Blues w kaktusach - onectica po raz 3
Re: Blues w kaktusach - onectica po raz 3
Bardzo ładnie u Ciebie Poprosimy jakieś zbliżenia na gymnolki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2010, o 10:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kolekcja fiu fiu,jest już na co patrzeć.
poz.Leszek
Kaktusy Leszka2
Kaktusy Leszka2
Ładnie, sezon rozpoczęty , lubię, jak jest i to i tamto. Trochę mnie pamięć ostatnio zawodzi , coś tu chyba czytałam o szlabanie . Adenium jeszcze w domu ?
Edit.
Już wiem, gdzie czytałam o szlabanie - u mnie w wątku . Jeszcze tyle miejsca, co to za szlabany, no chyba, że coś przeskrobałaś . A jak dostaniesz szlaban na komputer, to kto będzie do nas zaglądał .
Edit.
Już wiem, gdzie czytałam o szlabanie - u mnie w wątku . Jeszcze tyle miejsca, co to za szlabany, no chyba, że coś przeskrobałaś . A jak dostaniesz szlaban na komputer, to kto będzie do nas zaglądał .
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
I parę skrzynek do wyniesienia - sukulenty, grubosze, śmierdziele, adenia nadal w domu, plus porozsadzanie młodzieży...barbra13 pisze: Jeszcze tyle miejsca, (...)
Część niestety będzie chyba musiała zamieszkać po prostu pod chmurką
Tym bardziej, że inspekt, który zakupiłam chyba ze 3 sezony temu nie nadaje sie już do użytku. Taki umiarkowanie wieczny ten poliwęglan.
Tak szybciutko jeszcze tylko na ostatnie pytanie - lofoforka A konkretnie Loph. fricii.
Dziękuję, trafia na listę "gdy zdobędę więcej miejsca będziesz moja"
- onectica
Inne lofoforki tez są piękne i szybko nie rosną, bierz już
- PiotrAPD
- Od: 28 kwie 2015, o 01:07
No no ale tu tego
Rozglądam się skrupulatnie po Twojej plantacji i widzę pełno rarytasków
Królową została Mammillaria bocasana Śliczna kula
Rozglądam się skrupulatnie po Twojej plantacji i widzę pełno rarytasków
Królową została Mammillaria bocasana Śliczna kula
- ejacek
- Od: 16 lis 2008, o 19:58
Stapeliowate kiedy wyprowadzasz ?
- onectica
Rarytaski? Które na przykład?
Bo mi się wydaje, że takie normalne mam
Jacek - jeszcze nie. W piątek bodajże ma być spore obniżenie temperatury nocą (2st), trochę sie tego obawiam.
Wprawdzie zaczynają się robić ciągutki na niektórych końcach, ale tak myślę, że już po tym piątku, o ile prognozy nie będą jakieś drastyczne, to zacznę wynosić.
Te i adenia, one zawsze najpóźniej.
Bo mi się wydaje, że takie normalne mam
Jacek - jeszcze nie. W piątek bodajże ma być spore obniżenie temperatury nocą (2st), trochę sie tego obawiam.
Wprawdzie zaczynają się robić ciągutki na niektórych końcach, ale tak myślę, że już po tym piątku, o ile prognozy nie będą jakieś drastyczne, to zacznę wynosić.
Te i adenia, one zawsze najpóźniej.
- PiotrAPD
- Od: 28 kwie 2015, o 01:07
Dla jednych pewne kaktusy to normalka dla innych marzenie
Jak coś już mamy, to dla nas normalka, ale to, co ma ktoś, to już marzenie .
Lucy, a nie dałoby się wykorzystać tego szkieletu inspekciku? Np. folii użyć.
Lucy, a nie dałoby się wykorzystać tego szkieletu inspekciku? Np. folii użyć.
- onectica
Pewnie tak, ale na razie nie mam gdzie postawić. Bo wszędzie albo kwiaty mamy, albo cień, albo buszujące dwa haszcze.
Rama jest z aluminium, nie powinno się jej nic stać, a poliwęglan i tak już do wywalenia.
Mam trochę miejsca (z tym, że w bardziej zacienionym miejscu) w tym moim minifoliaczku (1.90m/0,9m) ale folia jest troche zdemolowana, nowego poszycia sie nie kupi, muszę więc coś wykombinować własnym sumptem. Juz chyba nawet wymyśliłam, tylko trzeba by jeszcze przejść do fazy realizacji
W zeszłym roku miałam tam pomidory w doniczkach, w tym roku pomidorków dosłownie kilka, tylko, że musi sie tam zmieścić jeszcze papryka, ale parę doniczek z jakimiś sukulentami i tam wsadzę.
A kaktusy biorę te, co mi się podobają Albo, co się "same" i "przypadkiem" trafią
Rama jest z aluminium, nie powinno się jej nic stać, a poliwęglan i tak już do wywalenia.
Mam trochę miejsca (z tym, że w bardziej zacienionym miejscu) w tym moim minifoliaczku (1.90m/0,9m) ale folia jest troche zdemolowana, nowego poszycia sie nie kupi, muszę więc coś wykombinować własnym sumptem. Juz chyba nawet wymyśliłam, tylko trzeba by jeszcze przejść do fazy realizacji
W zeszłym roku miałam tam pomidory w doniczkach, w tym roku pomidorków dosłownie kilka, tylko, że musi sie tam zmieścić jeszcze papryka, ale parę doniczek z jakimiś sukulentami i tam wsadzę.
A kaktusy biorę te, co mi się podobają Albo, co się "same" i "przypadkiem" trafią