Cattleya- uprawa
Re: Cattleya- uprawa
Piękna, moje chwasty puszczają nowe przyrosty. Jedna sztuk 7, druga 4 niestety paków próżno szukać!
- norbert76
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 paź 2011, o 14:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pąki pojawiają się dopiero gdy dojrzeją nowe psb..., a pojawią się gdy zapewnisz słoneczne stanowisko.
"Głową muru nie przebijesz, ale jeśli zawiodły inne metody należy spróbować i tej." - Józef Piłsudski
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
Jedna siedzi na wschodzie, druga na zachodzie. Muszę cieniować, na wschodzie się nieco przypiekła. Mam je od jesieni, wypuszczają korzenie jak szalone. Czekam, pewnie na jesień dopiero może coś....
- norbert76
Na wschodzie może mieć za mało słońca. Mam kilka na tej wystawie, dwie powinny kwitnąć w tym roku wg zapewnień sprzedawcy. Dwie również w tym roku, ale już jako ponowienie kwitnienia, z tymże z tego co czytałem i od informacji kolegi, który trzyma je na południu, potrzebują więcej słońca.
To dziwne, że przypaliło Ci na wschodzie, u mnie żadnej - od początku masz je na tym stanowisku?
To dziwne, że przypaliło Ci na wschodzie, u mnie żadnej - od początku masz je na tym stanowisku?
"Głową muru nie przebijesz, ale jeśli zawiodły inne metody należy spróbować i tej." - Józef Piłsudski
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
Przypiekło bo liście srobiły się jakby chropowate. Trzymam na parapecie ale rolety mam zaciągnięte.
- norbert76
A możesz wrzucić zdjęcie jak to wygląda?
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
Witam wszystkich forumowiczów.
Chciałabym Was zapytać jakie polecacie Cattleya lub podobne, które chętnie kwitną i są bezproblemowe. Czy zawsze musza mieć spadek około 5 stopni w nocy czy są też jakieś cieplolubne które tego nie wymagają.
Chciałabym Was zapytać jakie polecacie Cattleya lub podobne, które chętnie kwitną i są bezproblemowe. Czy zawsze musza mieć spadek około 5 stopni w nocy czy są też jakieś cieplolubne które tego nie wymagają.
Dziękuję bardzo, sa naprawdę zjawiskowe. Postaram się teraz takich poszukać. A jak ktoś by miał może jeszcze jakieś pomysły będę bardzo wdzięczna
- Piotr=)
- Od: 24 maja 2008, o 17:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
- kinia34
- 200p
- Od: 17 wrz 2016, o 15:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Od miesiąca mam taką Cattleya LC Gold Digger. Kupiłam kwitnącą ,teraz nie ma kwiatów. Za to korzenie zdrowe bo puszcza nowe
Kinia34
- norbert76
Jak przekwitła to zmień podłoże.
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta