Większość nasadzeń

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Większość nasadzeń

Post »

sauromatum, dziękuję za informacje o dereniu. Mój miał szeroki pokrój, ale ja go tak przycięłam. Owoce maja być na przetwory np. dereniówkę, dżem itp.
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ZAGADKA

Kogo miałam zaszczyt gościć dzisiaj w ogrodzie ?

Obrazek
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Witaj Ewuniu :wit Ale się u Ciebie w ogrodzie dzieje ! ;:oj poduchy floksów robia niesamowite wrażenie ale i cała reszta kwitnących roslin. Drzewka, magnolia, łan sasanek... Wszystko cudne i jak cieszą oko. dziękuję Ci za takie widoczki ;:3 Teraz czekam na ciąg dalszy, czytałam, że sie szykuje sporo pracy na rabatach :wink:
Pozdrawiam serdecznie !
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Ewciu,cudowne kwitnienia tulipanowe i floksowe ,to prawdziwy raj na ziemi ,a za moment będą jezówki też potrafią zauroczyć ,a pytanie z obrazka bardzo dla mnie trudne ,nie widzę żadnego gościa oprócz pięknego motylka ,czy o niego tu chodzi,czy to motylek :?: ,pozdrawiam i pięknego majowego weekendu życzę ;:196
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

iwwa Asiu, floksy w tym roku, w obecnym czasie są nr 1. Cudnie wyglądają i wszyscy się nimi zachwycają. O dziwo dość długo kwitną. Pracy u nas pod dostatkiem i gdyby ktoś narzekał na jej brak, to zapraszam do nas ;:306 Obecnie malujemy pergolę i szykujemy dla niej miejsce. Dziękuję za miłe słowa ;:196

koziorozec Maruś, jak najbardziej, ten gość to motylek ;:63 ;:63 ;:63 , ale jaki ;:3

Po raz drugi zaszczycił mnie swoją osobą Paź Królowej

Widziałam go jeszcze raz. Przylatuje do mnie. ;:138. On lubi floksy, ale jest wybredny. Wybiera jedną z odmian i inne go nie interesują. U mnie zbierał nektar tylko z tego różowego. Tak samo było z floksami wysokimi, tylko jedną odmianą był zainteresowany.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
rikkuu
200p
200p
Od: 26 gru 2013, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale pięknie uchwyciłaś i kwiaty i motyla ;:167 U mnie w zeszłym roku przylatywał paź królowej, ale odpowiadała mu tylko lawenda. Jeśli jest taki wybredny, to jeszcze trochę musi na nią poczekać :lol: Na razie widziałam tylko jego gąsienicę, więc jest szansa, że w tym roku też u mnie będzie :)
Ula
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Ula. Bardzo cieszę się, że do mnie zajrzałaś. Chyba ściągnęłam Cię telepatycznie bo wczoraj o Tobie myślałam. Jak Twoje kosaćce? U mnie wszystkie się przyjęły, ale czy któryś zakwitnie to nie bardzo wiem.
Awatar użytkownika
violetta
500p
500p
Od: 15 kwie 2008, o 20:00

Post »

Królewski motyl po królewsku pokazany. :D
Z wiosną nadzieje rosną. Wiola
Ogród violetty
ogród violetty cz.2
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Zdjęcia z motylem, mistrzostwo świata ;:180 . Genialne ujęcia ;:215 . Brawa dla fotografa i dla pozującego ;:138 .
rikkuu
200p
200p
Od: 26 gru 2013, o 16:23

Post »

Rzadko zaglądam na forum, bo trochę pozmieniało mi się w pracy i prawie codziennie musiałam pracować jeszcze w domu, często do nocy. Mam nadzieję, że będzie już lepiej i jeśli będę musiała wziąć pracę do domu, to tylko sporadycznie. Mam wrażenie, że ostatnie pół roku mam wycięte z życiorysu.
Moje irysy też się przyjęły, ale raczej wątpię, żeby w tym roku zakwitły. Nie martwię się tym, bo najważniejsze, że przetrwały tę dziwna pogodę. Najpierw długo było ciepło i bez jakichkolwiek mrozów, a potem nagle na koniec lutego zima sobie przypomniała, że jest zimą i jak przymroziła, to uwierz mi, nie pamiętam, kiedy u mnie ostatni raz takie mrozy były. Myślałam, że wszystko mi padnie, bo ruszyła wegetacja. Okazało się, że nie było tak źle. Chyba tylko dwie róże nie przeżyły, za to pierwszy raz zakwitła u mnie paulownia ;:138
Ula
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ula, ja nigdy na żywo nie widziałam jego gąsienicy. Cześć kosaćców jednak zakwitnie ;:138

Ula, tęskniłam za Tobą dobrze, że jesteś ;:196. Masz Paulownie ;:oj , super wiadomość

violetta, witam u mnie i dziękuję za pochwałę. To bardzo miłe ;:196

ewelkacha88, również bardzo dziękuję ;:196

Przekwitły tulipany, dzisiaj je ogławiałam i przycięłam. Owocowe drzewa i krzewy maja już zalążki owoców. Wciąż kwitną floksy szydlaste. Zaczyna się czas azalii i rodków.

Obrazek

Świdośliwa, czas zarzucić firanę

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zaczynają moje ukochane "brylanciki " ;:167

Obrazek

I żaróweczka

Obrazek

Obrazek

Babcine, pachnące

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nie tylko liliowce są szalone, ale jeżówki również - psychiatra się kłania

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Fajnie pooglądać jeszcze tulipany, moje w ogrodzie już niestety pożegnały się w większości...
Ten łan sasankowy robi wrazenie ;:173 Floksy szydlaste też uwielbiam ;:108
Paź królowej zaszczycił cię wizytą? No no... A do tego tak pięknie ci zapozował ;:oj U mnie był tylko raz i do tego z uszkodzonym skrzydełkiem :(
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ewuś lilak na pniu śliczny. ;:oj Azalie i rododendrony mają się doskonale, pięknie kwitną. ;:108 Skrzydlaty gość, to arystokrata, dostąpiłaś wyjątkowego zaszczytu, a właściwie Twój różowy floks. :wink:
Piękne zdjęcie z sasankami kwitnącymi, przekwitłymi i tulipanami. ;:138
Pogody i siły na kolejne rewolucje ogrodowe. ;:3
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”