Storczyki Początki mojej pasji
- zabkamarta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 maja 2017, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczyki Początki mojej pasji
Hehe nie no żartuje ale było by co u Ciebie poszabrować no zazdroszczę Piccolo, bo już jest nie do kupienia
To czekam na jego kwiaty
To czekam na jego kwiaty
Haha, a ja swoje Piccolo sprzedałam z pół roku temu, bo mi się znudził- kwitł non stop na 2-3 pędach, no ile można. Może nie zawsze był jakoś super bujnie obsypany kwieciem, ale zawsze jakieś kwiaty były. A tu się okazuje, że niedostępny i majątek mogłam zbić
Ale nadal go widzę w jednym sklepie (linków pewnie nie można), zresztą w tym samym którym kupiłam z 1,5 roku temu (na zachodzie Europy on funkcjonuje pod nazwą Buddha's Treasure). Tylko teraz kosztuje 5x tyle co wtedy, znaczy 70e
Może się Marta skusisz, na zachęte fotka?
Ale nadal go widzę w jednym sklepie (linków pewnie nie można), zresztą w tym samym którym kupiłam z 1,5 roku temu (na zachodzie Europy on funkcjonuje pod nazwą Buddha's Treasure). Tylko teraz kosztuje 5x tyle co wtedy, znaczy 70e
Może się Marta skusisz, na zachęte fotka?
Właśnie szukam Piccolo Red, znalazłam za 70 euro, trochę przesadzili. Jestem jednak gotowa zapłacić godnie ale nie tyle. Pozdrawiam storczykomaniaczki.
- zabkamarta
Ło matko Luisa nie skuszę się 70? no chyba ich pogieło.
Jak mogłaś sprzedać Piccolo i w dodatku nie mi
No ale powiem Ci, że masę osób go szuka i miałaś ładna inwestycje mam nadzieję, że kasy trochę szarpłaś za niego mi teraz zostaje tylko napad na Asię
Jak mogłaś sprzedać Piccolo i w dodatku nie mi
No ale powiem Ci, że masę osób go szuka i miałaś ładna inwestycje mam nadzieję, że kasy trochę szarpłaś za niego mi teraz zostaje tylko napad na Asię
Przepraszam następnym razem się poprawię
Za chwilę będziesz podziwiać Piccolo u Asi, to prawie jak byś sama je miała Nie pamiętam nawet za ile sprzedałam swoje, ale jakoś 25-30f. I tak mi się wydawało, że kupujący przepłacił
Za chwilę będziesz podziwiać Piccolo u Asi, to prawie jak byś sama je miała Nie pamiętam nawet za ile sprzedałam swoje, ale jakoś 25-30f. I tak mi się wydawało, że kupujący przepłacił
- zabkamarta
No widzisz teraz już wiesz, że nie przepłacił
Tuptam już za Asi Piccolo.
Tuptam już za Asi Piccolo.
Czekałam na przecenę Phl. Buddha's Treasure w sklepie, tym gdzie były po 70 EURO, już wykupiony!!! Były tylko trzy sztuki. Szaleństwo normalnie.
No nic ja właśnie swój kupiłam, a dokładniej odkupiłam "używanego". Szukajcie sporo osób ma tego storczyka i jak sprzedaje swoją kolekcję to można odkupić.
No nic ja właśnie swój kupiłam, a dokładniej odkupiłam "używanego". Szukajcie sporo osób ma tego storczyka i jak sprzedaje swoją kolekcję to można odkupić.
- zabkamarta
nana20 faktycznie szaleństwo fajnie, że udało Ci się odkupić z prywatnej kolekcji. Niezbyt chętnie ludzie chcą się go pozbyć.
Asia czekamy na kwitnienie Twoich 70 ?
Asia czekamy na kwitnienie Twoich 70 ?
- Asia7084
- 200p
- Od: 16 lut 2015, o 10:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witam serdecznie.
Upomniana przez zabkamarta nadrabiam szybciutko zaległości.
Przybyło znów co nieco na moim parapecie....i z żalem stwierdzam że nic już nie wejdzie
Pewnie coś jeszcze wykombinuje,kwestia czasu a mąż już chyba mnie wyeksmituje juz patrzy tak
Na początek Piccolo Red dopiero się rozwija, pęd jest mega długi ale odrobinkę pokażę
Liodoro nr.2 szaleje, zobaczymy co z tego wyjdzie
No i nowości
Phalaenopsis Dragon Tree Eagle x Hannover Passion
Phalaenopsis Tetraspis
Kupiony ze sporym basal keiki, przy przesadzaniu oddzieliłam i mam 2
Phalaenopsis George Vasquez
korzenie w kiepskim stanie ale mam nadzieję ze da radę bez reanimacji , już wypuszcza nowe korzonki
Phalaenopsis Tetrasambo
Phalaenopsis Deliciosa
Phalaenopsis Donna's Delight podpatrzony od Marty
i ostatni na mojej liście Phalaenopsis Luddemanniana
Phal.Emperor Jewel
Upomniana przez zabkamarta nadrabiam szybciutko zaległości.
Przybyło znów co nieco na moim parapecie....i z żalem stwierdzam że nic już nie wejdzie
Pewnie coś jeszcze wykombinuje,kwestia czasu a mąż już chyba mnie wyeksmituje juz patrzy tak
Na początek Piccolo Red dopiero się rozwija, pęd jest mega długi ale odrobinkę pokażę
Liodoro nr.2 szaleje, zobaczymy co z tego wyjdzie
No i nowości
Phalaenopsis Dragon Tree Eagle x Hannover Passion
Phalaenopsis Tetraspis
Kupiony ze sporym basal keiki, przy przesadzaniu oddzieliłam i mam 2
Phalaenopsis George Vasquez
korzenie w kiepskim stanie ale mam nadzieję ze da radę bez reanimacji , już wypuszcza nowe korzonki
Phalaenopsis Tetrasambo
Phalaenopsis Deliciosa
Phalaenopsis Donna's Delight podpatrzony od Marty
i ostatni na mojej liście Phalaenopsis Luddemanniana
Phal.Emperor Jewel
- zabkamarta
No w końcu i od razu powiem....
Przeglądałem i widzę Phalaenopsis Donna's Delight i moje słowa "ja pierdziu... ale Ci piękny i olbrzymi krzaczor sprzedali a mi takiego wypłocha" tylko mój nie ma takich przebarwień na liściach, co jest dziwne
OK pomijając Donna's Delight ale żeś się obkupiła i mówią, że to ze mną jest źle też mam Deliciose (a nawet 3) w orchidarium, tylko moja największa to jedna dziesiąta Twojej, więc czekam u Ciebie na kwiaty
No i Luddemanniana chyba też kiedyś będzie u mnie, ale to muszę dojrzeć do tego
Piccolo Red normalnie wymiata no a Liodoro chyba pokaże klasę
Odnośnie miejsca - wierzę w Ciebie i w Twój nałóg z niecierpliwością czekam na rozwiązanie, które wymyślisz, żeby jeszcze coś upchać - zawsze coś mogę popatrzeć
Męża jakoś przekupisz jak u mnie regał przeszedł to wierzę że Ty też dasz radę z czymś
Przeglądałem i widzę Phalaenopsis Donna's Delight i moje słowa "ja pierdziu... ale Ci piękny i olbrzymi krzaczor sprzedali a mi takiego wypłocha" tylko mój nie ma takich przebarwień na liściach, co jest dziwne
OK pomijając Donna's Delight ale żeś się obkupiła i mówią, że to ze mną jest źle też mam Deliciose (a nawet 3) w orchidarium, tylko moja największa to jedna dziesiąta Twojej, więc czekam u Ciebie na kwiaty
No i Luddemanniana chyba też kiedyś będzie u mnie, ale to muszę dojrzeć do tego
Piccolo Red normalnie wymiata no a Liodoro chyba pokaże klasę
Odnośnie miejsca - wierzę w Ciebie i w Twój nałóg z niecierpliwością czekam na rozwiązanie, które wymyślisz, żeby jeszcze coś upchać - zawsze coś mogę popatrzeć
Męża jakoś przekupisz jak u mnie regał przeszedł to wierzę że Ty też dasz radę z czymś
Donna's Delight - ależ piękny egzemplarz dostałaś
Spore zakupy tak swoją drogą
70 euro piękne kwiaty i dużo ich będzie
Spore zakupy tak swoją drogą
70 euro piękne kwiaty i dużo ich będzie
-
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
Asiu ciągle się zbierałam ,żeby coś napisać ale zawsze jakieś przeszkody.
Piękne okazy kupiłaś ale z wszystkich wybrałabym jeden - Piccolo red a drugi Lueddemanniane bo tego klasyka nie mam i ....w nogi.
No i teraz to czekanie czy zakwitną tak jak powinny ,bo często też bywają niespodzianki więc życzę żeby pięknie i zdrowo rosły.
Piękne okazy kupiłaś ale z wszystkich wybrałabym jeden - Piccolo red a drugi Lueddemanniane bo tego klasyka nie mam i ....w nogi.
No i teraz to czekanie czy zakwitną tak jak powinny ,bo często też bywają niespodzianki więc życzę żeby pięknie i zdrowo rosły.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
- Asia7084
- 200p
- Od: 16 lut 2015, o 10:47
- Kontakt:
Wkońcu znalazłam chwilę aby zrobić kilka zdjęć.
Marto Donna Dilight też mi się dziwne te przebarwienia wydały,
na szczęście wychodzi już drugi liść u mnie i oba są normalnego koloru.
Co do Piccolo bardzo cieszy oczy, no za 70 euro to ja bym go nie kupiła
Dobrze że dużo wcześniej wpadłam w nałóg gdy jego ceny były przystępne
Lueddemanniane przyszło w stanie mocno ogranicznonych zdrowych korzeni, ale się trzyma i listeczek nawet widać.
Szykuje się kilka kwitnień,ale jakoś mozolnie pędy rosną.
Aby nie przynudzać najpierw kilka kwitnących a później nowości (a jednak parapet się rozciągnął)
Mukalla
Piccolo Red
Dtps.Tzu Chiang Sapphire
A co nowego ::
Phal cornu-cervi
Phal.Equalacea(violacea x equestris
Phal.Ambotrana Dark Yellow x Violacea Dark Red Norton
Phal.Joshua Irwin Ginsberg(bellina x venosa
Phal.Ambotrana Dark Yellow x Bellina
i sprawca całych zakupów . Phal.Celebensis x Mariae
2szt w doniczce -już rozdzielone
Jeśli są jakieś niedociągnięcia w moim poście to przepraszam, laptop zaprotestował i z telefonem trzeba sobie radzić.
Marto Donna Dilight też mi się dziwne te przebarwienia wydały,
na szczęście wychodzi już drugi liść u mnie i oba są normalnego koloru.
Co do Piccolo bardzo cieszy oczy, no za 70 euro to ja bym go nie kupiła
Dobrze że dużo wcześniej wpadłam w nałóg gdy jego ceny były przystępne
Lueddemanniane przyszło w stanie mocno ogranicznonych zdrowych korzeni, ale się trzyma i listeczek nawet widać.
Szykuje się kilka kwitnień,ale jakoś mozolnie pędy rosną.
Aby nie przynudzać najpierw kilka kwitnących a później nowości (a jednak parapet się rozciągnął)
Mukalla
Piccolo Red
Dtps.Tzu Chiang Sapphire
A co nowego ::
Phal cornu-cervi
Phal.Equalacea(violacea x equestris
Phal.Ambotrana Dark Yellow x Violacea Dark Red Norton
Phal.Joshua Irwin Ginsberg(bellina x venosa
Phal.Ambotrana Dark Yellow x Bellina
i sprawca całych zakupów . Phal.Celebensis x Mariae
2szt w doniczce -już rozdzielone
Jeśli są jakieś niedociągnięcia w moim poście to przepraszam, laptop zaprotestował i z telefonem trzeba sobie radzić.