Ogród pełen róż

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród pełen róż

Post »

Wiolu cudownie u Ciebie i wszystko takie świeże ;:138
Dzięki za miłe oku fotki.
Piszesz, że masz glinę ...trochę zazdroszczę choć kopanie w niej to ciężka praca ale wodę trzyma.
Więcej zalet niż wad :wink: jak to się mówi.

Cieszmy się wiosenką. ;:3
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wiolu ależ pięknie kolorowo masz na rabatkach, widzę kilka rarytasków.
Masz rację co do pierwiosnków te stare odmiany babcine są najlepsze, niezawodne.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
bona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 wrz 2007, o 19:36
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pięknie kwitnące masz rabatki :D
Porteczki super :D Bardzo ładne klepki zawilcow, mam duży sentyment do takich maluchów
U nas dzisiaj malutki deszczyk popada, wszystko jakby ozylo :D
Gorąco pozdrawiam z Gór Świętokrzyskich
Bożena
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Witajcie.
Dziś tak szybciutko, bo niestety choróbsko mnie dopadło. Nad ranem obudziłam się z gorączką i potwornym bólem gardła. :evil: Leczę się czosnkiem i innymi domowymi sposobami. Mam nadzieję że przez weekend mi przejdzie .
Mimo wszystko nie wytrzymałam i wyszłam zobaczyć czy coś nowego nie zakwitło i zrobiłam kilka zdjęć

Obrazek

Obrazek

Zaczyna magnolia Spectrum

Obrazek

Pierwsze kwitnienie ;:138
Na etykietce pisało Magnolia Soulangeana George Henry Kern, ale pewna nie jestem

Obrazek

Sangwinarie

Obrazek

pierwsze tulipany

Obrazek

Serduszka cucularia rozszalała się niesamowicie. A mam ją już może z 7 lat

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ewelinko, wśród tych moich pierwiosnków też są te gruzińskie. Moje zarówno się sieją jak i przyrastają. Może daj im czas, albo ... nie piel tak dokładnie :lol:

Monia, zazdroszczę takiego wyjazdu na dni magnolii. Musi być chyba cudownie w takim miejscu. Koniecznie pokaż dużo zdjęć jeżeli i w tym roku będziesz.
Ogród wraz z warzywnikiem ma ok. 30 arów

Ewa, m lubi robić takie rzeczy, ale czasu ma niewiele. Moja głowa pełna pomysłów a szansy nie ma na szybką realizację.
Z rozsadami zaszalała. Ciekawe gdzie ja to wszystko posadzę :lol:

Ela, gdybym miała wybierać między gliną a piachem, to nie zamieniła bym za nic na świecie. Nauczyłam się ją już 'obsługiwać' i też wiem jakie rośliny wybierać, by chciały rosnąc.

Dorotko, pierwsze pierwiosnki miałam chyba od Ciebie i tak to mi się dalej rozrosło :D

Bożenko, u nas dziś tylko pokropiło, choć chmury przechodziły ciemne.
Czyżby szykowała się powtórka z zeszłego roku ? Oby nie .
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Violka, pięknie już. U Ciebie znacznie cieplej, widzę po kwitnieniach. No, ale mieszkam na północy.
Kwitnące magnolie to jest to na co czekam i nie mogę się napatrzeć na te cudne krzewy.
U mnie pierwiosnki nie chcą się zadomowić :(
Jak gardło i gorączka to chyba sam czosnek nie pomoże ;:185
Awatar użytkownika
irpam
500p
500p
Od: 10 lip 2017, o 17:30

Post »

Wiolu piękne wiosenne widoki. Widzę że u Ciebie już ładnie tulipany kwitną, u mnie na razie tylko te wczesne , reszta dopiero wychyla główki. Masz ich mnóstwo, a ja musiałam wyrzucić przemarznięte 4 koszyczki.
Zdolnego masz męża, że takie piękne robi podpory.
Magnolie najpiękniej się prezentują wiosną w kwiatach.
Bardzo lubię też serduszki, ale moje dopiero się zaczynają rozglądać czy opłaca się im podrosnąć i zakwitnąć. ;:131 .
Miłej ;:3 niedzieli.
Pozdrawiam i zapraszam, Irena
Ogród i róże Ireny
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Wiolu rewelacja. Sangwinarię mam na liście moich chciejstw, jednak nie mogę znaleźć tej pełnej w sprzedaży. Czy pamiętasz może gdzie ją kupiłaś ?
Widzę, że lubisz rośliny w dużych ilościach. Moje pierwiosnki też kwitną, jednak są dość marne w tym roku . Część z nich ledwo wypuściła liście i już kwitnie .
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Wiolu ale dałaś po oczach swoją wiosenką. ;:oj Napatrzeć się nie mogłam na sangwinarie. Co za cudaczne kwiatuchy a piękne i przy tym. Tak śmiesznie opatulają się listkami, niczym w płaszczyku stoją. ;:215
Magnolie cudowne, bo białe. Ja żałuję, że jedyną jaką mam jest Susan o kwiatach tak ciemnych. Białe to białe. ;:167
;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Wiolu piękna wiosna u Ciebie,magnolie zachwycają ;:167 Sangwinarie po raz pierwszy widzę ;:224 Ciekawe kwiatki i zabawne do tego ;:oj
Czytam,że zachorowałaś ;:222 Mam nadzieję,że szybko się kochana wykurujesz i nie będziesz musiała antybiotyku zażywać.
Miałaś jakieś wcześniejsze oznaki,czy od razu gorączka przyszła?

Buziaki ;:196
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Wiolu, piękne te zwykłe pierwiosnki! Ja je uwielbiam i dla mnie to najlepsza odmiana! :)
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Witam wszystkich niedzielnie :D
Duchota niemożliwa, jakby zbierało się na burzę. Mogło by coś popadać, ale żeby znowu niezbyt gwałtownie i jakichś szkód nie narobiło :roll:

Małgosiu, w tym roku kwiecień bardzo ciepły. Przez kilka dni temperatura w słońcu dochodziła do 30 stopni, więc i roślinki zasuwają jak głupie. Niestety ale i szybko też przekwitają.
Jak dla mnie mogło by być trochę chłodniej, bo dziwnie się robi wiosenne porządki w ogrodzie, przy takich temperaturach.
Próbowałaś z pierwiosnkami gruzińskimi ? Są niezmordowane i być może zadomowiły by się u Ciebie :D

Irenko, tulipany jakoś nie ucierpiały przez pogodę, ale jak to tulipany wiele się już wyrodziło i wypuściło same liście. Szkoda, że to tak krótkowieczne rośliny.
U mnie serduszek nie będzie wiele w tym roku, chyba, że sobie jeszcze kupię. Ubiegłej wiosny zniszczyły mi ich przymrozki. Myślałam, ze korzeń przetrwał i się odbudują, ale niestety. Miałam ich wiele a wyszła chyba jedna czy dwie.

Seba, nie pamiętam już gdzie kupowałam sangwinarię, bo było to już kilka lat temu. Na pewno jenak był to zakup przez internet, bo u nas nie ma nigdzie dobrze zaopatrzonego ogrodniczego, żeby takie 'cuda' mieli.
Wybierasz się na targi w przyszłym tygodniu? Możliwe, ze tam byś kupił, chyba kiedys widziałam.
Rośliny sadzę w dużej ilości, bo mam duży ogród i pojedynczych sztuk wcale nie widać na rabatach.

Aneczko, sangwinarie cudne są, ale strasznie szybko przekwitają. Wyobraź sobie, że ta zwykła już przekwitła. Pełna wytrzymuje ze dwa dni dłużej. W ubiegłym roku, kiedy mieliśmy zimną wiosnę kwitły chyba ponad tydzień. Jak ktoś chodzi na działkę co kilka dni, to może wcale nie ujrzeć jej kwiatów :roll:
Magnolie to chyba moje ulubione drzewa. Uzbierał mi się ich już 7. Trzy z nich w tym roku zakwitną pierwszy raz, na dwie dalej czekam ;:65
Biała gwiaździsta jest niesamowita. Jakby oblepiona była pianą :lol:

Aniu, na magnolie co roku wyczekuję. Bardzo je lubię i posadziłam ich już 7 odmian. Chciała bym jeszcze jedną zdobyć, ale u nas jakaś niedostępna jest. Chodzi mi o odmianę Rogów.
Chyba jakiś przesilenie mnie dopadło, ale odpoczywałam kilka dni i kurowałam się i dziś już jest lepiej. Jutro jeszcze ostrożnie z pracami w ogrodzie, może jakieś pikowanie, podlewanie. Mam nadzieję, że około środy już zdrowie i siły powrócą i będę mogła kontynuować prace.

Basiu, te bezodmianowe pierwiosnki są najlepsze. Nie kapryszą, same się rozsiewają i rosną wiele lat. ;:333

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Magnolia Spectrum

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Judaszowiec

Obrazek

Obrazek

Znowu zawilce

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Jolu jak już pięknie wiosennie u Ciebie, moje magnolie dopiero zaczynają , , bardzo mi się podoba ta biała kokorycz , czy to ona czy to coś innego , przepiękna pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wiolu przepiękna magnolia gwiaździstą, moją chyba po trzech latach trafiło, nie kwitnie ;:185
Nie pamiętam, że wysyłałam Ci pierwiosnki, ale jak pięknie rosną to się cieszę. Ty wiesz, ile ja mam pięknych roślinnych cudów od Ciebie.
Wiosną mnie zachwyca każdy kwiatek w każdym ogrodzie.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”