmy otwarcie sezonu grillowego.
Obrazek

poza tym robiłam warzywnik i grządkę kwiatową na clematisy i róże pnącą
Obrazek

warzywniak pokarzę jak tylko skończę :) bo najlepiej pokazać ukończone dzieło ;:306

Piotrku i jak tam na urodzinkach siostrzenica na pewno była szczęśliwa jak wujek przyszedł, a działka poczeka u Ciebie prace tak szybko lecą że aż miło ;:196

Agnieszko ja tez lubię nie planować i rano wstać i gdzieś jechać to takie spontaniczne. Co do gości to u mnie podobnie mam jeszcze krótko działkę i nie wszyscy wiedza gdzie jest, nie zapraszałam do tej pory gdyż nie było do czego. Teraz wiem , że to się powoli zmieni bo powolutku już się wpraszają sami.

Maju dziękuje za miłe słowa, ale zawsze jest coś do plewienia ;:306 i dziękuje również za nazwę ;:180

Aniu mam nadzieje że teraz juz tylko cieplej będzie oby się nam spełniło. U kuzynki nie byłam nie żałuję lepiej było na działce i zamiast na prezent mogłam przeznaczyć pieniążki na sadzonki, Pergola postawiona jest super jestem zadowolona ;:196

Pozdrawiam wszystkich jutro też jadę na działkę kawusia i ciasto i słoneczko w roli głównej :)

PS Dziś jest równy rok jak mam działkę :heja :heja
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Widzę, że gorąco było, skoro krótki rękawek ;:oj
Apetyczne mięsko i jabłecznik, mniam :lol:
Fajne pergole, gdzie kupiłaś?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Kasiu dziś faktycznie było smacznie zięć robił grilla spisał się na 5+ marynowana pierś z kurczaka i kiełbaska mniam szybko się zjadło bo tego bardzo brakowało. Cieplutko było krótkie spodenki i bluzka bez rękawów potem pod wieczór zrobiło się chłodniej. Pergole kupiłam na allegro nie jest droga nie całe 35 zł było warto. Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Ja jutro otwieram sezon grillowy na urodzinach siostrzenicy. Jutro jest imprezka więc dzisiaj podziałałem również na działce. \
Roczek piękna okazja do świętowania Alicja ;:136 Oby kolejna latka przynosiły Ci tyle samo lub więcej radości z posiadania działki :)
Ja mam ponad 9 lat i radości tyle samo albo więcej :D
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piotrze Witaj :wit Dziś była piękna pogoda widzę, że nie przepuściłeś tego :) Oj ten roczek szybko przeleciał bo sporo było roboty teraz będzie cieszyć jeszcze bardziej bo będę widzieć jak rośnie to co posadziłam. Życzę udanej imprezki i wszystkiego najlepszego dla solenizantki. Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Alu tak najlepiej spędza się sobotę :wink: te pergolki bardzo ładnie wyglądają, ciekawa jestem jak przypadną roślinkom do gustu.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Odczuwam to Alicja dziś jak z wyra się nie mogłem podnieść :;230 Solenizantce przekaże życzenia. Pozdrawiam i miłej niedzieli.
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alicjo no i pięknie sezon otwarty, rocznica zaliczona :) nic tylko czekać na kolejne :) pergolki już czekają aż je kwiatki obrosną, efekt będzie na pewno niesamowity :)
Awatar użytkownika
AGA Z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2009, o 11:20

Post »

Otwarcie parasola było smakowite. :D
Bardzo fajne te pergole. Muszę poszukać podobnych. W Aldim, w reklamie widziałam podobne, ale nie pamiętam jakie wysokie były. :(
Będziesz je chować na zimę?
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sezon widzę wiosenny otwarty. Suuper !!
Bardzo podobają mi się te podpory na clematisy.
Gdzie takie kupiłaś?
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam :wit
Kolejny piękny dzionek pełen ;:3 choć muszę po marudzić bo przydało by się trochu deszczyku takiego wiosennego. Prace wiosenne idą do przodu dziś robiłam rabatkę kwiatową brakło trochu czasu bym mogła ją skończyć, ale juro też jest dzień. Słoneczko grzeje i opala od razu czuję się lepiej i chęci do pracy więcej.

Obrazek

Przyszły mi sadzonki niestety jestem rozczarowana bo zamiast sadzonek przyszły mysie ogonki w woreczku ciekawe co mi z tego się przyjmie. Posadziłam je i teraz zostało czekanie co z tego będzie. Lepiej kupić w doniczkach większe sadzonki, ale mądry Polak po szkodzie ;:223

Witaj Aniu mam nadzieję, że powojniki fajnie się rozrosną na pergoli, szkoda tylko, że trzeba będzie długo czekać. ;:196 Pozdrawiam

Piotrze witaj skąd ja to znam w niedzielę czułam się jakby mnie krowa przeżuła wszystko mnie bolało, ale warzywniak przekopany. Jak tam po urodzinkach :) Pozdrawiam

Witaj Mariusz jak ten czas szybko leci no tak już rok za nami i najgorsze sprzątanie też za nami. clematisy niech obrosną pergolę oj nie mogę się doczekać.

Witaj Agnieszko te pergole to kupiłam na 190 cm są dość wysokie i dobrze zabezpieczone by służyły na długo ( tak myślę ) dlatego nie będę tego chowała na zimę, a z drugiej strony byłoby to raczej trudne jak róża i clematisy owiną pergolę. Pozdrawiam :)

Witam Cię anabuko1 w moich progach. Tak Aniu sezon otwarty, a pergole jak postawiłam to na działkach też się podobają bo faktycznie nie źle się prezentują. Kupiłam je na allegro jak będziesz chciała namiary to pisz w wiadomościach mogę podać Ci namiary. :) Pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55

Post »

Kawał roboty Alu ;:215
Przed i po robi wrażenie.

Życzę Tobie i działeczce cudownych wspólnych chwil,niech każdy nastepny rok będzie lepszy!
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam cieplutko. Teraz codziennie jestem na działce bo trzeba dokończyć warzywnik i jak najszybciej posiać warzywka. zrobiłam wczoraj kilka zdjęć moich kwiatuchów co mi zakwitły
Hiacynty mimo że nie do końca rozwinięte pachną cudownie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

ciemiernik będę miała jeszcze czerwonego sąsiadka chciała mi wykopać kawałek, ale myślę że jak kwitną o lepiej nie ruszać.

Obrazek

Maju dziękuję ;:196

To iryski dwa kolory nawet nie wiedziałam że takie mam ;:306
Obrazek

Pierwioswnek
Obrazek

Żonkil
Obrazek

są jeszcze inne kwiatuszki, ale robiło się szaro i nie wyszły najlepiej dziś zrobię jeszcze inne. Wstałam dziś wcześnie, żeby ogarnąć wszystko w domu, ugotować obiad i po południu jak mój m przyjdzie z pracy jechać na działkę sama nie dam radę bo będę miała Kacperka i nic bym nie zrobiła. Dziś ciąg dalszy warzywnika. Życzę miłego dnia ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Alu jak tam pogoda u Ciebie? U mnie od rana pochmurno i chłodno, aż mi się nie chce iść na warzywnik a trzeba posiać.
Hiacynty pięknie już Ci zakwitły, ja je uwielbiam ale bardzo kiepsko mi rosną w drugim roku po posadzeniu, po kupnie piękne a potem takie byle jakie są, ale ten zapach jest niesamowity i warto choćby dla niego co roku je kupować :wink:
Pozdrawiam Ania
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”