Moje małe co nieco cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje małe co nieco cz. III

Post »

Olu no to wesoło masz na rabatach krokusy kwitną na całego , narcyzki zaczynają ..pięknie jest! ;:63
Zdrówka życzę ! Teraz nie czas na chorowanie ;:185 , kuruj się! ;:108

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olu zdróweczka i nie daj sie chorobie bo to nie czas na chorowanie .Jednak trochę wolnego sie przyda na prace ogrodowe .Moje cebulowe padły i chyba zrezygnuje z cebul ,bo to juz kolejny rok jak padają i nie warto wydawać kasy nadaremno.U Ciebie ładnie kolorowo
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj _oleander_ ,pogoda do ogrodu ,a Ty bieduliczko ,źle się czujesz,wiosna jest zdradliwa ,szybko można się przeziębić ,a teraz w te gorąca to się rozbieramy jak do rosołu,ale w ogrodzie masz śliczną wiosnę ,radość po nim spacerować ,pozdrawiam i zdrówka życzę ;:168
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Dziewczynki kochane, Maryniu,Jadziu ,Martuniu,dziękuję że mnie odwiedziłyście i podtrzymujecie na duchu w tym moim przeziębieniu. ;:168 Już jest lepiej , jeszcze od czasu do czasu męczy mnie kaszel. Ale to już mały pikuś....Jutro mam wolne i zamierzam trochę popracowaćw ogrodzie. Muszę przyciąć resztę róż, powojniki, trawy i hortensje z przodu domu. Kupiłam miedzian i chcę prysnąć ale niektóre róże już mają dosyć duże listki. Na nie chyba już za późno, boję się że je poparzy...Prysnę tylko te ,które jeszcze się tak nie pospieszyły . A tak a pro po cięcia , kwitnie forsycja ,więc oficjalnie możemy ciąć !!!! :tan

Obrazek

Najświeższe wiadomości z ogrodu.....Oj , dzieje się , dzieje.....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Olu no to fajnie ,ze już lepiej tylko jutro za bardzo nie szalej po takiej chorobie .Twoja wiosna równa mojej ,więc sie nie mam co stresować :;230 Zdróweczka i miłej pracy
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Powojniki i róże u mnie znacznie lichsze ...podziwiam Twoje Olu!
Miłego dnia więc ! ;:196

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

OLu zdrowiej bo aż żal chorować w taką piękną pogodę. W dodatku tyle pracy trzeba odwalić. :wink:
Pokazujesz piękną wiosenkę a ten pierwiosnek różnokolorowy mnie zauroczył...prześliczny jest i mało spotykany.
Forsycja wszędzie kwitnie to znak, że sekatory pójdą w ruch. :wink: :D
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Olu :wit . Walcz z tym przeziębieniem bo przecież wiosna jest ;:196 ;:3 . Rzeczywiście dzieje się ;:138 . Nowe przyrosty na różach i powojnikach ;:167 . nie forsycja w tym roku trochę marnie ale jakieś tam kwiaty ma ;:224 . Pozdrawiam i zdrowia życzę :wit .
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie :wit
Jadziu nie szalałam kochana , ale dość pracy dziś pocisnęłam. A pogoda mi sprzyjała... ;:138
Było tak cudownie, że żal było do domu wracać. Nawet kupiłam nawóz , tym razem azofoskę i sypnęłam roślinkom. ;:333 Może popada?
Maryniu kupiłam miedzian ale już nie zdążyłam spryskać róż.I nie wiem czy zdążę bo puszczają listki w trybie błyskawicznym. ;:219
Elizabetkopierwiosnek kupiony w Biedronce. Cieszę się że przetrzymał zimę i na dodatek zakwitł. ;:138
Ze zdrówkiem już lepiej. Ja chorować nie umiem. Szkoda mi czasu na to.... ;:333
Ewelinko dziś pracując w ogrodzie myślałam o Tobie. ;:196 Wzeszły mi wszystkie jeżówki, zarówno te różowe jak i te odmianowe...A jak u ciebie? Bo to chyba ty się martwiłaś o swoje , że niepotrzebnie przesadzałaś :?:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja też pociskam na działce ile się da! I powoli wychodzę na prostą... Wiosna nam dała kopa i wyciska z nas siódme poty! ;:131
Jeżówek u siebie nie dostrzegłam jak i ostróżek jak i czegoś tam jeszcze ;:oj ...Ale rośliny dostępne są za każdym rogiem i nie ma zmartwienia... ;:131
Miłego dnia Olu !Właśnie wybieram się na ryneczek...
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Olu przykro mi z powodu choróbska, w zimę jakoś łatwiej się znosi przymusowe siedzenie w domu, teraz już by się chciało na dwór... Zdrowiej szybciutko ;:168
Póki co twoje cebulowe radzą sobie świetnie i pięknie stroją ogród ;:215 Wszystko tak ruszyło, że nawet nie wiadomo co najpierw chwalić. Ten różowy pierwiosnek to masz prześliczny ;:oj
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dziewczynki witajcie :wit Maryniu co tam zakupiłaś na ryneczku? Skusiły cię jakieś wiosenne roślinki?
Małgoś w imieniu pierwiosnka dziękuję bardzo... :lol:Podoba się ,to dziś też go uwieczniłam na portreciku....
Dziś popadał pierwszy wiosenny deszczyk, szkoda tylko że tak go mało spadło. Beczki pod altaną naszykowane, trzeba zacząć łapać deszczówkę.... ;:333

Ogrodowe świeżynki......

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

_oleander_, u Ciebie znacznie szybciej wszystko kwitnie. Widać klimat cieplejszy :D
Pomarańczowych hiacyntów nie widziałam. Pokaż proszę jak będą wyglądały po pełnym zakwitnięciu.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Olu :wit . Tak , zgadza się dobrze pamiętasz ;:196 . To ja dzieliłam jeżówki w połowie października :;230 . Wszystkie żyją jestem zachwycona ;:138 ;:138 . Już nie mogę doczekać się kwiatów :heja . Wiosna pełną gębą w Twoim ogrodzie i masz sporo tłuściutkich hiacyntów ;:215 . Ja mam tylko 3 kolory w sumie a u Ciebie widzę całą gamę ;:108 .Te łososiowe są cudne kupiłaś je w Biedrze ?? Czy to nie są przypadkiem Gipsy Queen ?? Pozdrawiam i słonecznej niedzieli życzę :wit .
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Masz rację Olu, sporo się dzieje. Masz sporo hiacyntów. Moje też wyszły. Pracowałam dzisiaj blisko nich i musiałam uciekać bo zapach był zbyt silny. Mam nadzieję, że ze zdrówkiem już lepiej.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”