Ogród Biedronki641 cz.6
- Biedronka641
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Biedronki641 cz.6
Witam.
Aga 72 witaj w moim wątku. Sanguinarie to kłączowe niskie rośliny. Są cudne ale niestety bardzo szybko przekwitają. U mnie góra kwitną 3 dni.
Ewelinko piątek 13 go spędziłam w pracy. Nawet nie wiem co nowego zakwitło.
Marysiu chinanit zwykła kwitła najwcześniej i już przekwitła, potem Star. Jeszcze ma płatki. Potem Rosea a jutro powinna Multiplex. To też są dziwolągi. Lubią zakwitnąć i nie pojawić się na następny rok. Niestety sadząc je głęboko traciłam.
Marysiu deloosperma Ty nawet nie wiesz ile już urdzików w swoim życiu kupowałam. Wszystkie kitowały. Ten też i w zeszłym roku przeniosłam go ze skalniaka na rabatę. Dałam mu piasek grys, ziemia kupna , kompost i trochę tufa wapiennego. Efekt był widoczny za raz po przesadzeniu a w tym roku zakwitł. Co ważne teraz ma mało słońca a wcześniej rósł na patelni. A twój gdzie rośnie?
Aniu coś z pierwiosnków mi powinno jeszcze zakwitnąć. Dużo auriculii jest wy podnoszonych. Trzeba będzie znów przesadzać.
Halinko a z skąd wiesz,że szukam białego ząbkowanego? Ok. Wymienimy się .
Kupowałam niby białego tu na forum a zakwitły dwa jednakowe.
Dziś nie mam nowych fotek, bo wróciłam już po ciemku. Może coś wybiorę z wczorajszych.
Aga 72 witaj w moim wątku. Sanguinarie to kłączowe niskie rośliny. Są cudne ale niestety bardzo szybko przekwitają. U mnie góra kwitną 3 dni.
Ewelinko piątek 13 go spędziłam w pracy. Nawet nie wiem co nowego zakwitło.
Marysiu chinanit zwykła kwitła najwcześniej i już przekwitła, potem Star. Jeszcze ma płatki. Potem Rosea a jutro powinna Multiplex. To też są dziwolągi. Lubią zakwitnąć i nie pojawić się na następny rok. Niestety sadząc je głęboko traciłam.
Marysiu deloosperma Ty nawet nie wiesz ile już urdzików w swoim życiu kupowałam. Wszystkie kitowały. Ten też i w zeszłym roku przeniosłam go ze skalniaka na rabatę. Dałam mu piasek grys, ziemia kupna , kompost i trochę tufa wapiennego. Efekt był widoczny za raz po przesadzeniu a w tym roku zakwitł. Co ważne teraz ma mało słońca a wcześniej rósł na patelni. A twój gdzie rośnie?
Aniu coś z pierwiosnków mi powinno jeszcze zakwitnąć. Dużo auriculii jest wy podnoszonych. Trzeba będzie znów przesadzać.
Halinko a z skąd wiesz,że szukam białego ząbkowanego? Ok. Wymienimy się .
Kupowałam niby białego tu na forum a zakwitły dwa jednakowe.
Dziś nie mam nowych fotek, bo wróciłam już po ciemku. Może coś wybiorę z wczorajszych.
- silversnow
- 500p
- Od: 30 maja 2016, o 23:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alu zaczynają się anomalie Goraco jak w lecie, Sucho jak na pustyni. Na razie mam kilka roslinek , to wyrabiam z kranówką, ale w lecie będzie cieżko finansowo , o ile nie podratuje mnie deszcz . Jak zwykle nie zawiodłam swoich oczekwiań odwiedzając Twój ogród. Rutewnik zawilcowaty przepiekny. Uroczo kwitną Ci narcyzy . Masz fajne odmiany. I pierwiosnki takie nietypowe. Ułudki przypominaja mi kolorem neizapominajki. Bardzo łądne kwiatuszki. I urdzik , Nietypowa i ciekawa roślinka.
- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Bardzo ładne i świeże kwiatuszki, chociaż wczorajsze.
Biedronko, urdzik rośnie na skalniaku, ale jest zacieniony, bo nad nim jest pergola z winogronem. Na wiosnę jak jeszcze nie ma liści, to osłaniam go od słońca kamieniem. To jest mój drugi, ale jak padnie, to więcej nie kupię.
Biedronko, urdzik rośnie na skalniaku, ale jest zacieniony, bo nad nim jest pergola z winogronem. Na wiosnę jak jeszcze nie ma liści, to osłaniam go od słońca kamieniem. To jest mój drugi, ale jak padnie, to więcej nie kupię.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Od: 18 lis 2009, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alu,pisałaś,ze nie widzisz białego ząbkowanego to wydedukowałam,że chcesz mieć i Ci go dam przy okazji. A cieszynianka od Ciebie ślicznie kwitnie.No i nabyłam ułudkę Starry Eyes,w której zakochałam się po oglądnięciu u Ciebie.
Kokorycz biała tez piękna.
Kokorycz biała tez piękna.
Halina
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
Alu, ja wierzę, że Twoją intencją nie jest zakompleksienie mnie, ale tak to już wygląda, że masz z dziesięć razy więcej pięknych, niesamowitych okazów niż ja... Dzisiaj znowu wylazłem do ogrodu, patrzę, wszystko pięknie kwitnie, porobiłem fotki, wkleiłem do swojego wątku zadowolony, po czym przyszedłem do Twojego wątku, przeglądnąłem kwitnienia z ostatniego tygodnia i stwierdziłem, że u mnie jakoś tak wyjątkowo skromnie i ubogo...
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- Biedronka641
Witam.
Sucho, gorąco a rośliny kwitną Nie zdążyłam wszystko obrobić.
Olu dziękuję. U Ciebie też tak będzie.
Marysiu szybko się poddajesz. Ja jestem bardziej uparta. Kupuje dopóki zacznie rośnięć. Raz coś kupowałam 7 razy i w końcu coś się aklimatyzowało i rośnie. Jak z każda rośliną, jak jej spasuje to rośnie a jak nie to wypada nawet nie zauważona. Zyczę by Ci pięknie rósł i zakwitł.
Halinko aż się wróciłam do wcześniejszych postów. Faktycznie pisałam,że go nie widzę.
Sadziłam go na białej rabacie a zakwitł inaczej. Tak ,że będzie przesadzony a na jego miejsce pójdzie biały . Kokorycz to jesienny nabytek. Jak się wysieje to dostaniesz. To solida odmiana Markuchia.
Ta ułudka słabo mi rośnie. Też muszę ja przesadzić, bo inne są ładniejsze.
A judaszowiec będzie kwitłale nie całe drzewo.
Jerzy to ja ściągam z zagranicy a Ty mieszkasz w kraju Unii i narzekasz,że masz ubogo. Zresztą nie narzekaj, bo masz sporo bylin i jeszcze dużo siejesz jednorocznych.
Eucharis rozkwitł lepiej.
A w ogrodzie ..
Miłek wiosenny coraz ładniejszy
Sucho, gorąco a rośliny kwitną Nie zdążyłam wszystko obrobić.
Olu dziękuję. U Ciebie też tak będzie.
Marysiu szybko się poddajesz. Ja jestem bardziej uparta. Kupuje dopóki zacznie rośnięć. Raz coś kupowałam 7 razy i w końcu coś się aklimatyzowało i rośnie. Jak z każda rośliną, jak jej spasuje to rośnie a jak nie to wypada nawet nie zauważona. Zyczę by Ci pięknie rósł i zakwitł.
Halinko aż się wróciłam do wcześniejszych postów. Faktycznie pisałam,że go nie widzę.
Sadziłam go na białej rabacie a zakwitł inaczej. Tak ,że będzie przesadzony a na jego miejsce pójdzie biały . Kokorycz to jesienny nabytek. Jak się wysieje to dostaniesz. To solida odmiana Markuchia.
Ta ułudka słabo mi rośnie. Też muszę ja przesadzić, bo inne są ładniejsze.
A judaszowiec będzie kwitłale nie całe drzewo.
Jerzy to ja ściągam z zagranicy a Ty mieszkasz w kraju Unii i narzekasz,że masz ubogo. Zresztą nie narzekaj, bo masz sporo bylin i jeszcze dużo siejesz jednorocznych.
Eucharis rozkwitł lepiej.
A w ogrodzie ..
Miłek wiosenny coraz ładniejszy
- Biedronka641
-
- Od: 18 lis 2009, o 20:37
Jak Ty tym kwiatkom zaglądasz w łebki,że Ci takie fotki wychodzą?
Halina
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Posadziłam szachownice kostkowane różne w doniczkach i nie ma ani jednej... Jak zwykle podziwiam Twoje rarytasy
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
To przede wszystkim kwestia areału... Mam dwieście metrów kwadratowych i wszystkiego tu nie wcisnę... Warunki glebowe też są jakie są ? na kredowej glinie nie każda roślina będzie rosła... Na niektóre mogę sobie tylko w wątkach forumków popatrzeć...
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- szyszunia
- 1000p
- Od: 4 lis 2009, o 13:38
Aluś cudne te kępy narcyzów a sangwinarie bajeczne. Masz rękę i serducho dla tych rarytasków.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Ala,wiosna u ciebie bogata i ciekawa ,takich cudowności nigdzie indziej nie spotka ,wiec jestem i podziwiam co roku ale co roku coraz więcej i piękniej,pozdrawiam i miłego dnia ,u mnie dzisiaj pierwszy wiosenny deszczyk ,już 2 razy podlewałam .