Moje Arboretum cz.8
- Blueberry
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moje Arboretum cz.8
Blue Opal wygląda raczej jak Green Opal Może jej się zmieni jak podrośnie?
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Karolcia u Ciebie zaczyna się Glicyniowy festiwal i nie tylko .Kurcze zapach roznosi sie w koło i na takim tarasie można siedzieć i siedzieć bez końca popijając kawkę, czy jedząc obiadek .Zazdroszczę Bąblowi terenu do zwiedzania [biegania]
- sauromatum
- Od: 18 maja 2010, o 08:54
Masz chyba bardzo zaciszny ogród skoro tak Tobie ładnie rosną bardziej wymagające rośliny w stylu paulownii czy derenia kwiecistego - i nie widać żeby ucierpiały przez zimę Glicynia piękna
ALe ładnie kwitnie paulownia
Przycinasz ją? Czy sama z siebie dała taki ładny szeroki pokrój?
No i glicynia, wiadomo, zjawiskowa
A Bąbel co? Będzie robił test białej rękawiczki?
Przeuroczy
Przycinasz ją? Czy sama z siebie dała taki ładny szeroki pokrój?
No i glicynia, wiadomo, zjawiskowa
A Bąbel co? Będzie robił test białej rękawiczki?
Przeuroczy
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Ogródkowo
Doniczkowo
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A tu akurat Karolu nie całkiem jest tak zacisznie. Paulownia pierwszy raz tak pięknie kwitnie, na ogół czesć kwiatków marzła. A i derenie dostały , dwa Cousa straciły całe gałązki. Kwiaty nie, ale właśnie ucięłam martwe gałęzie i są teraz takie łyse. Jeszcze nie kwitną ale będę pokazywała. A moze to coś innego ? bo i u Judaszowca zamierają kolejne właśnie gałęzie . Ale co to może być? nornice? bo tego to u mnie nie brakuje Skoro kwiatki żyją i całe gałęzie umierają ?
Może ktoś pomoże mi znaleź odpowiedź na ten problem, bo stracę cenne okazy
-- 4 maja 2018, o 09:04 --
Moni moją Paulownię kupiłam juz taka rozgałezioną, ale i tak mocno ją tnę, całe gałęzie bo wchodzi na inne drzewa co przy niej rosną. Oczywiście duże drzewa a posadziłam jedno obok drugiego. Wiśnie, magnolia, glicynia, druga magnolia i paulownia rosną bardzo, bardzo blisko i ciągle któreś tnę i to mocna--niestety. Paulownie już miałam mocniej ciąć ale się obroniła pięknym kwitnieniem
Może ktoś pomoże mi znaleź odpowiedź na ten problem, bo stracę cenne okazy
-- 4 maja 2018, o 09:04 --
Moni moją Paulownię kupiłam juz taka rozgałezioną, ale i tak mocno ją tnę, całe gałęzie bo wchodzi na inne drzewa co przy niej rosną. Oczywiście duże drzewa a posadziłam jedno obok drugiego. Wiśnie, magnolia, glicynia, druga magnolia i paulownia rosną bardzo, bardzo blisko i ciągle któreś tnę i to mocna--niestety. Paulownie już miałam mocniej ciąć ale się obroniła pięknym kwitnieniem
A to wszystko jasne One ze strachu przed sekatorem i nożycami tak ładnie kwitną
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Ogródkowo
Doniczkowo
- violetta
- 500p
- Od: 15 kwie 2008, o 20:00
Glicynia . Miałam ja kiedyś u siebie. Niestety jednej z zim nie wytrzymała i boję się po raz drugi zaryzykować.
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Moni, takie było moje założenie
-- 4 maja 2018, o 09:34 --
Violu, glicynie nie tak bardzo boją się mrozu a przecież Ty nie mieszkasz na północy, ja bym zaryzykowała Kilka razy tak robiłam z innymi roślinami, jedna ginie kupuję kolejną
-- 4 maja 2018, o 09:34 --
Violu, glicynie nie tak bardzo boją się mrozu a przecież Ty nie mieszkasz na północy, ja bym zaryzykowała Kilka razy tak robiłam z innymi roślinami, jedna ginie kupuję kolejną
Ja mieszkam w dosyć zimnym regionie i glicynia mi przezimowała i to w donicy Ale to od Karoli właśnie Ja myślę, że w niej jeszcze strach związany z potraktowaniem sekatorem jest obecny Wszystko przetrwa
Ogródkowo
Doniczkowo
Ogródkowo
Doniczkowo
- aledra7
- 1000p
- Od: 21 paź 2008, o 14:17
Piękna wisteria. A co to za drzewko z fioletowymi kwiatami?