Moje małe co nieco cz. III
- aneczka1979
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje małe co nieco cz. III
Olu serducho się raduje jak patrzę na te cudne, młode przyrosty roślin i cebulowe w blokach startowych.
- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Olu , u Ciebie wiosna po prostu zasuwa , u mnie jakoś wolniej bo nawet nie bardzo mogę jeszcze grzebać na rabatach , czekam jak wszystko wylezie .Masz śliczne stokrotki i chyba sobie też kupię bo brakuje mi ich w ogrodzie .Pozdrawiam
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Większość tulipanów padła ostały się tylko te stare które są głęboko, lawenda ,szałwia to samo, nawet jedna porzeczka i borówka .Takiego pogromu jeszcze nie miałam jak w tym roku ._oleander_ jednak róże w większości dobrze przetrwały zimę to samo inne bylinki Zdróweczka
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Witajcie kochani
Dziś szybciutko po pracy popędziłam do ogrodu i mogę śmiało powiedzieć , że pozimowe porządki na rabatach skończone. Nie zabieram się jeszcze za plewienie, bo czekam aż wszystkie roślinki się ujawnią i wyjdą na powierzchnię. Nie chciałabym czegoś wyplewić niechcący.Ale wszystko z suchych badylków uprzątnięte. Nie przeszkodził mi nawet drobny deszczyk , który zaczął rosić. Mogłoby tak porządnie popadać w nocy...
Na rabatach tulipany rozwijają się w tempie błyskawicznym. Wczoraj kępy były jeszcze w pąkach , nieśmiało się rozwijających....dziś po powrocie z pracy zobaczyłam piękne bukiety.
Zdjęć od wczoraj narobiłam całe mnóstwo. Pewnie wszystkie tu dziś nie pokażę , bo bym was nimi zamęczyła.Muszę trochę dozować tą cudną wiosnę....
Ale najpierw odpowiem miłym gościom...
Małgosiu Pepsi pomarańczowe hiacynty to Gipsy Queen. Też nigdy takich nie spotkałam, więc gdy tylko takie inne zobaczyłam w moim Biedr....sklepie, wiedziałam że muszę je mieć i że będą piękne...No i są.
Na żywo jeszcze bardziej.
Ewelinko cieszę się bardzo , że i tobie jeżówki wystartowały i będziemy miały już niedługo na czym oko zawiesić. Tak myślę czy nie dokupić ich w jednym rodzaju na rabatę hortensjową...Taką ładną plamę by zrobiły i troszkę rozświetliły bukietówki. No i dały ładne tło.
Mam tam też sadzonki ostróżek ale bardzo malutkie jeszcze. Teraz prym wiodą na owej rabacie tulipany z żonkilami i hiacynty...
Masz rację to Gipsy Queen. Oczywiście , kupiłam w Biedr....
Ewuś już zapomniałam że byłam chora...Trzeba pracować, ogród wzywa, szkoda czasu na choróbska.
Oczywiście czasami się nie da, to silniejsze od nas....Ale ja ogólnie nie umiem leżeć, jeden dzień jak mnie położy to góra.
Masz rację , zapach hiacyntów roznosi się po całym ogrodzie....
Anusia wiosna to jest piękny czas , na dodatek długo oczekiwany...Każdy najmniejszy pączuś cieszy.
Jak na razie jeden powojnik jest u mnie niepewny. Ścięłam go dość nisko. Zobaczymy czy wypuści.
A u ciebie jak z powojnikami?Kupowałaś w tym roku wióry rogowe? Ja niestety nie. Czym innym radzisz je podsypać?Róże podsypałam azofoską, powojniki też tak potraktować?
Eluś stokroteczki kupuj bo to fajne wesołe kwiatuszki.
Ja też za bardzo na rabatach nie robię nic. Tylko oporządziłam z pozimowych brudów. Czekam aż wszystko troszkę podrośnie. Chwasty też..... klonik Biedronkowy przetrzymał zimę....cieszę się jak ....
A trawa Słoniowa Vertigo zimowana na strychu , już mieszka w ogrodzie i puszcza listki.....
Jadziu przykro mi że tyle roślinek ci wypadło. Ale popatrz na to z innej strony...ile nowego miejsca na zachcianki roślinkowe.... Róże u mnie chyba wszystkie przetrwały. Jedne bardziej już ulistnione, inne jeszcze w różowych noskach....
Miłego wieczoru kochani wam życzę. Ja wcześniej się muszę położyć, dziś o 5 już byłam w pracy...
Wasze ogrody postaram się odwiedzić jutro.Do napisania.
Dziś szybciutko po pracy popędziłam do ogrodu i mogę śmiało powiedzieć , że pozimowe porządki na rabatach skończone. Nie zabieram się jeszcze za plewienie, bo czekam aż wszystkie roślinki się ujawnią i wyjdą na powierzchnię. Nie chciałabym czegoś wyplewić niechcący.Ale wszystko z suchych badylków uprzątnięte. Nie przeszkodził mi nawet drobny deszczyk , który zaczął rosić. Mogłoby tak porządnie popadać w nocy...
Na rabatach tulipany rozwijają się w tempie błyskawicznym. Wczoraj kępy były jeszcze w pąkach , nieśmiało się rozwijających....dziś po powrocie z pracy zobaczyłam piękne bukiety.
Zdjęć od wczoraj narobiłam całe mnóstwo. Pewnie wszystkie tu dziś nie pokażę , bo bym was nimi zamęczyła.Muszę trochę dozować tą cudną wiosnę....
Ale najpierw odpowiem miłym gościom...
Małgosiu Pepsi pomarańczowe hiacynty to Gipsy Queen. Też nigdy takich nie spotkałam, więc gdy tylko takie inne zobaczyłam w moim Biedr....sklepie, wiedziałam że muszę je mieć i że będą piękne...No i są.
Na żywo jeszcze bardziej.
Ewelinko cieszę się bardzo , że i tobie jeżówki wystartowały i będziemy miały już niedługo na czym oko zawiesić. Tak myślę czy nie dokupić ich w jednym rodzaju na rabatę hortensjową...Taką ładną plamę by zrobiły i troszkę rozświetliły bukietówki. No i dały ładne tło.
Mam tam też sadzonki ostróżek ale bardzo malutkie jeszcze. Teraz prym wiodą na owej rabacie tulipany z żonkilami i hiacynty...
Masz rację to Gipsy Queen. Oczywiście , kupiłam w Biedr....
Ewuś już zapomniałam że byłam chora...Trzeba pracować, ogród wzywa, szkoda czasu na choróbska.
Oczywiście czasami się nie da, to silniejsze od nas....Ale ja ogólnie nie umiem leżeć, jeden dzień jak mnie położy to góra.
Masz rację , zapach hiacyntów roznosi się po całym ogrodzie....
Anusia wiosna to jest piękny czas , na dodatek długo oczekiwany...Każdy najmniejszy pączuś cieszy.
Jak na razie jeden powojnik jest u mnie niepewny. Ścięłam go dość nisko. Zobaczymy czy wypuści.
A u ciebie jak z powojnikami?Kupowałaś w tym roku wióry rogowe? Ja niestety nie. Czym innym radzisz je podsypać?Róże podsypałam azofoską, powojniki też tak potraktować?
Eluś stokroteczki kupuj bo to fajne wesołe kwiatuszki.
Ja też za bardzo na rabatach nie robię nic. Tylko oporządziłam z pozimowych brudów. Czekam aż wszystko troszkę podrośnie. Chwasty też..... klonik Biedronkowy przetrzymał zimę....cieszę się jak ....
A trawa Słoniowa Vertigo zimowana na strychu , już mieszka w ogrodzie i puszcza listki.....
Jadziu przykro mi że tyle roślinek ci wypadło. Ale popatrz na to z innej strony...ile nowego miejsca na zachcianki roślinkowe.... Róże u mnie chyba wszystkie przetrwały. Jedne bardziej już ulistnione, inne jeszcze w różowych noskach....
Miłego wieczoru kochani wam życzę. Ja wcześniej się muszę położyć, dziś o 5 już byłam w pracy...
Wasze ogrody postaram się odwiedzić jutro.Do napisania.
- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Witaj Olu piękne te twoje tulipany moje też się rozszalały.
- wagabunga123
- 1000p
- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Olu u Ciebie wszystko rozwija się o co najmniej tydzień szybciej niż u mnie Tulipany przepiękne, szczególnie te białe. Oby tylko nie przekwitły za szybko i pozwoliły nam nacieszyć oczy Gratuluję zakończenia rabatowych porządków, mi coś tam jeszcze zostało, niestety działam tylko w weekendy. Z tym pieleniem masz całkowitą rację, ja jednego roku tak się ochoczo zabrałam za wyrywanie chwastów, że przy okazji wyleciały wszystkie niezapominajki. Po tej nauczce ciekam sobie cierpliwie aż podrosną
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Olu wspaniałe bukiety tulipanów,aż chciałoby się do wazonu ściąć Purrisima z Orange Emperor cudna kompozycja,mam tę samą u siebie i nie mogę się na nią napatrzeć
Róże pędzą w trybie przyspieszonym,u mnie wczoraj mocno padało cały dzień Dobrze,że już ze zdrówkiem lepiej
Miłego dnia
Róże pędzą w trybie przyspieszonym,u mnie wczoraj mocno padało cały dzień Dobrze,że już ze zdrówkiem lepiej
Miłego dnia
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Piękna wiosna u Ciebie Olu- tulipany w ilościach na bogato robią na rabatach wrażenie! Rabaty masz czyściutkie aż miło ..Na moich rabatach po wysypaniu kompostem jesienią całe kępy trawy... Mam co robić!
- Ola2310
- Kontakt:
Kochani , popadało choć troszkę u was? U mnie tak symbolicznie , można by rzec.Właśnie oglądam pogodę i od piątku dalszy ciąg kwietniowego lata...
Muszę pomału się rozejrzeć za roślinkami do dekoracji doniczkowych.Nie pamiętam co wisiało u mnie na altanie w doniczkach....I co tu wsadzić do wazonów przed domem? Trawy na pewno tylko co do nich. Muszę sięgnąć pamięcią do fotek z zeszłego lata....A w przyszłym tygodniu jadę do Bytomia i po drodze mijam moje ulubione ogrodnictwo.
Eukomis witam cię serdecznie u mnie w ogrodzie. bardzo bym się cieszyła gdybyś zagościła na dłużej.Dla ciebie , na powitanie bukiet tulipanów....
Marlenko z dnia na dzień coraz więcej nowych kwitnień. Przyroda gdzieś się bardzo spieszy. Oby to lato nam w tym roku za szybko nie minęło...
Aniu dziękuję bardzo za pochwałę tulipanów. Szkoda tylko , że w pierwszym roku wyglądają super a później takie lichoty. Co roku by trzeba dosadzać....Do wazonu nie będę ścinać, szkoda by mi ich było.Niech zdobią rabaty jak najdłużej.
Maryniu gdzież tam czyściutkie. Na zdjęciach nie widać chwastów, na żywo można się dopatrzeć zielska... No masz co robić kochana, masz. Ale raz dwa wszystko na pewno ogarniesz...
Muszę pomału się rozejrzeć za roślinkami do dekoracji doniczkowych.Nie pamiętam co wisiało u mnie na altanie w doniczkach....I co tu wsadzić do wazonów przed domem? Trawy na pewno tylko co do nich. Muszę sięgnąć pamięcią do fotek z zeszłego lata....A w przyszłym tygodniu jadę do Bytomia i po drodze mijam moje ulubione ogrodnictwo.
Eukomis witam cię serdecznie u mnie w ogrodzie. bardzo bym się cieszyła gdybyś zagościła na dłużej.Dla ciebie , na powitanie bukiet tulipanów....
Marlenko z dnia na dzień coraz więcej nowych kwitnień. Przyroda gdzieś się bardzo spieszy. Oby to lato nam w tym roku za szybko nie minęło...
Aniu dziękuję bardzo za pochwałę tulipanów. Szkoda tylko , że w pierwszym roku wyglądają super a później takie lichoty. Co roku by trzeba dosadzać....Do wazonu nie będę ścinać, szkoda by mi ich było.Niech zdobią rabaty jak najdłużej.
Maryniu gdzież tam czyściutkie. Na zdjęciach nie widać chwastów, na żywo można się dopatrzeć zielska... No masz co robić kochana, masz. Ale raz dwa wszystko na pewno ogarniesz...
- Maciek13
- Od: 9 cze 2017, o 21:38
sasanki, tulipany i szachownice mnie zauroczyły. Muszę Ci przyznać,.że masz bardzo ładny ogród, który od razu wpadł mi w oko na pewno jeszcze Cię odwiedzę aby sprawdzić ogrodowe newsy
- kasia100780
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Olu u mnie lało całą noc, minusem jest to, że chwastów wyszło pełno i trawa jest do koszenia.
Ja na razie mam tylko bratki, pod koniec miesiąca jadę po komarzyce, starce, pelargonie, lobelie i inne.
Ja na razie mam tylko bratki, pod koniec miesiąca jadę po komarzyce, starce, pelargonie, lobelie i inne.
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Olu . Ależ u Ciebie buchnęło kwieciem a nie byłam raptem trzy dni w Twoim wątku . Hiacyntów masz sporo i tulipany pięknie Ci kwitną. Jesienią mus kupić te hiacynty Gipsy Queen . W tulipanach Exotic Emperor zakochałam się bardzo mocno . Mam je pierwszy rok i powaliły mnie na kolana . Czekam na kolejne . Widzę, że masz również tulipany Orange Emperor . Piękne są i je też posadziłam. Póki co czekam na kwiaty- może jutro ?? Mamy cudną wiosnę i niech trwa jak najdłużej. Pozdrawiam .
- JAKUCH
Olu ale dałaś czadu z tymi fotkami Mnie pozostały fiszki tulipanowe ciekawe które się pokażą bo na razie cisza w kolorach a Exotic emperor też miałam i Purissima jednak sporo ma pąki więc czekam z niecierpliwością które zakwitna
co to to masz racje ,bo juz w głowie coś świta patrząc na puste miejsca po różach równieżAle popatrz na to z innej strony...ile nowego miejsca na zachcianki roślinkowe...
- Ola2310
- Kontakt:
Kochani witajcie. Jak tam pogodowo u was?Rano jadąc do pracy było zimno jak nie powiem co,wszędzie mgła i rosa....potem wyszło i zrobiło się prawdziwe kwietniowe lato. Niestety nic dziś nie podziałałam ogrodowo, bo zaraz po pracy pojechałam z moim synem poćwiczyć trochę jazdę na uboczu małego osiedla domków jednorodzinnych....Moja latorośl zapisała się na prawo jazdy, więc od czasu do czasu chce sobie poćwiczyć parkowanie czy ruszanie.....Wyskoczyłam tylko na przymusowy obchód, bo nie wytrzymałabym gdybym do moich zielonych pupilek nie zajrzała.... Przy okazji zrobiłam trochę aktualnych zdjęć...
Maćku witam cię serdecznie. Mam nadzieję , że twoje odwiedziny nie będą jednorazowe....
Zapraszam cię serdecznie, moja furtka zawsze jest dla miłych gości otwarta....Tylko uważaj na psa....
Dla ciebie na przywitanie tulipanki....
Kasieńko to jesteś szczęściarą , ze ogród ci podlało. Pal licho chwasty, ale te ślimaki to na prawdę zaraza niemiłosierna. Az się boję bo mam młode ostróżki, jak tylko wylezą te bestie, to mogą je wpierniczyć do ostatniego listka. Nigdy nic nie sypałam przeciwko ślimakom , ale tak myślę , że chyba trzeba. Za płotem mam zaniedbany sąsiedzki ogród, czytaj chwaściory.... to ich tam pełno i wszystko ciągnie do mnie....
Ewelinko masz rację tulipany Exotic emperor są cudne!!! Na jesień na pewno ich dokupię. Jak tam Orange Emperor rozwinęły już łebki?Przy takiej pogodzie na pewno....
Jadziu dziękuję bardzo. Już wiem że jesienią dokupuję tulipanów i wsadzam gdzie się tylko da. Wiosną cieszą okropnie, tylko szkoda , ze przy takiej temperaturze tak szybko przekwitają....
Moja wiosna.....
Maćku witam cię serdecznie. Mam nadzieję , że twoje odwiedziny nie będą jednorazowe....
Zapraszam cię serdecznie, moja furtka zawsze jest dla miłych gości otwarta....Tylko uważaj na psa....
Dla ciebie na przywitanie tulipanki....
Kasieńko to jesteś szczęściarą , ze ogród ci podlało. Pal licho chwasty, ale te ślimaki to na prawdę zaraza niemiłosierna. Az się boję bo mam młode ostróżki, jak tylko wylezą te bestie, to mogą je wpierniczyć do ostatniego listka. Nigdy nic nie sypałam przeciwko ślimakom , ale tak myślę , że chyba trzeba. Za płotem mam zaniedbany sąsiedzki ogród, czytaj chwaściory.... to ich tam pełno i wszystko ciągnie do mnie....
Ewelinko masz rację tulipany Exotic emperor są cudne!!! Na jesień na pewno ich dokupię. Jak tam Orange Emperor rozwinęły już łebki?Przy takiej pogodzie na pewno....
Jadziu dziękuję bardzo. Już wiem że jesienią dokupuję tulipanów i wsadzam gdzie się tylko da. Wiosną cieszą okropnie, tylko szkoda , ze przy takiej temperaturze tak szybko przekwitają....
Moja wiosna.....
- JAKUCH
Moja serduszka dopiero gramoli się z ziemi, a Twoja ma już kwiaty .Miło ogląda sie takie kępy tulipanów Widzę ,ze u mnie przewaga żółci i czerwieni czyli niezawodna starszyzna na resztę przyjdzie czas