Fuksja (Fuchsia) - pielęgnacja, problemy w uprawie, cz. 2
- Ebabka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2006, o 21:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Fuksja (Fuchsia) - pielęgnacja, problemy w uprawie, cz. 2
Drzewka są fajne, ale wywrotne bardzo i łatwo można zniszczyć, gałązki się łamią, wiem, bo miałam przez jeden sezon drzewko własnoręcznie wyhodowane z fuksji Blondchen o drobniejszych kwiatach i wzniosłym pokroju.
Pozdrawiam Eugenia
- arameic
- Od: 1 kwie 2012, o 21:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czy ma ktoś fuksję boliwijską i może coś powiedzieć o uprawie? Kupiłam w zeszłym roku,ale w sierpniu,nie zdążyła zakwitnąć,nawet nie zawiązała pąków.Przezimowała na parapecie w domu,trochę ją męczyły mączlik i przędziorek,rośnie,ale liście jakieś małe są.
Ja mam taką fuksje w uprawie nie różni się od innych fuksji tylko jak zimójesz w ciepłym pomieszczeniu na południowym oknie to kwitnie nawet w zimie. A jak liście małe to mocno obetnij przesadź i dawaj bardzo dużo nawozu.
Dzięki za odpowiedź, a mógłbyś pokazać swoją fuksję?
- Narine
- Od: 30 paź 2007, o 20:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
arameic szkoda, że wcześniej nie przycięłaś tych wybujałych pędów. Miałabyś bardziej rozkrzewioną koronę. W każdym razie możesz przyciąć je teraz. Z jakiej odmiany wyprowadziłaś to drzewko?
Obudziliście mój wielki sentyment do fuksji. Samej mi się nie chce wierzyć, że mam w tej chwili tylko 3 odmiany
Obudziliście mój wielki sentyment do fuksji. Samej mi się nie chce wierzyć, że mam w tej chwili tylko 3 odmiany
Pozdrawiam
Ogrodowe impresje
Ogrodowe impresje
- arameic
Narine, to stara odmiana fuksji ułanki, zimuje bezproblemowo i ukorzenia się błyskawicznie. Cięcie też znosi bardzo dobrze, trochę się spóźniłam, fakt, zrobię to jutro.
- arameic
Adrian9, wygląda na to, że masz fuksję odmiany Thalia. Boliwijska ma inne liście.
Fuksje choroba czy szkodnik?
Proszę o poradę, dlaczego roślinka usycha? 2-3 godzin słońca dzienne, podlewam biohumusem raz w tygodniu.
Krzysztof