Większość nasadzeń
Re: Większość nasadzeń
sauromatum, dziękuję za informacje o dereniu. Mój miał szeroki pokrój, ale ja go tak przycięłam. Owoce maja być na przetwory np. dereniówkę, dżem itp.
- iwwa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 sty 2013, o 18:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Ewuniu Ale się u Ciebie w ogrodzie dzieje ! poduchy floksów robia niesamowite wrażenie ale i cała reszta kwitnących roslin. Drzewka, magnolia, łan sasanek... Wszystko cudne i jak cieszą oko. dziękuję Ci za takie widoczki Teraz czekam na ciąg dalszy, czytałam, że sie szykuje sporo pracy na rabatach
Pozdrawiam serdecznie !
Pozdrawiam serdecznie !
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Ewciu,cudowne kwitnienia tulipanowe i floksowe ,to prawdziwy raj na ziemi ,a za moment będą jezówki też potrafią zauroczyć ,a pytanie z obrazka bardzo dla mnie trudne ,nie widzę żadnego gościa oprócz pięknego motylka ,czy o niego tu chodzi,czy to motylek ,pozdrawiam i pięknego majowego weekendu życzę
iwwa Asiu, floksy w tym roku, w obecnym czasie są nr 1. Cudnie wyglądają i wszyscy się nimi zachwycają. O dziwo dość długo kwitną. Pracy u nas pod dostatkiem i gdyby ktoś narzekał na jej brak, to zapraszam do nas Obecnie malujemy pergolę i szykujemy dla niej miejsce. Dziękuję za miłe słowa
koziorozec Maruś, jak najbardziej, ten gość to motylek , ale jaki
Po raz drugi zaszczycił mnie swoją osobą Paź Królowej
Widziałam go jeszcze raz. Przylatuje do mnie. . On lubi floksy, ale jest wybredny. Wybiera jedną z odmian i inne go nie interesują. U mnie zbierał nektar tylko z tego różowego. Tak samo było z floksami wysokimi, tylko jedną odmianą był zainteresowany.
koziorozec Maruś, jak najbardziej, ten gość to motylek , ale jaki
Po raz drugi zaszczycił mnie swoją osobą Paź Królowej
Widziałam go jeszcze raz. Przylatuje do mnie. . On lubi floksy, ale jest wybredny. Wybiera jedną z odmian i inne go nie interesują. U mnie zbierał nektar tylko z tego różowego. Tak samo było z floksami wysokimi, tylko jedną odmianą był zainteresowany.
-
- 200p
- Od: 26 gru 2013, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale pięknie uchwyciłaś i kwiaty i motyla U mnie w zeszłym roku przylatywał paź królowej, ale odpowiadała mu tylko lawenda. Jeśli jest taki wybredny, to jeszcze trochę musi na nią poczekać Na razie widziałam tylko jego gąsienicę, więc jest szansa, że w tym roku też u mnie będzie
Ula
Witaj Ula. Bardzo cieszę się, że do mnie zajrzałaś. Chyba ściągnęłam Cię telepatycznie bo wczoraj o Tobie myślałam. Jak Twoje kosaćce? U mnie wszystkie się przyjęły, ale czy któryś zakwitnie to nie bardzo wiem.
- violetta
- 500p
- Od: 15 kwie 2008, o 20:00
Królewski motyl po królewsku pokazany.
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj . Zdjęcia z motylem, mistrzostwo świata . Genialne ujęcia . Brawa dla fotografa i dla pozującego .
-
- 200p
- Od: 26 gru 2013, o 16:23
Rzadko zaglądam na forum, bo trochę pozmieniało mi się w pracy i prawie codziennie musiałam pracować jeszcze w domu, często do nocy. Mam nadzieję, że będzie już lepiej i jeśli będę musiała wziąć pracę do domu, to tylko sporadycznie. Mam wrażenie, że ostatnie pół roku mam wycięte z życiorysu.
Moje irysy też się przyjęły, ale raczej wątpię, żeby w tym roku zakwitły. Nie martwię się tym, bo najważniejsze, że przetrwały tę dziwna pogodę. Najpierw długo było ciepło i bez jakichkolwiek mrozów, a potem nagle na koniec lutego zima sobie przypomniała, że jest zimą i jak przymroziła, to uwierz mi, nie pamiętam, kiedy u mnie ostatni raz takie mrozy były. Myślałam, że wszystko mi padnie, bo ruszyła wegetacja. Okazało się, że nie było tak źle. Chyba tylko dwie róże nie przeżyły, za to pierwszy raz zakwitła u mnie paulownia
Moje irysy też się przyjęły, ale raczej wątpię, żeby w tym roku zakwitły. Nie martwię się tym, bo najważniejsze, że przetrwały tę dziwna pogodę. Najpierw długo było ciepło i bez jakichkolwiek mrozów, a potem nagle na koniec lutego zima sobie przypomniała, że jest zimą i jak przymroziła, to uwierz mi, nie pamiętam, kiedy u mnie ostatni raz takie mrozy były. Myślałam, że wszystko mi padnie, bo ruszyła wegetacja. Okazało się, że nie było tak źle. Chyba tylko dwie róże nie przeżyły, za to pierwszy raz zakwitła u mnie paulownia
Ula
Ula, ja nigdy na żywo nie widziałam jego gąsienicy. Cześć kosaćców jednak zakwitnie
Ula, tęskniłam za Tobą dobrze, że jesteś . Masz Paulownie , super wiadomość
violetta, witam u mnie i dziękuję za pochwałę. To bardzo miłe
ewelkacha88, również bardzo dziękuję
Przekwitły tulipany, dzisiaj je ogławiałam i przycięłam. Owocowe drzewa i krzewy maja już zalążki owoców. Wciąż kwitną floksy szydlaste. Zaczyna się czas azalii i rodków.
Świdośliwa, czas zarzucić firanę
Zaczynają moje ukochane "brylanciki "
I żaróweczka
Babcine, pachnące
Nie tylko liliowce są szalone, ale jeżówki również - psychiatra się kłania
Ula, tęskniłam za Tobą dobrze, że jesteś . Masz Paulownie , super wiadomość
violetta, witam u mnie i dziękuję za pochwałę. To bardzo miłe
ewelkacha88, również bardzo dziękuję
Przekwitły tulipany, dzisiaj je ogławiałam i przycięłam. Owocowe drzewa i krzewy maja już zalążki owoców. Wciąż kwitną floksy szydlaste. Zaczyna się czas azalii i rodków.
Świdośliwa, czas zarzucić firanę
Zaczynają moje ukochane "brylanciki "
I żaróweczka
Babcine, pachnące
Nie tylko liliowce są szalone, ale jeżówki również - psychiatra się kłania
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Fajnie pooglądać jeszcze tulipany, moje w ogrodzie już niestety pożegnały się w większości...
Ten łan sasankowy robi wrazenie Floksy szydlaste też uwielbiam
Paź królowej zaszczycił cię wizytą? No no... A do tego tak pięknie ci zapozował U mnie był tylko raz i do tego z uszkodzonym skrzydełkiem
Ten łan sasankowy robi wrazenie Floksy szydlaste też uwielbiam
Paź królowej zaszczycił cię wizytą? No no... A do tego tak pięknie ci zapozował U mnie był tylko raz i do tego z uszkodzonym skrzydełkiem
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Ewuś lilak na pniu śliczny. Azalie i rododendrony mają się doskonale, pięknie kwitną. Skrzydlaty gość, to arystokrata, dostąpiłaś wyjątkowego zaszczytu, a właściwie Twój różowy floks.
Piękne zdjęcie z sasankami kwitnącymi, przekwitłymi i tulipanami.
Pogody i siły na kolejne rewolucje ogrodowe.
Piękne zdjęcie z sasankami kwitnącymi, przekwitłymi i tulipanami.
Pogody i siły na kolejne rewolucje ogrodowe.