Przydomowy ogródek Eweliny, część V.
- Zuzia111
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 paź 2016, o 16:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część V.
Ewelinko...po mimo że już tulipanki kończą swój spektakl ciągle u ciebie kwitnąco i bardzo ładnie. . Widzę że obie zakochałyśmy się w iryskach, ja zeszłej wiosny kupiłam kilka miniaturowych, są piękne szkoda tylko że tak szybko przekwitły. Pewnie przez tą upalną pogodę. Klony, kloniki polecam..nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich. Dają piękne kolorowe plamy w ogrodzie. Pozdrawiam.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne czosnki, Ewelinko!
Moje zgniły. Jednak tak lubię ich pompony, że tej jesieni posadzę nowe.
Moja działka solidnie podlana, choć jeszcze mało kolorowa. Czekam lata.
Wycieczkę mieliście fantastyczną, dziewczynki długo będą wspominać i dzielić się wrażeniami.
Zdrówka.
Moje zgniły. Jednak tak lubię ich pompony, że tej jesieni posadzę nowe.
Moja działka solidnie podlana, choć jeszcze mało kolorowa. Czekam lata.
Wycieczkę mieliście fantastyczną, dziewczynki długo będą wspominać i dzielić się wrażeniami.
Zdrówka.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Ewelinko powojniki szybko kwiaty pokazują. Moje przesadzone coś powoli się zbierają. Irysy niziutkie cudne. Też mam dwa maluszki, dopiero za rok pewnie doczekam kwiatów.
Ciepła majówka wszystkim poprawia humor. Dwa dni z wnusiem, a jutro szykuję się do ogrodu.
Miłej pracy na rabatkach.
Ciepła majówka wszystkim poprawia humor. Dwa dni z wnusiem, a jutro szykuję się do ogrodu.
Miłej pracy na rabatkach.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ewelinko u mnie czosnki kwitną gorzej niż rok temu, jak kiedyś były cztery główki teraz są dwie, pewnie domagają się nawozu Iryski są cudne, ale szkoda że tak krótko kwitną...właściwie większość kwitów kwitnie krótko, a im piękniejsze tym krócej. No to Ci została jeszcze sobota i niedziela, sobota do prazy a niedziela do odpoczynku Pozdrawiam
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Dzięki za nazwę pumilka Blue Line
Ach te twoje tulipany Szkoda, że już kończą festiwal...
Scena jednak nie zostaje pusta, bo wkraczają na nią kolejne cudności
Ach te twoje tulipany Szkoda, że już kończą festiwal...
Scena jednak nie zostaje pusta, bo wkraczają na nią kolejne cudności
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witajcie .
Dzisiaj mam przymusowe wolne od ogrodu bo leje . W nocy trochę padało ale od rana zaniosło się i pada ciągle . Rośliny spragnione więc na pewno cieszą się z tego podlewania . Ja też jestem zadowolona bo ziemia była już za bardzo sucha a podlewanie wężem to nie to samo co porządna ulewa. Weekend minął mi bardzo towarzysko bo pojechałam w swoje strony i spotkałam się z koleżanką, którą widuję dosłownie raz w roku. Odwiedziłam też przy okazji rodzinę . Wczoraj wykosiłam trawę i musiałam posprzątać w domu bo domagał się już uwagi po tym długim majowym tygodniu . Wczoraj definitywnie pożegnałam resztę tulipanów i na kolejne kwiaty przyjdzie mi czekać rok. Jutro w planach walka z chwastami bo po takim deszczu ziemia powinna być miękka .
Olu moje czosnki kwitną chyba tak samo jak w roku ubiegłym. Może u Ciebie faktycznie cebule zagęściły się zbyt mocno i trzeba je wykopać. Ja tego roku wykopię jedynie Gladiatory , które sadziłam jako pierwsze bo rosną zbyt blisko tuj . Jak ich teraz nie wykopię to potem może być ciężko i coś uszkodzę. Resztę cebul zostawiam do przyszłego roku i być może w ogóle posadzę je w innym miejscu bo tu gdzie obecnie są usychające liście kłują w oczy . Pozdrawiam .
Zuza każda roślina ma swój czas więc po tulipanach będą kolejne . Faktycznie iryski miniaturowe krótko kwitną ale jak są w większej kępie to na pewno to kwitnienie trochę się przedłuża. U mnie póki co malusie sadzoneczki. O klonach i klonikach na pewno pomyślę bo jak zacznę sadzić rośliny na nowej części działki to miejsce się znajdzie. Pozdrawiam .
Lucynko szkoda, że Twoje czosnki zgniły bo to jednak fajne rośliny. Posadź kolejne tylko może w dołek wsyp trochę piasku by rozluźnić ziemię i może wtedy nie zgniją . Ja zawsze tak robię i póki co czosnkowych strat nie odnotowałam . Wyprawa do Krakowa udała się i na pewno dziewczyny ją zapamiętają . Pozdrawiam .
Soniu mam wrażenie, że wszystko tego roku jest szybciej mimo, że wiosna przyszłą stosunkowo późno. Chyba te upalne temperatury tak podkręciły tempo kwitnień. W zeszłym roku o tej porze jeszcze nie było czosnków a teraz są w pełni kwitnienia . Jak tak dalej pójdzie w połowie maja doczekamy się róż a niektóre mają już takie zapędy . Dziękuję i wzajemnie .
Marysiu u mnie czosnki rozmnożyły się. Z 4 Gladiatorów mam tego roku 11 kul ! Są może ciut mniejsze ale piękne . Pozostałe czosnki również są w większej kępie. Tylko te liście mnie wkurzają . W przyszłości muszę stworzyć taką rabatę, żeby jakieś rośliny maskowały te ich liście bo teraz na jednej z rabat mam sporo czosnków ale nic ich nie kryje . Iryski piękne ale tak jak piszesz kwitną dosłownie kilka dni . Może jak stworzą większą kępę to kwitnienie nieco się wydłuży. Sobota jednak minęła mi towarzysko a niedziela na odpoczynku, dopiero wczoraj mogłam popracować w ogrodzie. Pozdrawiam .
Małgosiu nie ma za co . Wczoraj ogłowiłam sporo tulipanów i zostały jedynie dwie kępy późnych . Już nic nie będzie kwitło w takich ilościach ale trudno .Za kilka dni zakwitną piwonie i też będzie na co patrzeć . Pozdrawiam .
Pozdrawiam i udanego dnia życzę .
Dzisiaj mam przymusowe wolne od ogrodu bo leje . W nocy trochę padało ale od rana zaniosło się i pada ciągle . Rośliny spragnione więc na pewno cieszą się z tego podlewania . Ja też jestem zadowolona bo ziemia była już za bardzo sucha a podlewanie wężem to nie to samo co porządna ulewa. Weekend minął mi bardzo towarzysko bo pojechałam w swoje strony i spotkałam się z koleżanką, którą widuję dosłownie raz w roku. Odwiedziłam też przy okazji rodzinę . Wczoraj wykosiłam trawę i musiałam posprzątać w domu bo domagał się już uwagi po tym długim majowym tygodniu . Wczoraj definitywnie pożegnałam resztę tulipanów i na kolejne kwiaty przyjdzie mi czekać rok. Jutro w planach walka z chwastami bo po takim deszczu ziemia powinna być miękka .
Olu moje czosnki kwitną chyba tak samo jak w roku ubiegłym. Może u Ciebie faktycznie cebule zagęściły się zbyt mocno i trzeba je wykopać. Ja tego roku wykopię jedynie Gladiatory , które sadziłam jako pierwsze bo rosną zbyt blisko tuj . Jak ich teraz nie wykopię to potem może być ciężko i coś uszkodzę. Resztę cebul zostawiam do przyszłego roku i być może w ogóle posadzę je w innym miejscu bo tu gdzie obecnie są usychające liście kłują w oczy . Pozdrawiam .
Zuza każda roślina ma swój czas więc po tulipanach będą kolejne . Faktycznie iryski miniaturowe krótko kwitną ale jak są w większej kępie to na pewno to kwitnienie trochę się przedłuża. U mnie póki co malusie sadzoneczki. O klonach i klonikach na pewno pomyślę bo jak zacznę sadzić rośliny na nowej części działki to miejsce się znajdzie. Pozdrawiam .
Lucynko szkoda, że Twoje czosnki zgniły bo to jednak fajne rośliny. Posadź kolejne tylko może w dołek wsyp trochę piasku by rozluźnić ziemię i może wtedy nie zgniją . Ja zawsze tak robię i póki co czosnkowych strat nie odnotowałam . Wyprawa do Krakowa udała się i na pewno dziewczyny ją zapamiętają . Pozdrawiam .
Soniu mam wrażenie, że wszystko tego roku jest szybciej mimo, że wiosna przyszłą stosunkowo późno. Chyba te upalne temperatury tak podkręciły tempo kwitnień. W zeszłym roku o tej porze jeszcze nie było czosnków a teraz są w pełni kwitnienia . Jak tak dalej pójdzie w połowie maja doczekamy się róż a niektóre mają już takie zapędy . Dziękuję i wzajemnie .
Marysiu u mnie czosnki rozmnożyły się. Z 4 Gladiatorów mam tego roku 11 kul ! Są może ciut mniejsze ale piękne . Pozostałe czosnki również są w większej kępie. Tylko te liście mnie wkurzają . W przyszłości muszę stworzyć taką rabatę, żeby jakieś rośliny maskowały te ich liście bo teraz na jednej z rabat mam sporo czosnków ale nic ich nie kryje . Iryski piękne ale tak jak piszesz kwitną dosłownie kilka dni . Może jak stworzą większą kępę to kwitnienie nieco się wydłuży. Sobota jednak minęła mi towarzysko a niedziela na odpoczynku, dopiero wczoraj mogłam popracować w ogrodzie. Pozdrawiam .
Małgosiu nie ma za co . Wczoraj ogłowiłam sporo tulipanów i zostały jedynie dwie kępy późnych . Już nic nie będzie kwitło w takich ilościach ale trudno .Za kilka dni zakwitną piwonie i też będzie na co patrzeć . Pozdrawiam .
Pozdrawiam i udanego dnia życzę .
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Shire
- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Ojej jak ślicznie wszystko uporządkowane, ktoś tu nie próżnował w majówkę
Czosnki w takiej ilości robią wrażenie i cudowna dwukolorowa petunia (surfinia?)
Pozdrawiam Ewelinko!
Czosnki w takiej ilości robią wrażenie i cudowna dwukolorowa petunia (surfinia?)
Pozdrawiam Ewelinko!
-
- 100p
- Od: 24 cze 2012, o 16:38
Bardzo piękny ogród A ilość roślin cebulowych powala a te czosnki to giganteum czy jakieś inne ?
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Chyba właśnie do mnie dotarły te chmury co u Ciebie tak pięknie podlały, już bez deszczu - za to jest tęcza
Piękne widoki, a teraz jak dostały wody będą jeszcze piękniejsze
Piękne widoki, a teraz jak dostały wody będą jeszcze piękniejsze
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
Jakie ładne widoki na całość, taki porządeczek masz W tym roku z tulipanami poszłam na łatwiznę, ogłowiłam dopiero teraz i to tylko te, którym puchły słupki, reszta usycha niezapylona i nie muszę wszystkich skubać Ja tez sadzę niektóre cebulowe z piaskiem w dołek, zawsze mniejsze ryzyko, ze im woda zaszkodzi Albo rabatę przekopuję z piaskiem
A jak lawendy przezimowały? Pamiętam, ze masz ich trochę Moje strasznie wyglądały wiosną, ale po prostu błyskawicznie się pozbierały i już są całe w pąkach
A jak lawendy przezimowały? Pamiętam, ze masz ich trochę Moje strasznie wyglądały wiosną, ale po prostu błyskawicznie się pozbierały i już są całe w pąkach
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
- Zuzia111
- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Ewelinko..piękny kolorowy ogród, możesz być dumna i z siebie i z ogrodu. . Lubię oglądać zdjęcia ogrodów w szerszej perspektywie, mogę wtedy co nieco odgapić jak rośnie. . Czosnki bardzo mi się podobają, mam ale zbyt mało...jesienią rzucam się na polowanie.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Ewelinko
Piękny ogród stworzyłaś .
Piwonie juz masz kwitnace .Ja jeszcze nie.
Orliki piękne. A na wypielegnowanych rabatach czosnki królują.
Ciekawe surfinie.
A ten szpalerek z fioletowym kwieciem to z kocimietki masz ??
Ładnie się prezentuje.
Piękny ogród stworzyłaś .
Piwonie juz masz kwitnace .Ja jeszcze nie.
Orliki piękne. A na wypielegnowanych rabatach czosnki królują.
Ciekawe surfinie.
A ten szpalerek z fioletowym kwieciem to z kocimietki masz ??
Ładnie się prezentuje.