Balkonowce, parapetowce i ogrodowce - tom_ek
-
- 100p
- Od: 26 lut 2018, o 20:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Balkonowce, parapetowce i ogrodowce - tom_ek
Witam w Twoim wątku! Masz sporą kolekcję a szczególnie piękne Ferocactusy! czy to są gracilisy? gdzie można takie nabyć? Co do konstrukcji myślę nad czymś podobnym o wymiarach płyty osb 250x125 i całość z nierdzewki.
Fajne te zdjęcia jak Kot czyta opiske i zastanawia się czy to na pewno to
Na górę dajesz poliwęglan czy folię?
Fajne te zdjęcia jak Kot czyta opiske i zastanawia się czy to na pewno to
Na górę dajesz poliwęglan czy folię?
- hen_s
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tylko pozazdrościć nowego ustrojstwa dla roślin.
Nie ma jak dobre inspiracje, kolekcja Tomka niejednemu zaimponowała - tak pod względem roślin jak i techniki.
Nie ma jak dobre inspiracje, kolekcja Tomka niejednemu zaimponowała - tak pod względem roślin jak i techniki.
- DAK
- Od: 16 lip 2008, o 19:45
Gratuluję i zazdroszczę:
- Rewelacyjnego TEŚCIA!!! Taki teść to skarb, nie dość, że nie ma pretensji, że mu jakiś facet zabrał księżniczkę, to jeszcze zdolny, pracowity i taki chętny do pomocy.
- Fantastycznego urządzenia, na którym cierniaki będą szalały - porządna, solidna konstrukcja.
- Miejsca na to urządzenie.
Miałam pewnie głupie skojarzenie jak tylko na to spojrzałam, ale natychmiast pomyślałam, że tam na dole są kółka i można tym nawigować - np. wjechać z całością do garażu na zimę.
- Rewelacyjnego TEŚCIA!!! Taki teść to skarb, nie dość, że nie ma pretensji, że mu jakiś facet zabrał księżniczkę, to jeszcze zdolny, pracowity i taki chętny do pomocy.
- Fantastycznego urządzenia, na którym cierniaki będą szalały - porządna, solidna konstrukcja.
- Miejsca na to urządzenie.
Miałam pewnie głupie skojarzenie jak tylko na to spojrzałam, ale natychmiast pomyślałam, że tam na dole są kółka i można tym nawigować - np. wjechać z całością do garażu na zimę.
-
- Od: 23 sie 2010, o 11:08
Nie wiem, czy to takie głupie skojarzenie z tymi kółeczkami, ja również je sobie wyobraziłam
Ale widać, że kaktusy nie czekają, aż skończysz robić nową miejscówkę, tylko już zabrały się do roboty. Będzie się działo
Ale widać, że kaktusy nie czekają, aż skończysz robić nową miejscówkę, tylko już zabrały się do roboty. Będzie się działo
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
- tom_ek
- Od: 16 sie 2015, o 14:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuję wszystkim za wpisy.
Klucha, gdzieś tam w tle (bliżej kota) jest jeden gracilis czy dwa, a kupiłem chyba u p. Licznerskiej. Na górę idzie folia, nie tylko tańsza od poliwęglanu, ale też - o ile się orientuję - lepsza dla uprawy roślin.
DAK, z miejscem na urządzenie tego wszystkiego najgorzej, bo inspekt będzie stał na ogrodzie u teściowej; za to, jak pisał Akwelan, słońce będą kaktusy miały od wschodu do zachodu.
A kółeczka - może w przyszłości Teść sobie w młodości dwa ciągniki "wyspawał" i masę różnych maszyn, więc takie kółeczka to pikuś ;)
Z innej beczki - liczyłem na to, że mi się po zimie otworzą kwiaty pediokaktusa, ale w ciągu ostatnich dwóch słonecznych i gorących tygodni tylko się powiększyły pąki; może jednak coś z nich będzie:
Klucha, gdzieś tam w tle (bliżej kota) jest jeden gracilis czy dwa, a kupiłem chyba u p. Licznerskiej. Na górę idzie folia, nie tylko tańsza od poliwęglanu, ale też - o ile się orientuję - lepsza dla uprawy roślin.
DAK, z miejscem na urządzenie tego wszystkiego najgorzej, bo inspekt będzie stał na ogrodzie u teściowej; za to, jak pisał Akwelan, słońce będą kaktusy miały od wschodu do zachodu.
A kółeczka - może w przyszłości Teść sobie w młodości dwa ciągniki "wyspawał" i masę różnych maszyn, więc takie kółeczka to pikuś ;)
Z innej beczki - liczyłem na to, że mi się po zimie otworzą kwiaty pediokaktusa, ale w ciągu ostatnich dwóch słonecznych i gorących tygodni tylko się powiększyły pąki; może jednak coś z nich będzie:
- PiotrAPD
- Od: 28 kwie 2015, o 01:07
Inspekt zapowiada się doskonale
Pediocactus knowltonii SB 304 fajniutki Ostatnio zachwycałem się nim u Sebastiana
Pediocactus knowltonii SB 304 fajniutki Ostatnio zachwycałem się nim u Sebastiana
Fajnie, że pokazaleś tę konstrukcję. Można coś podpatrzeć gdy się samemu myśli o czymś w tym stylu.
- tom_ek
Dzięki Panowie.
Piotrze, to rzeczywiście fajna roślina, zajrzałem do wątku Sebastiana, jego Pedio jakby większe i pąków chyba więcej ;)
Harvi, już teraz żałuję, żem nie robił od razu dwóch takich.
Piotrze, to rzeczywiście fajna roślina, zajrzałem do wątku Sebastiana, jego Pedio jakby większe i pąków chyba więcej ;)
Harvi, już teraz żałuję, żem nie robił od razu dwóch takich.
- tom_ek
Nowe idzie
Za to niektóre stare odeszły zimą niektóre inne chore, ale może będą z nich kaktusy, jak z tej Mammillarii
Za to niektóre stare odeszły zimą niektóre inne chore, ale może będą z nich kaktusy, jak z tej Mammillarii
- ejacek
- Od: 16 lis 2008, o 19:58
Nowe ciernie niosą ze sobą jakiś taki optymizm, że wszystko rusza w dobrym kierunku
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Świetne nowe ciernie i doskonale pokazane. Brawo dla roślin i fotografującego.
- aga_zgaga
- Od: 18 cze 2016, o 12:04
Też bardzo lubię do Ciebie, Tomku zaglądać, bo umiesz pokazać piękno kaktusów poza kwitnieniem i masz ciekawie wyglądające osobniki
- PiotrAPD
- Od: 28 kwie 2015, o 01:07
Turbiniak super Ci kwitnie
Dużo kwiatów a już kolejne w drodze Świetny jest
Dużo kwiatów a już kolejne w drodze Świetny jest