Większość nasadzeń

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Większość nasadzeń

Post »

Ewo jak u Ciebie wszystko szybciutko się powiększa :) już czereśnie zawiązały owoce ;:oj pięknie, agrest też już imponujący :) wszystko kwitnie i ogród wypełniony kolorami, widzę, że masz tulipanki posadzone przy drzewkach, hmm chyba będę musiał zgapić od Ciebie :) bo czeka mnie poprawienie obrzeży przy owocowych :)
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

I takie tam

Latem zapraszam na jeżówkowo ;:138 Dzisiaj je dzieliłam

Obrazek

Obrazek

zobaczcie ile mam jeszcze pracy.

Cała rabata po prawej stronie będzie przerabiana.

Na pierwszym planie, po lewej stronie renkloda Ulena

Obrazek
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 gru 2017, o 14:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewo Jaki dorodny agrest ;:oj Ja w tym roku posadziłem dopiero sadzonki z kartoników :wink: Piękny łan sasanek ;:215 Jeżówek też sporo, a ile będzie przez to owadów ;:108 No pracy jeszcze trochę zostało, ale będzie co podziwiać ;:173
Pozdrawiam ;:3
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

maniolek pisze:Ewo jak u Ciebie wszystko szybciutko się powiększa :) już czereśnie zawiązały owoce ;:oj pięknie, agrest też już imponujący :) wszystko kwitnie i ogród wypełniony kolorami, widzę, że masz tulipanki posadzone przy drzewkach, hmm chyba będę musiał zgapić od Ciebie :) bo czeka mnie poprawienie obrzeży przy owocowych :)

Faktycznie w tym roku przyroda galopuje. Padał deszcz, to teraz dopiero wszystko podrośnie. Ja mam małą działkę dlatego owocowe rosną razem z ozdobnymi. Jeżeli takie rozwiązanie przypadło Ci do gustu to zgapiaj :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Posadziłam po prawej stronie floksy. Te po lewej stronie rok temu były takie małe, aż nie chce się wierzyć ;:oj

Obrazek
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

--julian-- pisze:Ewo Jaki dorodny agrest ;:oj Ja w tym roku posadziłem dopiero sadzonki z kartoników :wink: Piękny łan sasanek ;:215 Jeżówek też sporo, a ile będzie przez to owadów ;:108 No pracy jeszcze trochę zostało, ale będzie co podziwiać ;:173
Pozdrawiam ;:3
Julian, to jest wczesna odmiana. Moje agresty są szczepione na pniu. W nóżkach rosną poziomki, które mają rozproszone słoneczko. Sasanki szybko przekwitły, ale w tej fazie też są piękne. Jeżówki kocham, faktycznie jest u mnie sporo motyli. Pracy mamy ogrom, ale wszystko bardzo cieszy. Oczywiście to co już jest zrobione.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Szalony liliowiec, jeden z dwóch.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na koniec moja maleńka jabłonka ;:167

Obrazek

I już nie zanudzam
Awatar użytkownika
sauromatum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2010, o 08:54

Post »

Piękne masz te floksy :D szczególnie variegata mi się podoba :)

Co do derenia to widzę, że to już spory okaz więc może nie widziałaś owoców z powodu braku zapylenia? Nie jestem pewien ale one chyba lepiej zapylane są krzyżowo. My na ogrodzie do tej pory mieliśmy 2 derenie w tym samym wieku i oba od kiedy zaczęły kwitnąć były co roku obsypane owocami a to są kilkuletnie drzewka. I dereń ma owoce w takich pęczkach właśnie :wink: Oczywiście tylko część się rozwija, nierzadko zostaje tylko 1-2 z grupki :wink:

Ale masz dużo tulipanów :D Liliowiec rzeczywiście szaleje :wink:
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Pashmina pisze:Aniu, byłam u Ciebie i Twoja magnolia to Yellow River. Sprzedawce cebul tulipanów nie polecę bo jest 50 % pomyłek.
Rzeczywiście mam Yellow River ;:oj Dzięki za uświadomienie,plakietka była Yellow Bird ;:108
Poduchy floksów rewelacyjnie się rozrosły.Liliowiec wystrzelił jak z procy,a moje dopiero co się zbierają,coś mi podmarzły ;:224

Miłego,udanego weekendu :uszy
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

sauromatum, dereń kwitnie u mnie po raz drugi. W tamtym roku nie miał ani jednego owocu bo zima go zaskoczyła w kwietniu. Ja mam jednego derenia jadalnego, ale sąsiedzi też mają.

Annes 77 moja magnolia miała przywieszkę yellow river. Fajna zamiana miejsc. Ta moja kwitnie niezawodnie bo dość późno i razem z rozwoje liści.

Róże mają pierwsze pąki. Póki co są niewielki, ale teraz to już będzie z górki. Oczywiście nie wszystkie. Są też takie róże, które są przy ziemi. Sporo ich przesadziłam i mocno przycięłam.

Obrazek

Te różowe bardzo ładnie pachną.

Obrazek

I jeszcze tulipany, póki jeszcze kwitną

Obrazek

Tego floksa bardzo lubię. Bedę powiększać plantację floksów ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
sauromatum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękny kolor magnolii :)
To dobrze, że w pobliżu jest inny dereń :) A masz odmianowego derenia czy po prostu derenia jadalnego?
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

sauromatum, kupiłam jako dereń jadalny i nic więcej :( . Przyznam, że się na nich nie znam wcale a wcale ;:185
Awatar użytkownika
sauromatum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pytałem o odmianę ponieważ dereń dereniowi nierówny :wink: Moje pierwsze 2 derenie też były kupione po prostu jako dereń. Jeden ma szersza koronę, drugi był bardziej kolumnowy, pierwszy zaczynał kwitnienie wcześniej, znacznie wcześniej dojrzewały mu owoce, drugiemu owoce bardzo szybko opadały. Niektóre derenie mają długo utrzymujące się owoce na drzewie i można je obrywać, inne proponuję zbierać z ziemi, nawet jak już trochę poleżą - wtedy są najsmaczniejsze :wink: Ale to zobaczysz przy owocowaniu jakie cechy ma Twój dereń :) Ogólnie to jeśli zaowocuje i owoce rwane z drzewa będą kiepskie w smaku, kwaśne czy nawet mączne to pozwól im opaść i daj im chwilę :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”