Agneska pisze:Czy można je przesadzać w trakcie kwitnienia lub tuż po, jeszcze z liśćmi, czy też trzeba czekać do zaschnięcia liści, wykopać cebule i posadzić je jesienią?
Czy możecie podzielić się swoimi doświadczeniami w tej sprawie?
Ja od kilku lat przesadzam kwitnące rośliny do doniczek lub koszyczków i dobrze się przyjmują. Podczas kwitnienia dokładnie widzę z jakim gatunkiem mam do czynienia. Te ze zdjęcia były przesadzane w ubiegłym roku. Jak czas pozwoli to jutro czeka mnie przesadzenie ok. 100 śnieżników. Może zrobię jakieś fotki.
A ja mam tylko tą fioletową (pierwszy raz), pod koniec jesieni widziałam w Aldim mix (z różową) - ale nie kupiłam, bo nie miałam już gdzie jej posadzić, ale jak będą tej jesieni...
rotos pisze:Moje rosną tylko pod brzozą i tam mogą się rozsiewać.
Właśnie, pod brzozą, przecież mam brzozę pod, którą nic nie rośnie... Dzięki za oświecenie. .
tu.ja, w sobotę na wystawie (Ogród Czech) spotkałam polskiego sprzedawcę bulw, miał największy wybór (coś jak EDEN lub EDAN ) Zdecydowanie musisz wybierać w Polsce
Białe już kwitną...
Przepraszam za błędy w tekście, ale ja nie jestem z Polski, czytam i rozumiem ale nie mogę napisać tekst ... piszę tylko przez online tłumacza ;-)