markop12 pisze:A co sądzicie o markizach tarasowych ? słyszałem o czymś takim i zastanawiam się czy to dobre rozwiązanie. Planowałem zadaszyć taras jednak wydaje mi się że altana raczej nie wchodzi w grę ze względu na małą ilość miejsca na zewnątrz a taką link reklamowy usunięty - regulamin/mod. podobno wystarczy tylko rozwinąć i ewentualnie zwinąć.
Hej , piszesz że chcesz zadaszyć taras ale nie chcesz altany , domyślam się że chodzi Ci o stałe zadaszenie ? podaj może najpierw jakie masz wymiary tego tarasu . Markiza chroni przed słońcem jak podali wcześniej inni , a co jesienią i zimą . Pracuję w serwisie i montuję również markizy i nie jest to w większości dobre rozwiązanie , ale właściciele dowiadują się o tym po jakimś czasie użytkowania i ubożsi o kilka tysięcy , bo tyle kosztuje markiza na lata....
Czasem wystarczy lekka konstrukcja z drewna a na niej płyta poliwęglanowa , szerokość jednej to około 2,1 metra, długość do 6mb ,a jak znajdziesz fajną firmę to bez problemu dotną na wymiar .
.
Marek