Miło czyta się wpisy, że kwiaty na Adenium podobają się,
![poklon ;:180](./images/smiles/notworthy.gif)
- dziękuję.
Moje Adenium wyjątkowo w tym roku częściowo produkują pąki kwiatowe i rozkwitają w bardzo nietypowym czasie, tz. bardzo wcześnie. Z jednej strony jest to "plus", mogę oglądać kwiaty, ale z drugiej strony są i minusy. Część pąków kwiatowych, na kilku roślinach w bardzo wczesnym stadium rozwoju obumiera i tu niestety nie mogę doszukać się przyczyn, które powodują obumieranie części pąków kwiatowych
![Sad :(](./images/smiles/icon_sad.gif)
.
Wczorajszy widok na szykujące się do rozkwitnięcia pąki kwiatowe:
- "rzut oka" na całą wiązankę:
- dzisiaj widok kwitnącego Adenium, jest już zupełnie inny. Jeden z wcześniej rozkwitniętych kwiatów opadł i zrobi miejsce do wzrostu i rozkwitnięcia ostatniemu z pąków kwiatowych na tym zaszczepionym zrazie - widok na całe Adenium, na podłożu leży opadły kwiat:
- przekwitły kwiat w zbliżeniu:
- miejsce po opadłym kwiatuszku, zajmuje ostatni, szykujący się do rozkwitnięcia pąk kwiatowy:
- pąk kwiatowy z pierwszej fotki w tym poście, dzisiaj już tak się prezentuje:
- pąk kwiatowy z drugiej fotki, "goniący" swojego poprzednika w pokazaniu swojego kwiatu, dzisiaj tak się prezentuje:
Bardzo czekam na rozkwitnięcie pąków kwiatowych na Adenium obesum Snow White. Pąk kwiatowy jest bardzo duży, już powinien rozłożyć płatki, ale tego nie robi
![Sad :(](./images/smiles/icon_sad.gif)
:
- bardzo staram się "dogadzać" roślinie, wynoszę na naturalne słoneczne światło, bardzo, bardzo bym chciał zobaczyć kwiat tej rośliny, jest naprawdę bardzo ładny. Czy się uda zobaczyć, muszę uzbroić się w dużą dawkę cierpliwości.