Od przybytku głowa nie boli część 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Od przybytku głowa nie boli część 4

Post »

Irenko...dziękuję za info. moje jeszcze za małe do pikowania muszę jeszcze kilka dni poczekać ale przy pikowaniu podkarmie je....obym nie przedobrzyla.
Moje pomidory będą rosły w gruncie .
Awatar użytkownika
irpam
500p
500p
Od: 10 lip 2017, o 17:30

Post »

A ja swoje na początku maja wstawiam do szklarni, posadzone do 10 litrowych wiaderek. A siane za radą sąsiada 20 stycznia, to od połowy czerwca mam swoje. A jakie pomidorki siejesz?
Ja po kilku latach eksperymentowania zostaję na Bawolich sercach i malinowy ożarowski i malinowy retro. Dodatkowo 3 sztuki żółtych (nie wiem jak się nazywają) które jako owoce dostałam od znajomego i syn kupił jakieś nasiona Raf. Te są duże ciemno brązowe. Ale najbardziej nam smakują te co napisałam na początku. :wit
Pozdrawiam i zapraszam, Irena
Ogród i róże Ireny
Awatar użytkownika
Alina-277
200p
200p
Od: 3 sty 2011, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

czytam i wiem że wyruszyłaś z sekatorem do róż jak u Ciebie przezimowały??u mnie będzie pogrom byłam na działce i mało która przezimowała poczekam jeszcze ale wielkokwiatowe poszły wszystkie... pnące wszystkie są zielone i Louis Odier jest zielona... a tak czarno widzę ....krokusy już przekwitają... żonkile lada moment będą kwitły..liliowce ładnie mi przezimowały.. ;:cm dla ciebie i Twojego męża za to że tak dzielnie Ci pomaga ;:79
Pozdrawiam... Alina .
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Krysiu i jak Twoje róże ??? bo u mnie fatalnie jedną cała rabata przycięta prawie przy ziemi całe 10 krzaczków!!!
Dzisiaj jeszcze przeglądałam się dokładnie mojemu klonikowi bordowemu i też raczej marnie wygląda, a o żurawkach to już nie wspomnę porażka na całej linii. :roll:
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ochchch ...prawie po miesiącu się ujawniam, ale ten czas tak pomyka że nie nadążam.
W zdrowiu nie najgorzej a jak ono jest zgodne z wiekiem to już dobrze. eM pomaleńku się kula, działa na ile sił starcza, miewa gorsze dni ale nie jest najgorzej....oby tak dalej.
Dość o choróbskach i zdrowiu w końcu to Forum Ogrodnicze a nie zdrowotne :;230

Marzenko pytasz o róże...powiem nie jest żle dwie nie odbiły zupełnie ale jeszcze suche badyle zostawilam w ziemi, nie przeszkadzają to poczekam...nieraz cierpliwość popłaca.
Podglądasz swojego Klonika, mój już w tamtym roku zdechł ;:306 ale go nie okryłam był posadzony w przewiewnym miejscu a to jeszcze był młodziak i nie dał rady. Ale ja nie odpuściłam w tym sezonie i kupiłam następnego.

Obrazek

Alinko narzekasz na róże ale to już trochę czasu minęło jak pisałaś co teraz z nimi się dzieje :?: u mnie jest dobrze, dwie mi wypadły ale one już w tamym sezonie były belejakie więc nie ;:98 po nich.
Pozostałe rośliny w ogrodzie już stworzyły pozytywny klimat, jest kolorow, brzęczą owady, wiśnie i grusza przekwitły.
Kolorowe kobierce motywują do działań

Obrazek

Czosnki zaczynają się rozwijać

Obrazek

irpam dobre rady odnośnie pomidorów nie do końca wykorzystałam. Ja swoje wysiewałam w marcu ale juz popikowane i bardzo ładnie rosną...nie spieszyłam się bo one będą w gruncie, obawiam się aby mi ZZ ich nie zjadła.
na razie jeszcze żyję i ogarniam rabaty kwiatowe.
Lada moment zostaną po nich tylko liście

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I mój skalniak przy kamiennej uliczce a nim kilka rarytasików...nie wszystko jeszcze zakwitło

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Pokazujesz czosnki, a ja się na nich nie znami proszę o podpowiedż. Na targach kupiłam cebulki czosnku. Ciągle jednak jeszcze nie odbiły,a Twój już kwitnie. Kiedyś słyszałam, że czosnek dopiero po roku się rozwija ( czyli że musi przezimować). Czy to prawda?
Skalniak Krysiu masz super!
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krysiu pięknie u Ciebie! ;:167 Uwielbiam te wiosenne kolorki i świeżość ;:167
Nie smuć się, że róże wypadły... pomyśl, ze masz miejsce na takie, które nie będą stroić fochów ;:333
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Krysiu, cieszę się, że wracasz do ulubionych zajęć ogrodowych. ;:138
Rabatki ukwiecone i to jest piękne ;:333 ,zdrówko wraca, co jeszcze bardziej cieszy :tan
Pozdrawiam cieplutko. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Piękny skalniak ;:173 Taki przejrzysty.No nieźle musiałaś zapłacić za taki duży klon palmowy :shock: Mój przezimował wspaniale,korą okryłam mu tylko nóżki a dzisiaj dokupiłam sobie zielony,ale maleństwo według twojego ;:209
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Krysiu u mnie czosnki chyba odpoczywają, bo wszystkie będą kwitły "w połowie" :D
Świetnie wymyślony skalniak ;:215 Myślałam że tylko u mnie tak przyroda zasuwa, ale u Ciebie jeszcze szybciej ;:65
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Już się wyrobiłam tzn. Komunia św. mojego wnusia dokonana, uroczystość przy pięknej pogodzie co w tak ważnym i doniosłym dniu też ma znaczenie, goście dopisali było miło rodzinnie i radośnie.
Po smacznym obiedzie został rozegrany mecz piłki nożnej dzieci kontra dorośli.... śmiechu i radości nie było końca bo boisko jak angielskie.
Panie bez butów wystartowały na murawę oby szpilek nie połamać, panowie poszli w ślady pań co by zabawa była przednia a dzieciaki się tak się uwijały że mecz wygrały.
Ja teraz łapię oddech i się rozpisuję bo za chwilkę zwijam się do kościółka...toż przecież Biały Tydzień.

A teraz Ewcia pytałaś o czosnki....kwitną pięknie a zaopatruje się w nie w Lidlu zawsze w okresie kiedy pojawiają się cebulowe warto je kupować, kwitną mi zawsze w pierwszym sezonie po posiedzeniu.
Dalszy ciąg informacji po modlitwach.

:wit
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dalszy ciąg odpowiedzi :;230

Marysiu wszystkie czosnki zakupione były w Lidlu zawsze jak się pojawiają u nich cebulowe to jest w czym wybierać.
Pochwaliłaś mnie za skalniak...cieszy że się podoba, pod spodem jest kupa gruzu z remontów na to położona podwójnie włóknina i nasypana ziemia, powtykane kamienie i roslinki...na razie przejrzyście ale my wiemy jak roślinki potrafia się rozpanoszyć.

Mireczko ja swojego pierwszego klonika też umroziłam, w pierwszym roku opatuliłam a w drugimmyłałam że nie ma już takiej potrzeby....odszedł a ja poszłam po następny. Mówisz, że drogi...zapłaciłam za niego 52 zł. a jest naprawde duży.

Basieńko nie zamartwiam się rózyczkami bo nie wiele wypadło tylko dwie ale za to pod butelkami siedza patyczki i mają się dobrze.... póżną jesienią powtykałam, butelkami plastikami nakryłam i się zielnią różane patyki i hortensjowe również.

Lucynko już powróciłam do ogrodu, sprawy ważne i ważniejsze opanowane więc teraz przyjemność dla mojego ducha i ciała

:wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

No proszę wnuczek już poszedł do Pierwszej Komunii, jak ten czas leci...i to nie tylko w ogrodzie. Mecz świetne zakończenie obiadu i rozrywka dla młodzieży a że wygrają to było wiadome :D Mój skalniak tez na gruzie, ale było tam trochę pustaków i chyba się rozlasowały, bo się mocno spłaszczył :D Pokazuj ogród ;:180
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”