Magnolia wiosną
-
- 100p
- Od: 26 lis 2009, o 16:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Magnolia wiosną
Moja Galaxy niestety rozkwitła przed przymrozkami i kwiaty jej nieco zbrązowiały. Podmarzły również kwiaty magnolii gwiaździstej i kilka pąów Susan, które już się rozwijały.
Pozdrawiam
Basia B.
Pozdrawiam
Basia B.
-
- 100p
- Od: 13 sie 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie z białej gwieździstej zrobiła się piękna pomarańczowa gwieździsta ;). oczywiści przyczyniły się do tego przymrozki. Na inne późniejsze odmiany nie zaglądałam, mam nadzieję że nic im się nie stało i zakwitną.
Pozdrawiam Dominika
Rośliny doniczkowe dominiki_sz
Rośliny doniczkowe dominiki_sz
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Po tych zimnicach ma niewiele kwiatów.
Dzisiaj widziałem kwitnącą magnolię gwiaździstą, pierwsze kwiaty w pełni rozwinięte, niespotykany widok o tej porze
- tara
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
U mnie tez gwiazdzista zaczyna pękać tylko dziś mróz ciekawe czy wytrzyma.
- AGA Z
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 paź 2009, o 11:20
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Spis treści
- mamiroma4
- 500p
- Od: 24 sie 2015, o 08:33
Moja magnolia kupiona w jakimś markecie i posadzono w tamtym roku ..w tym nie chce odbić,jak by zamarła,jest mała nawet metra nie ma.
To ciekawe co się dzieje z moją
To ciekawe co się dzieje z moją
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 2 cze 2017, o 07:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Widziałam w ogrodniczym osobiście. Na zdjęciu wydają się normalne...ale na żywo są ogromne i robią wrażenie.
-
- 100p
- Od: 26 lis 2009, o 16:52
Witam,
Moje magnolie rosną w ogrodzie na działce rekreacyjnej. Dwa tygodnie temu jeszcze spały. Kiedy wczoraj, po upływie tych 2 tygodni, przyjechaliśmy na działkę, okazało się, że magnolia gwiaździsta już praktycznie przekwitła (ma kilka ostatnich kwiatów), a Susan i Galaxy są w pełni kwitnienia. Niestety, z powodu wysokiej temperatury prawdopodobnie szybko przekwitną, widać, że płatki kwiatów już opadają na ziemię. Yellow Bird, która kwitnie później niż Susan i Galaxy, ma już duże żółte pąki. Niestety, nie potrafię jeszcze wklejać zdjęć w listach na forum.
Pozdrawiam
Basia B.
Moje magnolie rosną w ogrodzie na działce rekreacyjnej. Dwa tygodnie temu jeszcze spały. Kiedy wczoraj, po upływie tych 2 tygodni, przyjechaliśmy na działkę, okazało się, że magnolia gwiaździsta już praktycznie przekwitła (ma kilka ostatnich kwiatów), a Susan i Galaxy są w pełni kwitnienia. Niestety, z powodu wysokiej temperatury prawdopodobnie szybko przekwitną, widać, że płatki kwiatów już opadają na ziemię. Yellow Bird, która kwitnie później niż Susan i Galaxy, ma już duże żółte pąki. Niestety, nie potrafię jeszcze wklejać zdjęć w listach na forum.
Pozdrawiam
Basia B.