Iskrowe domowe
-
- 50p
- Od: 17 sty 2018, o 14:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Iskrowe domowe
Też się wybieram do ogrodu w Krakowie! Piękności tam są!
A kiedy ta wyprzedaż? Jak to tam wygląda, bo nigdy w niej nie uczestniczyłam.
A kiedy ta wyprzedaż? Jak to tam wygląda, bo nigdy w niej nie uczestniczyłam.
Marta
- iskraiskra
- 200p
- Od: 26 lis 2017, o 12:43
Zapraszam Jakbyście się wybierały, to nie w piątek, bo szklarnie w piątki są zamknięte. Ja byłam w sobotę o 10:00 a o 12:00 było już tłoczno..ale moze dlatego, że to pierwszy dzień. A jak wygląda wyprzedaż to nie wiem, bo nigdy nie byłam. Wybieram się w maju na wyprzedaż z koleżanką ,to zobaczę jak to wygląda. Wyprzedaz trwa chyba cały weekend. Mniemam, że trzeba się w kolejce ustawić wcześnie rano ;) z tego co wiem to też czasem przy kasie wystawiają nadwyżki w sezonie.
Ja mam upatrzone kilka roślin i mam nadzieję, że je rozmnożyli i że je wystawią, a jak nie to pewnie też coś wypatrzę ;)
Ja mam upatrzone kilka roślin i mam nadzieję, że je rozmnożyli i że je wystawią, a jak nie to pewnie też coś wypatrzę ;)
-
- 50p
- Od: 17 sty 2018, o 14:05
Może w długi weekend się wybiorę. Dobrze wiedzieć, że w piątek są szklarnie zamknięte, bo właśnie o piątku myślałam.
A w który konkretnie weekend ta wyprzedaż? To jak od rana trzeba stać to odpadam Pewnie cuda tam można upolować! Ech, człowiek najwyżej się smakiem obejdzie, ale przynajmniej oczy nacieszy roślinnością
A w który konkretnie weekend ta wyprzedaż? To jak od rana trzeba stać to odpadam Pewnie cuda tam można upolować! Ech, człowiek najwyżej się smakiem obejdzie, ale przynajmniej oczy nacieszy roślinnością
Marta
- iskraiskra
- 200p
Jeszcze nie wiadomo..jakos z początkiem maja pewnie. Trzeba sprawdzać u nich na stronie/fejsbuku kiedy ogłoszą wyprzedaź. Otwieraj? ogród o 9:00 ale myslę, że pierwszego dnia kolejka będzie dłuuuuga.
- iskraiskra
- 200p
Kurcze.. dostałam dziś marantę.. no niby wszystko fajnie, ale pomyślałam, że przesadzę. Patrzę a tam prawie korzeni nie ma.. jakby ktoś uciął szczepkę, zalał ukorzeniaczem i tyle. Zastanawiałam się czy by jej do hydro nie wrzucić, bo ona lubi wilgoć i ciepło.. no kurcze mam dylemat.
Ech..
Maranta to mój kwiat dzieciństwa, mam nadzieję, że się u mnie zadomowi. Zawsze kojarzyła mi się z ościami ryby i uwielbiałam się na ni? gapić jak się zwijała w tutkę ;)
Ech..
Maranta to mój kwiat dzieciństwa, mam nadzieję, że się u mnie zadomowi. Zawsze kojarzyła mi się z ościami ryby i uwielbiałam się na ni? gapić jak się zwijała w tutkę ;)
- zabkamarta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 maja 2017, o 18:41
Chyba nie masz innego wyjścia niż hydro...
- iskraiskra
- 200p
Na dobre jej chyba wyjdzie ogólnie większości wychodzi na dobre, gorzej mi jak muszę z wilgocia walczyć potem ;)
- iskraiskra
- 200p
- zabkamarta
Ło matko czy on żyje? Wygląda fatalnie
- iskraiskra
- 200p
Na moje oko żyje tylko poschnięty mocno. Te listki, które mu zostały też żyją. Coś mi się wydaje, że muszę go przerobić na szczepki
Ej kurcze jak można tak dorobić tak ładną roślinę?
On ma atłasowe liście, błyszczące, od spodu purpurowe, no na prawdę efektowny jest..tzn był..
Na pocieszenie kupiłam sobie anturium w biedronce za 4zł ;)
Oraz liodoro kwitnie, ceropegia kwitnie, czerwony storczyk wypuszcza piękne korzenie, szczawik rośnie i uroczo składa listki na noc, maranta rozwinęła liścia, hoye rosną, stefanotis wypuścił dwa spore pędy, wiosna wiosna a mi przykro z powodu filodendrona. No serio jak go wiozłam do domu, to aż mi się oko zaszkliło.
Ej kurcze jak można tak dorobić tak ładną roślinę?
On ma atłasowe liście, błyszczące, od spodu purpurowe, no na prawdę efektowny jest..tzn był..
Na pocieszenie kupiłam sobie anturium w biedronce za 4zł ;)
Oraz liodoro kwitnie, ceropegia kwitnie, czerwony storczyk wypuszcza piękne korzenie, szczawik rośnie i uroczo składa listki na noc, maranta rozwinęła liścia, hoye rosną, stefanotis wypuścił dwa spore pędy, wiosna wiosna a mi przykro z powodu filodendrona. No serio jak go wiozłam do domu, to aż mi się oko zaszkliło.
- iskraiskra
- 200p
Zakwitł mi liodoro
W styczniu przyjechała z jednym kwiatkiem,potem przesadzałam ją i przestawiałam i myślałam,że się sfoszy na długo, ale jednak pogodziła się z faktem życia wśr?d plebsu i uraczyła mnie takim widokiem. W dodatku kwiaty są większe i mają bardziej wyrazisty kolor no i korzonki też nie pr?żnują.
W styczniu przyjechała z jednym kwiatkiem,potem przesadzałam ją i przestawiałam i myślałam,że się sfoszy na długo, ale jednak pogodziła się z faktem życia wśr?d plebsu i uraczyła mnie takim widokiem. W dodatku kwiaty są większe i mają bardziej wyrazisty kolor no i korzonki też nie pr?żnują.
- zabkamarta
Piękna Liodoro. Super, że znów kwitnie. Kwiat na samym początku ma bardzo wyraziste kolory. Z biegiem czasu bledną kolory.
A jak z zapachem? Czujesz?
A jak z zapachem? Czujesz?
- iskraiskra
- 200p
On wieczorami pachnie raczej.
No dobra...teraz tez cudnie pachnie
No dobra...teraz tez cudnie pachnie