Nasze 1500m2 - cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nasze 1500m2 - cz. 3

Post »

O rany, czy tylko ja z niczym nadążyć nie mogę?... Dopiero wczoraj obcięłam róże, niektóre miały już spore listki :oops: O dziwo lepiej zniosły zimę niż się zapowiadało. Nawet Westerland, którą zazwyczaj musiałam ścinać do korzenia. Już się nie mogę doczekać na ten zapach ;:173 Powojniki też ładnie odbijają, wczesne mają już pączki :heja Cebulowe zakwitają jedne przed drugimi. W ogóle ogród zmienia się tak szybko, że najchętniej wcale bym z niego nie wychodziła :lol:
W sobotę udało nam się z emem rozłożyć sporą część nawadniania, zostało jeszcze kilka rabat i warzywnik, więc pewnie w ten weekend też skupimy się na tym, a wszystkie pozostałe plany będą musiały poczekać... No niestety wszystkiego na raz się nie da, a tak by się chciało ;:223

City of Haarlem
Obrazek

Fondant
Obrazek

Jan Bos
Obrazek

Miss Saigon
Obrazek

Woodstock
Obrazek

I kilka nn
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pierwiosnki jeszcze kwitną
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sunset Shades
Obrazek

Tulipany
Exotic Emperor
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Fur Elise
Obrazek

Obrazek

Popcorn
Obrazek

Te zaliczyły wtopę już na samym początku, bo miały być Claudią. Dobrze chociaż, że w dwóch torebkach były jednakowe i że ten kolorek nawet mi się podoba
Obrazek

Merlose
Obrazek

Mystic van Eijk
Obrazek

I nn
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Narcyzy nieśmiało wkraczają na scenę ;:173
Obrazek

Obrazek

Replete
Obrazek

Barwinki
Obrazek

Obrazek

Nie da się pominąć sasanek ;:167
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kokorycz lakolistna
Obrazek

Pierwsza serduszka
Obrazek

Fiołki też chcą się pokazać :D
wonne
Obrazek

Priceana
Obrazek

Freckles
Obrazek

Zeszłoroczne bratki postanowiły zostać ze mną na dłużej ;:138
Obrazek

Na koniec magnolia, a pozostałe już innym razem...
Obrazek
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Małgosiu, znasz nazwy hiacyntów ;:oj .Moje wszystkie to NN ;:306 Bardzo spodobał mi się ten jasny róż. Nie lubię pomyłek w kwiatach, ponieważ nie wszystkie kolory mi odpowiadają. Z posadzonych w tamtym roku tulipanów już mam dwie pomyłki ;:223 Jak tak dalej pójdzie to chyba napiszę do sprzedawcy, tylko co to da ;:223
Awatar użytkownika
nowapasja
1000p
1000p
Od: 28 sty 2011, o 10:25

Post »

Małgosiu wpisuje się do twojego wątku aby podziwiać twoje piękne kwiatki ale również dlatego że mam dużo roślinek od ciebie ale nazwy gdzieś poumykały i tak zciągnę sobie ;:173
Awatar użytkownika
bombovka
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 19 kwie 2018, o 13:27
Kontakt:

Post »

Pięknie tam u Ciebie :) duża róznorodność.
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Małgosiu co robisz, że masz takie ładne hiacynty? Ja już przestałam kupować bo w pierwszym roku jeszcze w miarę ładne za to później robiły się coraz mniejsze i nie wiem co ja robić źle z nimi. U Ciebie musi być dużo cieplej, bo ja wszystko mam o jakieś 7-10 dni opóźnione.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Małgosiu :wit
Ależ Ty tego masz wszystkiego! ! :shock:
Hiacyntow -chyba wszystkie odmiany
;:108 Ale masz teraz perfumy cudne w ogrodzie. Uwielbiam ich zapach.
Pierwiosnkow też sporo odmian.
A u tulipany i narcyzki w nie małej ilości. ;:224 ;:224
Czy wszystkie tulipany i narcyze z wcześniejszych lat dobrze co kwitną ?
I mnie te wcześniejsze to są skąpe w kwitnieniu
:roll:
Awatar użytkownika
sauromatum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2010, o 08:54

Post »

clem3 pisze: Hiacyncik hiszpański?
Obrazek
Nie :wink: To cebulica syberyjska :wink: Hiacyntowiec ma kwiatki jak dzwoneczki :wink:
A chciałem nawet napisać, że pierwsze zdjęcie w tej samej serii to cebulica dwulistna ale zdążyłaś sama to dopisać :wink:
Hiacynty naprawdę piękne, nie tylko w sumie one :wink:
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Małgosiu dzięki temu, że tej wiosny mamy lato każdego dnia widaćw ogrodach zmianę, nie ma co narzekać! No, może wiosenne kwiaty zbyt szybko przekwitaja, ale za to, na ichmiejsce wychodzą nowe. O dziwo moje Westerlandy też nie przemarzły ( w przeciwieństwie do wielu innych ). Jednego,młodszego prawie nie cięłam, drugiego ciachnęłam o połowę. Ale i tak pozostał calkiem, całkiem.
Awatar użytkownika
Minnie
200p
200p
Od: 11 kwie 2016, o 15:47

Post »

Witaj Małgosiu :wit

Moje śnieżniki też okazały się puszkiniami ;:306 W końcu doszłam do tego co gdzie i jak. Ciekawa jestem, czy cebulki też kupowałaś w Biedrze? To ciekawe, że jedna torebka była pomyłkowa, a druga nie. Tak jak Ty, nie płaczę, bo też ładne, no ale takie pomyłki złoszczą bardzo. W zeszłym roku wzdłuż podjazdu posadziłam tulipany w trzech pastelowych kolorach i liczyłam na ładny efekt, wiosną okazało się, że jedne to żarówiasto czerwone van Eijki, drugie bardzo bladoróżowe i tylko pomarańczowe się zgadzały... wyszedł totalny miszmasz, od którego dostaję oczopląsu. Machnęłam ręką, bo nie chciało mi się tego wykopywać i sortować. W tym roku okazało się, że większość z tych, które wyszły to Van Eijki i to nawet w podwójnej ilości, a z pozostałych tylko pojedyncze sztuki. Może na przyszły rok będą same Van Eijki i będzie spokój :;230

Masz przebogatą kolekcję krokusów i hiacyntów, wszystkie piękne. Ja mam niewiele, a te co mam same się namnażają, więc więcej nie kupuję. Nie lubię tego, że ich liście nie chcą zżółknąć przez bardzo długi czas i szpecą rabaty takie na wpół wyschnięte... Tulipany kocham miłością wielką, ale one mnie nie bardzo. Ale przestałam już się przejmować wykopywaniem. Będę skrzętnie polować na tulipany, które kwitną i mnożą się bez proszenia. :D
Pozdrawiam serdecznie, Ania
Bylinowo-różany ogród u Minnie
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Gosiu,cudowności masz w ogrodzie ,tyle kolorów hiacyntów,i pierwiosnków i tulipanów,bardzo bogatą masz tą wiosnę w Twoim ogrodzie ,a ciepło i słońce lata tak wszystko przyspieszyło,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Małgosiu u Ciebie to normalnie jak w jakimś parku tyle kwitnień :) ;:oj przepiękna gama kolorów i kwiatków :) jak nie jedno to drugie, i tylko prześcigają się, które ładniejsze :)
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Małgosiu pewnie tak sobie rośliny myślą skoro temperatury sięgają 26 stopni ! U mnie przynajmniej wczoraj tak było - patelnia ;:oj . Masz niesamowitą kolekcję hiacyntów i do tego ładnie opisane ;:oj . Ja jak zwykle idę na łatwiznę i nigdy tego nie pamiętam. Oczywiście chowam etykiety więc w razie W nazwy mam ale też nie wszystkie :lol: . Piękne mają kolory ! Tulipan Popcorn bardzo fajny a ta wtopa z Claudią bardzo udana bo mi akurat te tulipany podobają się nawet bardziej ;:173 . Jednak zdecydowanym faworytem są Exotic Emperor ;:215 i trzeba dokupić ;:224 . Pozdrawiam i cudnej niedzieli życzę ;:196 .
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jakie cudne prymulki, hiacynty--u mnie się pomieszały kolory, wywiodły się , zmalały. Muszę dosadzić świeżych .bo to śliczne kwiaty. Jaka cudna magnolia ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”