Jagoda kamczacka cz. 3
Re: Jagoda kamczacka cz. 3
Moje podobnie już wyglądają
- buum
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
jabu czyli jest szansa , że pojemy jagody Ja mam tylko jeden krzak. Ale duży.
Ja mam jeszcze małe. 2Wojtki i 1duet i 1atut. Mam jeszcze dwa sępy w wieku 3 i 8lat. Dlatego właściwsze jest określenie, że pojjecie. Ja jak zdąrzę i uda się dopchać:-)
-- 16 kwi 2018, o 14:26 --
Ja mam jeszcze małe. 2Wojtki i 1duet i 1atut. Mam jeszcze dwa sępy w wieku 3 i 8lat. Dlatego właściwsze jest określenie, że pojjecie. Ja jak zdąrzę i uda się dopchać:-)
-- 16 kwi 2018, o 14:26 --
Helju, co to za podłoże? Wygląda na trociny, wióry ostro potraktowane przez grzyba. Czy sadzonki rosną w pojemnikach? Miałem taki efekt po zbyt dużym podsypaniu wiórami z rozdrabniacza do gałęzi. Taki z nożami na tarczy nie frezowy. One wtedy zatrzymują więcej wody.
Na dwóch pierwszych zdjęciach wygląda, że problem zanika. Roślina już sobie daje radę.
Na dwóch pierwszych zdjęciach wygląda, że problem zanika. Roślina już sobie daje radę.
- seedkris
- Od: 1 lut 2009, o 11:56
U mnie na dziś, kwitną tylko rosyjskie. Polskie dopiero się niemrawo zbierają.
Pozdrawiam z Podlasia seedkris
Ja byłem w sobotę 14.04 na działce. Kwitły rosyjskie i kanadyjskie. Trochę się zdziwiłem, bo Wojtek dotychczas był przed Aurorą. Teraz było kilka kwiatków. Nawet Tundra była rozwinięta. Pozostałe polskie też dopiero z niedowierzaniem się rozglądały.
- corazonbianco
- Od: 1 kwie 2012, o 11:22
Jeśli w okolicy nie rosną krzewy innych odmian, to owoców nie będzie, bo jagody wymagają zapylenia krzyżowego.buum pisze:jabu czyli jest szansa , że pojemy jagody Ja mam tylko jeden krzak. Ale duży.
Nie lubię hortensji, zimy i śniegu oraz pastelowych kolorów w ogrodzie.
Tak mówi teoria. Prawda jest nieco inna. Będą owoce, ale znacznie mniej. Wszystko zależy od odmiany. Starsze są mniej wymagające, ale się osypują, bywają gorzkie, mniejsze owoce...
Poparzeniu słonecznemu najprawdopodobniej tak. Chemia jedynie odpowiednią ilość nawozu długo przed posadzeniem. Z solą styczności nie ma.corazonbianco pisze:Czy krzewy mogły ulec poparzeniu? Czy są narażone na kontakt z substancjami chemicznymi? Przez podłoże albo opad z powietrza? Za duża dawka nawozów? Zbyt duże zasolenie gleby wynikające ze stosowania soli drogowej zimą?
Zmieszana zmiemia z kompostem i trochę kwaśnej. Posypane jest korą z sosny. Nowe worki kupione że sklepu.wlodekj pisze:Helju, co to za podłoże? Wygląda na trociny, wióry ostro potraktowane przez grzyba. Czy sadzonki rosną w pojemnikach?
Mam nadzieję że niedługo dadzą radę. Myślicie że coś z tego będzie? Zaowocuje? Czy wg zakwitnie?
- seedkris
- Od: 1 lut 2009, o 11:56
Dziś pochmurno i zimno. Tylko trzmiele buszują w kwiatach rosyjskich odmian. Murarki pauzują, za zimno.
Pozdrawiam z Podlasia seedkris
- Ebabka
- Od: 25 maja 2006, o 21:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mój Wojtek kwitnie, Atut - nie zauważyłam, jutro sprawdzę, aż trochę głupio, bo rosną obok siebie Trzmiele się uwijają
Pozdrawiam Eugenia
- Dorja
- 500p
- Od: 23 wrz 2014, o 08:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A u mnie młodziutkie Aurory i Borealis kwitną, a rosyjskie jeszcze w pąkach
Katarzyna. Ogród po wiejsku