Większość nasadzeń
- maniolek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Większość nasadzeń
Ewo jak u Ciebie wszystko szybciutko się powiększa już czereśnie zawiązały owoce pięknie, agrest też już imponujący wszystko kwitnie i ogród wypełniony kolorami, widzę, że masz tulipanki posadzone przy drzewkach, hmm chyba będę musiał zgapić od Ciebie bo czeka mnie poprawienie obrzeży przy owocowych
-
- Od: 3 gru 2017, o 14:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewo Jaki dorodny agrest Ja w tym roku posadziłem dopiero sadzonki z kartoników Piękny łan sasanek Jeżówek też sporo, a ile będzie przez to owadów No pracy jeszcze trochę zostało, ale będzie co podziwiać
Pozdrawiam
Pozdrawiam
maniolek pisze:Ewo jak u Ciebie wszystko szybciutko się powiększa już czereśnie zawiązały owoce pięknie, agrest też już imponujący wszystko kwitnie i ogród wypełniony kolorami, widzę, że masz tulipanki posadzone przy drzewkach, hmm chyba będę musiał zgapić od Ciebie bo czeka mnie poprawienie obrzeży przy owocowych
Faktycznie w tym roku przyroda galopuje. Padał deszcz, to teraz dopiero wszystko podrośnie. Ja mam małą działkę dlatego owocowe rosną razem z ozdobnymi. Jeżeli takie rozwiązanie przypadło Ci do gustu to zgapiaj
Posadziłam po prawej stronie floksy. Te po lewej stronie rok temu były takie małe, aż nie chce się wierzyć
Julian, to jest wczesna odmiana. Moje agresty są szczepione na pniu. W nóżkach rosną poziomki, które mają rozproszone słoneczko. Sasanki szybko przekwitły, ale w tej fazie też są piękne. Jeżówki kocham, faktycznie jest u mnie sporo motyli. Pracy mamy ogrom, ale wszystko bardzo cieszy. Oczywiście to co już jest zrobione.--julian-- pisze:Ewo Jaki dorodny agrest Ja w tym roku posadziłem dopiero sadzonki z kartoników Piękny łan sasanek Jeżówek też sporo, a ile będzie przez to owadów No pracy jeszcze trochę zostało, ale będzie co podziwiać
Pozdrawiam
- sauromatum
- Od: 18 maja 2010, o 08:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne masz te floksy szczególnie variegata mi się podoba
Co do derenia to widzę, że to już spory okaz więc może nie widziałaś owoców z powodu braku zapylenia? Nie jestem pewien ale one chyba lepiej zapylane są krzyżowo. My na ogrodzie do tej pory mieliśmy 2 derenie w tym samym wieku i oba od kiedy zaczęły kwitnąć były co roku obsypane owocami a to są kilkuletnie drzewka. I dereń ma owoce w takich pęczkach właśnie Oczywiście tylko część się rozwija, nierzadko zostaje tylko 1-2 z grupki
Ale masz dużo tulipanów Liliowiec rzeczywiście szaleje
Co do derenia to widzę, że to już spory okaz więc może nie widziałaś owoców z powodu braku zapylenia? Nie jestem pewien ale one chyba lepiej zapylane są krzyżowo. My na ogrodzie do tej pory mieliśmy 2 derenie w tym samym wieku i oba od kiedy zaczęły kwitnąć były co roku obsypane owocami a to są kilkuletnie drzewka. I dereń ma owoce w takich pęczkach właśnie Oczywiście tylko część się rozwija, nierzadko zostaje tylko 1-2 z grupki
Ale masz dużo tulipanów Liliowiec rzeczywiście szaleje
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Rzeczywiście mam Yellow River Dzięki za uświadomienie,plakietka była Yellow BirdPashmina pisze:Aniu, byłam u Ciebie i Twoja magnolia to Yellow River. Sprzedawce cebul tulipanów nie polecę bo jest 50 % pomyłek.
Poduchy floksów rewelacyjnie się rozrosły.Liliowiec wystrzelił jak z procy,a moje dopiero co się zbierają,coś mi podmarzły
Miłego,udanego weekendu
sauromatum, dereń kwitnie u mnie po raz drugi. W tamtym roku nie miał ani jednego owocu bo zima go zaskoczyła w kwietniu. Ja mam jednego derenia jadalnego, ale sąsiedzi też mają.
Annes 77 moja magnolia miała przywieszkę yellow river. Fajna zamiana miejsc. Ta moja kwitnie niezawodnie bo dość późno i razem z rozwoje liści.
Róże mają pierwsze pąki. Póki co są niewielki, ale teraz to już będzie z górki. Oczywiście nie wszystkie. Są też takie róże, które są przy ziemi. Sporo ich przesadziłam i mocno przycięłam.
Te różowe bardzo ładnie pachną.
I jeszcze tulipany, póki jeszcze kwitną
Tego floksa bardzo lubię. Bedę powiększać plantację floksów
Annes 77 moja magnolia miała przywieszkę yellow river. Fajna zamiana miejsc. Ta moja kwitnie niezawodnie bo dość późno i razem z rozwoje liści.
Róże mają pierwsze pąki. Póki co są niewielki, ale teraz to już będzie z górki. Oczywiście nie wszystkie. Są też takie róże, które są przy ziemi. Sporo ich przesadziłam i mocno przycięłam.
Te różowe bardzo ładnie pachną.
I jeszcze tulipany, póki jeszcze kwitną
Tego floksa bardzo lubię. Bedę powiększać plantację floksów
- sauromatum
Piękny kolor magnolii
To dobrze, że w pobliżu jest inny dereń A masz odmianowego derenia czy po prostu derenia jadalnego?
To dobrze, że w pobliżu jest inny dereń A masz odmianowego derenia czy po prostu derenia jadalnego?
sauromatum, kupiłam jako dereń jadalny i nic więcej . Przyznam, że się na nich nie znam wcale a wcale
- sauromatum
Pytałem o odmianę ponieważ dereń dereniowi nierówny Moje pierwsze 2 derenie też były kupione po prostu jako dereń. Jeden ma szersza koronę, drugi był bardziej kolumnowy, pierwszy zaczynał kwitnienie wcześniej, znacznie wcześniej dojrzewały mu owoce, drugiemu owoce bardzo szybko opadały. Niektóre derenie mają długo utrzymujące się owoce na drzewie i można je obrywać, inne proponuję zbierać z ziemi, nawet jak już trochę poleżą - wtedy są najsmaczniejsze Ale to zobaczysz przy owocowaniu jakie cechy ma Twój dereń Ogólnie to jeśli zaowocuje i owoce rwane z drzewa będą kiepskie w smaku, kwaśne czy nawet mączne to pozwól im opaść i daj im chwilę