Od przybytku głowa nie boli część 4
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Od przybytku głowa nie boli część 4
Irenko...dziękuję za info. moje jeszcze za małe do pikowania muszę jeszcze kilka dni poczekać ale przy pikowaniu podkarmie je....obym nie przedobrzyla.
Moje pomidory będą rosły w gruncie .
Moje pomidory będą rosły w gruncie .
A ja swoje na początku maja wstawiam do szklarni, posadzone do 10 litrowych wiaderek. A siane za radą sąsiada 20 stycznia, to od połowy czerwca mam swoje. A jakie pomidorki siejesz?
Ja po kilku latach eksperymentowania zostaję na Bawolich sercach i malinowy ożarowski i malinowy retro. Dodatkowo 3 sztuki żółtych (nie wiem jak się nazywają) które jako owoce dostałam od znajomego i syn kupił jakieś nasiona Raf. Te są duże ciemno brązowe. Ale najbardziej nam smakują te co napisałam na początku.
Ja po kilku latach eksperymentowania zostaję na Bawolich sercach i malinowy ożarowski i malinowy retro. Dodatkowo 3 sztuki żółtych (nie wiem jak się nazywają) które jako owoce dostałam od znajomego i syn kupił jakieś nasiona Raf. Te są duże ciemno brązowe. Ale najbardziej nam smakują te co napisałam na początku.
Pozdrawiam i zapraszam, Irena
Ogród i róże Ireny
Ogród i róże Ireny
- Alina-277
- 200p
- Od: 3 sty 2011, o 12:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
czytam i wiem że wyruszyłaś z sekatorem do róż jak u Ciebie przezimowały??u mnie będzie pogrom byłam na działce i mało która przezimowała poczekam jeszcze ale wielkokwiatowe poszły wszystkie... pnące wszystkie są zielone i Louis Odier jest zielona... a tak czarno widzę ....krokusy już przekwitają... żonkile lada moment będą kwitły..liliowce ładnie mi przezimowały.. dla ciebie i Twojego męża za to że tak dzielnie Ci pomaga
Pozdrawiam... Alina .
- marzena06
- Od: 4 cze 2008, o 22:01
Krysiu i jak Twoje róże ??? bo u mnie fatalnie jedną cała rabata przycięta prawie przy ziemi całe 10 krzaczków!!!
Dzisiaj jeszcze przeglądałam się dokładnie mojemu klonikowi bordowemu i też raczej marnie wygląda, a o żurawkach to już nie wspomnę porażka na całej linii.
Dzisiaj jeszcze przeglądałam się dokładnie mojemu klonikowi bordowemu i też raczej marnie wygląda, a o żurawkach to już nie wspomnę porażka na całej linii.
-
Ochchch ...prawie po miesiącu się ujawniam, ale ten czas tak pomyka że nie nadążam.
W zdrowiu nie najgorzej a jak ono jest zgodne z wiekiem to już dobrze. eM pomaleńku się kula, działa na ile sił starcza, miewa gorsze dni ale nie jest najgorzej....oby tak dalej.
Dość o choróbskach i zdrowiu w końcu to Forum Ogrodnicze a nie zdrowotne
Marzenko pytasz o róże...powiem nie jest żle dwie nie odbiły zupełnie ale jeszcze suche badyle zostawilam w ziemi, nie przeszkadzają to poczekam...nieraz cierpliwość popłaca.
Podglądasz swojego Klonika, mój już w tamtym roku zdechł ale go nie okryłam był posadzony w przewiewnym miejscu a to jeszcze był młodziak i nie dał rady. Ale ja nie odpuściłam w tym sezonie i kupiłam następnego.
Alinko narzekasz na róże ale to już trochę czasu minęło jak pisałaś co teraz z nimi się dzieje u mnie jest dobrze, dwie mi wypadły ale one już w tamym sezonie były belejakie więc nie po nich.
Pozostałe rośliny w ogrodzie już stworzyły pozytywny klimat, jest kolorow, brzęczą owady, wiśnie i grusza przekwitły.
Kolorowe kobierce motywują do działań
Czosnki zaczynają się rozwijać
irpam dobre rady odnośnie pomidorów nie do końca wykorzystałam. Ja swoje wysiewałam w marcu ale juz popikowane i bardzo ładnie rosną...nie spieszyłam się bo one będą w gruncie, obawiam się aby mi ZZ ich nie zjadła.
na razie jeszcze żyję i ogarniam rabaty kwiatowe.
Lada moment zostaną po nich tylko liście
I mój skalniak przy kamiennej uliczce a nim kilka rarytasików...nie wszystko jeszcze zakwitło
W zdrowiu nie najgorzej a jak ono jest zgodne z wiekiem to już dobrze. eM pomaleńku się kula, działa na ile sił starcza, miewa gorsze dni ale nie jest najgorzej....oby tak dalej.
Dość o choróbskach i zdrowiu w końcu to Forum Ogrodnicze a nie zdrowotne
Marzenko pytasz o róże...powiem nie jest żle dwie nie odbiły zupełnie ale jeszcze suche badyle zostawilam w ziemi, nie przeszkadzają to poczekam...nieraz cierpliwość popłaca.
Podglądasz swojego Klonika, mój już w tamtym roku zdechł ale go nie okryłam był posadzony w przewiewnym miejscu a to jeszcze był młodziak i nie dał rady. Ale ja nie odpuściłam w tym sezonie i kupiłam następnego.
Alinko narzekasz na róże ale to już trochę czasu minęło jak pisałaś co teraz z nimi się dzieje u mnie jest dobrze, dwie mi wypadły ale one już w tamym sezonie były belejakie więc nie po nich.
Pozostałe rośliny w ogrodzie już stworzyły pozytywny klimat, jest kolorow, brzęczą owady, wiśnie i grusza przekwitły.
Kolorowe kobierce motywują do działań
Czosnki zaczynają się rozwijać
irpam dobre rady odnośnie pomidorów nie do końca wykorzystałam. Ja swoje wysiewałam w marcu ale juz popikowane i bardzo ładnie rosną...nie spieszyłam się bo one będą w gruncie, obawiam się aby mi ZZ ich nie zjadła.
na razie jeszcze żyję i ogarniam rabaty kwiatowe.
Lada moment zostaną po nich tylko liście
I mój skalniak przy kamiennej uliczce a nim kilka rarytasików...nie wszystko jeszcze zakwitło
- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Pokazujesz czosnki, a ja się na nich nie znami proszę o podpowiedż. Na targach kupiłam cebulki czosnku. Ciągle jednak jeszcze nie odbiły,a Twój już kwitnie. Kiedyś słyszałam, że czosnek dopiero po roku się rozwija ( czyli że musi przezimować). Czy to prawda?
Skalniak Krysiu masz super!
Skalniak Krysiu masz super!
- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Krysiu pięknie u Ciebie! Uwielbiam te wiosenne kolorki i świeżość
Nie smuć się, że róże wypadły... pomyśl, ze masz miejsce na takie, które nie będą stroić fochów
Nie smuć się, że róże wypadły... pomyśl, ze masz miejsce na takie, które nie będą stroić fochów
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Krysiu, cieszę się, że wracasz do ulubionych zajęć ogrodowych.
Rabatki ukwiecone i to jest piękne ,zdrówko wraca, co jeszcze bardziej cieszy
Pozdrawiam cieplutko.
Rabatki ukwiecone i to jest piękne ,zdrówko wraca, co jeszcze bardziej cieszy
Pozdrawiam cieplutko.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Piękny skalniak Taki przejrzysty.No nieźle musiałaś zapłacić za taki duży klon palmowy Mój przezimował wspaniale,korą okryłam mu tylko nóżki a dzisiaj dokupiłam sobie zielony,ale maleństwo według twojego
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Krysiu u mnie czosnki chyba odpoczywają, bo wszystkie będą kwitły "w połowie"
Świetnie wymyślony skalniak Myślałam że tylko u mnie tak przyroda zasuwa, ale u Ciebie jeszcze szybciej
Świetnie wymyślony skalniak Myślałam że tylko u mnie tak przyroda zasuwa, ale u Ciebie jeszcze szybciej
-
Już się wyrobiłam tzn. Komunia św. mojego wnusia dokonana, uroczystość przy pięknej pogodzie co w tak ważnym i doniosłym dniu też ma znaczenie, goście dopisali było miło rodzinnie i radośnie.
Po smacznym obiedzie został rozegrany mecz piłki nożnej dzieci kontra dorośli.... śmiechu i radości nie było końca bo boisko jak angielskie.
Panie bez butów wystartowały na murawę oby szpilek nie połamać, panowie poszli w ślady pań co by zabawa była przednia a dzieciaki się tak się uwijały że mecz wygrały.
Ja teraz łapię oddech i się rozpisuję bo za chwilkę zwijam się do kościółka...toż przecież Biały Tydzień.
A teraz Ewcia pytałaś o czosnki....kwitną pięknie a zaopatruje się w nie w Lidlu zawsze w okresie kiedy pojawiają się cebulowe warto je kupować, kwitną mi zawsze w pierwszym sezonie po posiedzeniu.
Dalszy ciąg informacji po modlitwach.
Po smacznym obiedzie został rozegrany mecz piłki nożnej dzieci kontra dorośli.... śmiechu i radości nie było końca bo boisko jak angielskie.
Panie bez butów wystartowały na murawę oby szpilek nie połamać, panowie poszli w ślady pań co by zabawa była przednia a dzieciaki się tak się uwijały że mecz wygrały.
Ja teraz łapię oddech i się rozpisuję bo za chwilkę zwijam się do kościółka...toż przecież Biały Tydzień.
A teraz Ewcia pytałaś o czosnki....kwitną pięknie a zaopatruje się w nie w Lidlu zawsze w okresie kiedy pojawiają się cebulowe warto je kupować, kwitną mi zawsze w pierwszym sezonie po posiedzeniu.
Dalszy ciąg informacji po modlitwach.
-
Dalszy ciąg odpowiedzi
Marysiu wszystkie czosnki zakupione były w Lidlu zawsze jak się pojawiają u nich cebulowe to jest w czym wybierać.
Pochwaliłaś mnie za skalniak...cieszy że się podoba, pod spodem jest kupa gruzu z remontów na to położona podwójnie włóknina i nasypana ziemia, powtykane kamienie i roslinki...na razie przejrzyście ale my wiemy jak roślinki potrafia się rozpanoszyć.
Mireczko ja swojego pierwszego klonika też umroziłam, w pierwszym roku opatuliłam a w drugimmyłałam że nie ma już takiej potrzeby....odszedł a ja poszłam po następny. Mówisz, że drogi...zapłaciłam za niego 52 zł. a jest naprawde duży.
Basieńko nie zamartwiam się rózyczkami bo nie wiele wypadło tylko dwie ale za to pod butelkami siedza patyczki i mają się dobrze.... póżną jesienią powtykałam, butelkami plastikami nakryłam i się zielnią różane patyki i hortensjowe również.
Lucynko już powróciłam do ogrodu, sprawy ważne i ważniejsze opanowane więc teraz przyjemność dla mojego ducha i ciała
Marysiu wszystkie czosnki zakupione były w Lidlu zawsze jak się pojawiają u nich cebulowe to jest w czym wybierać.
Pochwaliłaś mnie za skalniak...cieszy że się podoba, pod spodem jest kupa gruzu z remontów na to położona podwójnie włóknina i nasypana ziemia, powtykane kamienie i roslinki...na razie przejrzyście ale my wiemy jak roślinki potrafia się rozpanoszyć.
Mireczko ja swojego pierwszego klonika też umroziłam, w pierwszym roku opatuliłam a w drugimmyłałam że nie ma już takiej potrzeby....odszedł a ja poszłam po następny. Mówisz, że drogi...zapłaciłam za niego 52 zł. a jest naprawde duży.
Basieńko nie zamartwiam się rózyczkami bo nie wiele wypadło tylko dwie ale za to pod butelkami siedza patyczki i mają się dobrze.... póżną jesienią powtykałam, butelkami plastikami nakryłam i się zielnią różane patyki i hortensjowe również.
Lucynko już powróciłam do ogrodu, sprawy ważne i ważniejsze opanowane więc teraz przyjemność dla mojego ducha i ciała
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
No proszę wnuczek już poszedł do Pierwszej Komunii, jak ten czas leci...i to nie tylko w ogrodzie. Mecz świetne zakończenie obiadu i rozrywka dla młodzieży a że wygrają to było wiadome Mój skalniak tez na gruzie, ale było tam trochę pustaków i chyba się rozlasowały, bo się mocno spłaszczył Pokazuj ogród