Wszyscy mają ogród - mam i ja!
- TROJA
- 500p
- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wszyscy mają ogród - mam i ja!
Anetko co tak u Ciebie słychać? Jak tam wiosna 

Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
- gosia_lublin
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 12 mar 2018, o 10:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
hej
ogromny teren - wszystkie twoje marzenia i zechcianki mogą zostać zrealizowane - a ja 3 razy dzisiaj odkładam hortensje bo obecnie nie mam miejsca na tak dużą roślinę
p.s. one nie zginą ci na tak dużym terenie a jak rozrosną to pięknie wyglądają - a kolory- różnorodne , nic tylko brać- obecnie jest ogromny wybór
powodzenia w realizacji planów i zazdroszczę tego rzędu lawendy- ja tez koniecznie muszę ją sobie gdzieś zaplanować bo nie dość że ładnie wygląda to jeszcze jak pachnie.....

ogromny teren - wszystkie twoje marzenia i zechcianki mogą zostać zrealizowane - a ja 3 razy dzisiaj odkładam hortensje bo obecnie nie mam miejsca na tak dużą roślinę
p.s. one nie zginą ci na tak dużym terenie a jak rozrosną to pięknie wyglądają - a kolory- różnorodne , nic tylko brać- obecnie jest ogromny wybór

powodzenia w realizacji planów i zazdroszczę tego rzędu lawendy- ja tez koniecznie muszę ją sobie gdzieś zaplanować bo nie dość że ładnie wygląda to jeszcze jak pachnie.....
Gosia
- kaktusowe
- 50p
- Od: 26 lut 2016, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak to wiosną, masa roboty! ale już czekałam na słoneczną pogodę, chodziłam, zaglądałam czy już coś puszcza, rośnie, zieleni się. No i jak teraz ruszyło to nie wiem w co ręce włożyć
róże ścięte, lawenda też, żywopłot skrócony na maxa (na jesień nie będzie śladu) ale martwię wrzosami, zrobiły się takie brązowe i nie wiem czy je zostawić czy już wykopywać? Posadziłam 90 cebulek mieczyków, kilkanaście odmian liliowców, pelargonie i surfinie już w skrzynkach, dokupiłam borówki amerykańskie, jagodę kamczacką, maliny i agrest, a dzisiaj wyciągnęłam oleandry i datury. Wiosna pełną parą! Jutro pocykam focie żeby było co oglądać 
A jak u Ciebie Ania?
Gosia hortensji mam aktualnie 5 odmian, są jeszcze malutkie ale już cieszą oko jak kwitną. A lawendę polecam bardzo, z mojego rzędu zrobiło się już kółko bo ciągle mi jej za mało

A jak u Ciebie Ania?
Gosia hortensji mam aktualnie 5 odmian, są jeszcze malutkie ale już cieszą oko jak kwitną. A lawendę polecam bardzo, z mojego rzędu zrobiło się już kółko bo ciągle mi jej za mało

Na końcu zawsze jest dobrze, jeśli nie jest to znaczy że to jeszcze nie koniec
Wiejskie życie u Anetki
Wiejskie życie u Anetki
- TROJA
- 500p
- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Anetko dnia brakuje by się z wszystkim obrobić
Jak było zimno to nic się nie robiło a teraz od rana do wieczora i nawet nie wiem kiedy zasypiam w trakcie oglądania filmu.

Pozdrawiam Ania
- maniolek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Anetko czekamy na fotorelację, bo z opowieści widać, że się dzieje u Ciebie 

- kaktusowe
- 50p
Troja, mam to samo. Zasypiam zanim wejdę do łóżka. A w futrynach do pokoju z TV mam już pajęczyny, nie ma czasu tam zaglądać
Chciałam wczoraj porobić zdjęcia, ale cały dzień padało, dzisiaj też niebo zachmurzone, więc zdjęcia wstrzymane
z deszczu się cieszę, bo 1,5h ziemniaków posadziliśmy, łąkę dla koni posialiśmy, posadziłam 25 sadzonek malin, a dla nich idealne warunki.

Wiejskie życie u Anetki
Wiejskie życie u Anetki
- kaktusowe
- 50p
Udało się! Wyszło słoneczko i są zdjęcia!
Kwitnie już większość hiacyntów, tulipanów, żonkilów i innych

Udało nam się postawić płot, czekamy jeszcze na wykończenie, czyli opaskę z kostki na równo z drogą

a tak było w trakcie

Korzystając z pięknej pogody odnowiłam psu budę. Dach miał dwuspadowy, a on bardzo lubi na wysokościach siedzieć, więc zmieniliśmy mu na płaski ze sztuczną murawą

Bez lada chwila będzie pięknie pachniał

Przed sezonem postawiłam zrobić domek dla murarek,

W moim zielniku robi się zielono. Tylko rozmaryn nie przetrwał zimy, ale nowy już rośnie

Pod starą jabłonią posadziłam bratki, gansipampki (stokrotki) i tulipanki

Żywopłot skróciłam maksymalnie, rośnie jak szalony i praktycznie raz w miesiącu trzeba było go skracać. Mam nadzieje, że teraz trochę przystopuje

Szałwia już też ruszyła, muszę ją poprzerywać bo jest zdecydowanie za gęsto

Moje wrzosy
oby jeszcze odbiły

I magnolia

Idę dalej plewić bo po deszczu wszystko ruszyło
Kwitnie już większość hiacyntów, tulipanów, żonkilów i innych

Udało nam się postawić płot, czekamy jeszcze na wykończenie, czyli opaskę z kostki na równo z drogą

a tak było w trakcie

Korzystając z pięknej pogody odnowiłam psu budę. Dach miał dwuspadowy, a on bardzo lubi na wysokościach siedzieć, więc zmieniliśmy mu na płaski ze sztuczną murawą

Bez lada chwila będzie pięknie pachniał

Przed sezonem postawiłam zrobić domek dla murarek,

W moim zielniku robi się zielono. Tylko rozmaryn nie przetrwał zimy, ale nowy już rośnie

Pod starą jabłonią posadziłam bratki, gansipampki (stokrotki) i tulipanki

Żywopłot skróciłam maksymalnie, rośnie jak szalony i praktycznie raz w miesiącu trzeba było go skracać. Mam nadzieje, że teraz trochę przystopuje

Szałwia już też ruszyła, muszę ją poprzerywać bo jest zdecydowanie za gęsto

Moje wrzosy

I magnolia

Idę dalej plewić bo po deszczu wszystko ruszyło
Wiejskie życie u Anetki
Wiejskie życie u Anetki
- maniolek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Anetka no pięknie, efekty pracy niesamowite
domek dla murarek pierwsza klasa
a jak same murarki ? pokazały już się ? u mnie latają jak szalone
życzę siły do plewienia
no ale efekty po są piękne, kwiatki się na pewno odwdzięczą 

- kaktusowe
- 50p
Dzięki Mariusz
murarki latają jak szalone. Martwię się czy im rurek wystarczy bo już większość zamurowana

I mam zagwozdkę. Chciałabym pod płotem, w miejscu gdzie caluśki dzień jest słońce, zrobić jakąś kwitnącą rabatę. Mam tam posadzone floksy, szałwię i inne niskie roślinki, ale jakoś tak ich nie widać z daleka, a ja chciałabym żeby to miejsce przykuwało uwagę. I tak szukam, czytam, myślę i dumam

I mam zagwozdkę. Chciałabym pod płotem, w miejscu gdzie caluśki dzień jest słońce, zrobić jakąś kwitnącą rabatę. Mam tam posadzone floksy, szałwię i inne niskie roślinki, ale jakoś tak ich nie widać z daleka, a ja chciałabym żeby to miejsce przykuwało uwagę. I tak szukam, czytam, myślę i dumam

Wiejskie życie u Anetki
Wiejskie życie u Anetki
- wsiania
- 500p
- Od: 27 sty 2012, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Anetko, pięknieje u Ciebie, widać, że wiosna już się rozgościła
Murarki to bardzo pracowite bzyczki, u nas jedna znalazła sobie dziurę w naszej kuchni przy oknie (wewnątrz mieszkania
) i też zabudowuje ją uparcie. Aż się boję myśleć, co będzie, jak coś się "wykluje", ale przecież nie zrezygnuję z wietrzenia kuchni, a osiatkować tego okna nie mogę, bo mi koty z siatki zrobią przysłowiową jesień
Co do rabaty, skoro ma być widać, to może róże i lawendy? Na pewno będą efektownym uzupełnieniem tego, co już masz. Można też dla przełamania iglaków posadzić jakieś mniejsze kwitnące krzewy - berberys, lilak Palibin, jakiś żylistek, jaśmin, hibiskus, budleja? Takie, które można bez obaw ciąć, wtedy nie zarosną Ci rabaty, a każdy będzie miał swoje 5 minut. Choć jak iglaki się rozbujają, to może być ciasno... Nie wiem, jak duża powierzchniowo jest ta rabata, bo perspektywa zmienia wyczucie odległości.

Co do rabaty, skoro ma być widać, to może róże i lawendy? Na pewno będą efektownym uzupełnieniem tego, co już masz. Można też dla przełamania iglaków posadzić jakieś mniejsze kwitnące krzewy - berberys, lilak Palibin, jakiś żylistek, jaśmin, hibiskus, budleja? Takie, które można bez obaw ciąć, wtedy nie zarosną Ci rabaty, a każdy będzie miał swoje 5 minut. Choć jak iglaki się rozbujają, to może być ciasno... Nie wiem, jak duża powierzchniowo jest ta rabata, bo perspektywa zmienia wyczucie odległości.
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. 
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania

gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają

pozdrawiam, Ania
- kaktusowe
- 50p
Też myślałam o różach, ale kurcze, tam jest tak sucho, że szok. Powierzchni mam 25m długiej, 5m szerokiej. Dzisiaj mi przeszło przez myśl że może szałwia, ale co do tego? obawiam się, że róże nie wytrzymają w takich warunkach.
Murarkami się absolutnie nie martw, to spokojne pszczółki, nie mają żądła, nie zrobią krzywdy
a propos siatki na oknach, myśmy sobie wstawili, jak dobrze pamiętam, siatkę z włókna węglowego. Super się trzyma, koty nie mają szans i wietrzyć można
Murarkami się absolutnie nie martw, to spokojne pszczółki, nie mają żądła, nie zrobią krzywdy

a propos siatki na oknach, myśmy sobie wstawili, jak dobrze pamiętam, siatkę z włókna węglowego. Super się trzyma, koty nie mają szans i wietrzyć można

Wiejskie życie u Anetki
Wiejskie życie u Anetki