Przydomowy ogródek Eweliny, część V.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część V.

Post »

Ewelinko...po mimo że już tulipanki kończą swój spektakl ciągle u ciebie kwitnąco i bardzo ładnie. ;:215 . Widzę że obie zakochałyśmy się w iryskach, ja zeszłej wiosny kupiłam kilka miniaturowych, są piękne szkoda tylko że tak szybko przekwitły. Pewnie przez tą upalną pogodę. Klony, kloniki polecam..nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich. Dają piękne kolorowe plamy w ogrodzie. Pozdrawiam. ;:167
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne czosnki, Ewelinko! ;:215
Moje zgniły. ;:222 Jednak tak lubię ich pompony, że tej jesieni posadzę nowe. ;:108
Moja działka solidnie podlana, choć jeszcze mało kolorowa. ;:7 Czekam lata. ;:108
Wycieczkę mieliście fantastyczną, ;:215 dziewczynki długo będą wspominać i dzielić się wrażeniami. ;:138 ;:138
Zdrówka. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ewelinko powojniki szybko kwiaty pokazują. ;:215 Moje przesadzone coś powoli się zbierają. Irysy niziutkie cudne. ;:oj Też mam dwa maluszki, dopiero za rok pewnie doczekam kwiatów.
Ciepła majówka wszystkim poprawia humor. :tan Dwa dni z wnusiem, a jutro szykuję się do ogrodu. ;:65
Miłej pracy na rabatkach. ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelinko u mnie czosnki kwitną gorzej niż rok temu, jak kiedyś były cztery główki teraz są dwie, pewnie domagają się nawozu ;:131 Iryski są cudne, ale szkoda że tak krótko kwitną...właściwie większość kwitów kwitnie krótko, a im piękniejsze tym krócej. No to Ci została jeszcze sobota i niedziela, sobota do prazy a niedziela do odpoczynku Pozdrawiam :wit
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Dzięki za nazwę pumilka Blue Line :D
Ach te twoje tulipany ;:173 Szkoda, że już kończą festiwal...
Scena jednak nie zostaje pusta, bo wkraczają na nią kolejne cudności ;:215
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Dzisiaj mam przymusowe wolne od ogrodu bo leje ;:138 . W nocy trochę padało ale od rana zaniosło się i pada ciągle . Rośliny spragnione więc na pewno cieszą się z tego podlewania ;:215 . Ja też jestem zadowolona bo ziemia była już za bardzo sucha a podlewanie wężem to nie to samo co porządna ulewa. Weekend minął mi bardzo towarzysko bo pojechałam w swoje strony i spotkałam się z koleżanką, którą widuję dosłownie raz w roku. Odwiedziłam też przy okazji rodzinę . Wczoraj wykosiłam trawę i musiałam posprzątać w domu bo domagał się już uwagi po tym długim majowym tygodniu ;:131 . Wczoraj definitywnie pożegnałam resztę tulipanów i na kolejne kwiaty przyjdzie mi czekać rok. Jutro w planach walka z chwastami bo po takim deszczu ziemia powinna być miękka .

Obrazek

Obrazek

Olu moje czosnki kwitną chyba tak samo jak w roku ubiegłym. Może u Ciebie faktycznie cebule zagęściły się zbyt mocno i trzeba je wykopać. Ja tego roku wykopię jedynie Gladiatory , które sadziłam jako pierwsze bo rosną zbyt blisko tuj . Jak ich teraz nie wykopię to potem może być ciężko i coś uszkodzę. Resztę cebul zostawiam do przyszłego roku i być może w ogóle posadzę je w innym miejscu bo tu gdzie obecnie są usychające liście kłują w oczy ;:131 . Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Obrazek

Zuza każda roślina ma swój czas więc po tulipanach będą kolejne ;:215 . Faktycznie iryski miniaturowe krótko kwitną ale jak są w większej kępie to na pewno to kwitnienie trochę się przedłuża. U mnie póki co malusie sadzoneczki. O klonach i klonikach na pewno pomyślę bo jak zacznę sadzić rośliny na nowej części działki to miejsce się znajdzie. Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Obrazek

Lucynko szkoda, że Twoje czosnki zgniły bo to jednak fajne rośliny. Posadź kolejne tylko może w dołek wsyp trochę piasku by rozluźnić ziemię i może wtedy nie zgniją . Ja zawsze tak robię i póki co czosnkowych strat nie odnotowałam ;:173 . Wyprawa do Krakowa udała się i na pewno dziewczyny ją zapamiętają . Pozdrawiam ;:196 .

Obrazek

Obrazek

Soniu mam wrażenie, że wszystko tego roku jest szybciej mimo, że wiosna przyszłą stosunkowo późno. Chyba te upalne temperatury tak podkręciły tempo kwitnień. W zeszłym roku o tej porze jeszcze nie było czosnków a teraz są w pełni kwitnienia ;:oj . Jak tak dalej pójdzie w połowie maja doczekamy się róż a niektóre mają już takie zapędy . Dziękuję i wzajemnie :wit .

Obrazek

Obrazek

Marysiu u mnie czosnki rozmnożyły się. Z 4 Gladiatorów mam tego roku 11 kul ! Są może ciut mniejsze ale piękne ;:215 . Pozostałe czosnki również są w większej kępie. Tylko te liście mnie wkurzają ;:131 . W przyszłości muszę stworzyć taką rabatę, żeby jakieś rośliny maskowały te ich liście bo teraz na jednej z rabat mam sporo czosnków ale nic ich nie kryje ;:222 . Iryski piękne ale tak jak piszesz kwitną dosłownie kilka dni . Może jak stworzą większą kępę to kwitnienie nieco się wydłuży. Sobota jednak minęła mi towarzysko a niedziela na odpoczynku, dopiero wczoraj mogłam popracować w ogrodzie. Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Obrazek

Małgosiu nie ma za co ;:196 . Wczoraj ogłowiłam sporo tulipanów i zostały jedynie dwie kępy późnych . Już nic nie będzie kwitło w takich ilościach ale trudno ;:131 .Za kilka dni zakwitną piwonie i też będzie na co patrzeć . Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam i udanego dnia życzę :wit .
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Po deszczu ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Ojej jak ślicznie wszystko uporządkowane, ktoś tu nie próżnował w majówkę ;:oj :D
Czosnki w takiej ilości robią wrażenie i cudowna dwukolorowa petunia (surfinia?)

Pozdrawiam Ewelinko! :)
mat23
100p
100p
Od: 24 cze 2012, o 16:38

Post »

Bardzo piękny ogród :D A ilość roślin cebulowych powala :) a te czosnki to giganteum czy jakieś inne ?
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Chyba właśnie do mnie dotarły te chmury co u Ciebie tak pięknie podlały, już bez deszczu - za to jest tęcza ;:138
Piękne widoki, a teraz jak dostały wody będą jeszcze piękniejsze ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Jakie ładne widoki na całość, taki porządeczek masz :) W tym roku z tulipanami poszłam na łatwiznę, ogłowiłam dopiero teraz i to tylko te, którym puchły słupki, reszta usycha niezapylona i nie muszę wszystkich skubać :lol: Ja tez sadzę niektóre cebulowe z piaskiem w dołek, zawsze mniejsze ryzyko, ze im woda zaszkodzi :) Albo rabatę przekopuję z piaskiem :)
A jak lawendy przezimowały? Pamiętam, ze masz ich trochę :) Moje strasznie wyglądały wiosną, ale po prostu błyskawicznie się pozbierały i już są całe w pąkach ;:oj
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Ewelinko..piękny kolorowy ogród, możesz być dumna i z siebie i z ogrodu. ;:333 . Lubię oglądać zdjęcia ogrodów w szerszej perspektywie, mogę wtedy co nieco odgapić jak rośnie. ;:131 . Czosnki bardzo mi się podobają, mam ale zbyt mało...jesienią rzucam się na polowanie. ;:oj
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ewelinko :wit
Piękny ogród stworzyłaś . ;:63 ;:63
Piwonie juz masz kwitnace .Ja jeszcze nie.
Orliki piękne. A na wypielegnowanych rabatach czosnki królują. ;:108
Ciekawe surfinie. :D
A ten szpalerek z fioletowym kwieciem to z kocimietki masz ??
Ładnie się prezentuje. ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”