Ogród zielonej
- Ola2310
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród zielonej
Ale pięknie ci zakwitły tulipany w donicy. Cudne.
Moje jeszcze w pąkach, ale na dość słonecznej rabacie i tylko patrzeć jak wystrzelą.Deszczyk by się przydał, kupiłam nawóz , muszę rozsypać i mogłoby trochę popadać....
Moje jeszcze w pąkach, ale na dość słonecznej rabacie i tylko patrzeć jak wystrzelą.Deszczyk by się przydał, kupiłam nawóz , muszę rozsypać i mogłoby trochę popadać....
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Uwielbiam sasanki Są piękne w każdej fazie. U mnie dopiero biała zaczyna kwitnąć. Niby u ciebie powinno być zimniej, a tymczasem wiosna przyszła zdecydowanie szybciej do ciebie
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
Soniu, naprawdę po roku już nie skiełkują? To faktycznie bardzo szybko Posiałam je już, a właściwie Natalka posiała, ale prócz tych od Ciebie chyb a były też z AWN, bo woreczki były dwa. Tak czy siak, wszystkie te sasanki kwitły rok temu, no ale może cokolwiek urośnie..
Tulipany ze schodów- to exotic emperor? Ależ one piękne! ja czekam, dopiero pączki pokazały
Tulipany ze schodów- to exotic emperor? Ależ one piękne! ja czekam, dopiero pączki pokazały
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Witaj Soniu powiadasz ,że na emeryturze brakuje czasu a tak mi się już marzy. Teraz mamy dużo pracy w ogrodzie. Pracuje a końca nie widać. Dziś odpoczywam, bo się ruszać nie mogę. Wczoraj się przerobiłam. Zaczęło się hartowanie siewek. A sasanek mi dużo wyleciało po tej zimie i to starych kęp. A jak u Ciebie ?Miłego dnia.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Soniu moje ulubione sasanki...ale jakie
Całe łany, których ja się w życiu nie doczekam.
A roboty nie przerobimy jak to się mówi w jeden dzień więc musimy sobie dać na wstrzymanie...łatwo powiedzieć.
Cieszmy się zatem wiosennym słońcem, pierwszymi wiosennymi zapachami i ciepełkiem a będzie dobrze.
Całe łany, których ja się w życiu nie doczekam.
A roboty nie przerobimy jak to się mówi w jeden dzień więc musimy sobie dać na wstrzymanie...łatwo powiedzieć.
Cieszmy się zatem wiosennym słońcem, pierwszymi wiosennymi zapachami i ciepełkiem a będzie dobrze.
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Soniu jak tam powiększyła się już Rodzina ? bo to w tej chwili dla Was najważniejsze!
A swoją drogą to piękny czas na narodziny!
A swoją drogą to piękny czas na narodziny!
- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
I ja uwielbiam sasanki. Miałam jedną kępkę, po kilku latach się rozrosła i teraz mam dwie, ale tylko dwie. Kiedyś dostałam czerwoną, ale nie chciała u mnie zagościć. Chyba nie odpowiada im ziemia u mnie! Czytałam, jaką robotę wykonałaś. Silna z Ciebie kobieta, nawet jeśli miałaś pomocników!. Kupa pracy za Tobą! My jeszcze daleko w polu i jak pomyślę, ile iglaków jest do usuniecia, to aż strach mnie bierze, że do lipca się nie uporamy. M. troszkę zaniemógł i ciężkiej pracy nie ma komu wykonać. Już zastanawiałam się, czy nie zatrudnić kogoś do pomocy.
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj . Skoro tak piszesz to ja swoich czosnków też jeszcze nie będę ruszała. Z resztą zobaczymy jak zakwitną tego roku. Widzę, że cebule znowu się podzieliły więc powinno być kilka kul więcej . Sasanki masz przepiękne . Moje a właściwie moja, bo jedna , słabo przyrasta i jak widać coś jej u mnie nie pasuje. No cóż, wszystkiego podobno mieć nie można . Mam pytanie czy Twoje turzyce Frosted Curles i Red Barony już ruszyły ?? U moich cisza i zastanawiam się czy mam się już martwić czy mają jeszcze czas .Pozdrawiam i słoneczka życzę .
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
No, kochana zbieram szczękę z podłogi Za te tulipany należy Ci się
A za resztę pracy drugie tyle.
A za resztę pracy drugie tyle.
- silversnow
- 500p
- Od: 30 maja 2016, o 23:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Soniu zdjęcia cudowne. Nauczę się od Ciebie nie tylko jak dbać o roślinki ale i jak je fotografować . Te zbliżenia wspaniale oddają ich piękno. I prześwitujące przez ich płatki ( cebulica ) promienie słoneczne. Sasanki, szafirki, hiacynty, tulipany.. Niesamowite. Soniu życzę Ci spokojnego weekendu. Takiego abyś mogła odpocząć i nabrać sił do dalszej pracy .
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Powiem Ci Soniu, że zawsze u Ciebie wiosna jest szybsza, to jednak idziemy łeb w łeb
Sasanki szybko przekwitają, nie mówiąc o irysach. Te to ledwo zakwitły a kwiaty na drugi dzień miały padnięte. Jednak nacieszyły moje oczy . Jakoś nie mam do traw szczęścia. Przeżyły tylko ostnice wysiane z nasion od Ciebie, wszystkie trawy ozdobne padły
Sasanki szybko przekwitają, nie mówiąc o irysach. Te to ledwo zakwitły a kwiaty na drugi dzień miały padnięte. Jednak nacieszyły moje oczy . Jakoś nie mam do traw szczęścia. Przeżyły tylko ostnice wysiane z nasion od Ciebie, wszystkie trawy ozdobne padły
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Trzymam kciuki za synową.cyma2704 pisze:Kompletnie nie mam czasu, mama chora, synowa rodzi, M pracuje, a siostra chce wyjeżdżać i zostawić mi gryzącego pekińczyka. A miało być tak miło na emeryturze.
Uśmiałam się Soniu jak doczytałam o pekińczyku. Znów? Ty to masz z nim przeboje. Może w końcu nauczy się ogłady u Ciebie?
Tulipanki na schodach oczywiście przepiękne. Biel to jednak biel.