Nasze 1500m2 - cz. 3
- ewarost
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Nasze 1500m2 - cz. 3
Małgosiu piękne wiosenne kwitnienia, też lubię te niziutkie poduchy floksów, ale i te wysokie floksy też uwielbiam Jak dobrze, że podpisujesz swoje roślinki ... zakwitła mi jak się okazuje Komasja (piękna) , dostałam jej cebulki od Iwonka1, ale zagubiłam karteczkę i dzięki Tobie wiem co jest co
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Gosiu,
ślicznie wygląda twój ogród. Iryski już kwitną? U mnie jeszcze daleko...
A jakie piękne powojniki kupiliście Zapisuję się w kolejkę, jak będziesz miała jakieś nadwyżki. Żeby mój em był tak chętny do zakupu roślin... Ale jest jeden postęp: docenia ciszę, spokój na naszej działce.
Muszę ci jeszcze napisać, że wszystkie roślinki odkupione od ciebie w ubiegłym roku latam, dobrze przezimowały i ładnie rosną. Obawiałam się o budleję, ale odbiła i już wygląda dobrze.
ślicznie wygląda twój ogród. Iryski już kwitną? U mnie jeszcze daleko...
A jakie piękne powojniki kupiliście Zapisuję się w kolejkę, jak będziesz miała jakieś nadwyżki. Żeby mój em był tak chętny do zakupu roślin... Ale jest jeden postęp: docenia ciszę, spokój na naszej działce.
Muszę ci jeszcze napisać, że wszystkie roślinki odkupione od ciebie w ubiegłym roku latam, dobrze przezimowały i ładnie rosną. Obawiałam się o budleję, ale odbiła i już wygląda dobrze.
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Małgosiu.
Piękne kwitnienia i udane zakupy nie tylko ogrodowe. . Ja tylko kupiłam buty ale kreacji weselnej nie udało mi się zakupić. Nic mi się nie podobało. A weseliska już nie długo.
Piękne kwitnienia i udane zakupy nie tylko ogrodowe. . Ja tylko kupiłam buty ale kreacji weselnej nie udało mi się zakupić. Nic mi się nie podobało. A weseliska już nie długo.
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Małgoś super że się obkupiłaś na imprezkę. I to w takiej ilości.....Dobry dzień miałaś na zakupy.! No i fajnie że zaraziłaś ema.To było doprzewidzenia że nasi panowie prędzej czy później się poddadzą. Super powojniki kupiliście. Jaz tej grupy nie mam żadnego. Trzeba pomyśleć..... Piękne.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No takie kepy irysków, jak w katalogu!1
Piękne, duże, ukwiecone.
Długo je masz ??
Powojniki atragene miałam dwa.został jeden po zimie.
Właśnie Markham S Pink mi przepadł.
Ale chceci na następne jeszcze są. Wymyśliłam, że jeszcze przy siatce 2 zamieszczę.
Pelargonki ładne. Moje jeszcze nie kwitną.
Piękne, duże, ukwiecone.
Długo je masz ??
Powojniki atragene miałam dwa.został jeden po zimie.
Właśnie Markham S Pink mi przepadł.
Ale chceci na następne jeszcze są. Wymyśliłam, że jeszcze przy siatce 2 zamieszczę.
Pelargonki ładne. Moje jeszcze nie kwitną.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Gosiu dobrze Cię rozumiem,że nie masz czasu,kiedy mąż na krótko jest w domu Wszystko robi i załatwia się na raz
To miło,że M Cię wspiera w pasji ogrodniczej.Powojnik ładny wybrał,piszesz o grupie atragene i chwalisz.Kiedyś kupiłam Spiderman chyba coś podobnego własnie z tej grupy,ale zniknął po następnej zimie.Tak lubię te pnącza,ale dużo straciłam.
Lawendowy zestaw rewelacja,jak ja lubię takie znaleziska.Chyba wyskoczę dziś na giełdę,może coś znajdę?
Oczka w trawie,no masz pomysły Ciekawa sprawa Aha...i zapomniałabym pochwalić Twoje niebanalne odmiany tulipanów.
Ice Age już mam zapisane,takich szukam
Miłej niedzieli
To miło,że M Cię wspiera w pasji ogrodniczej.Powojnik ładny wybrał,piszesz o grupie atragene i chwalisz.Kiedyś kupiłam Spiderman chyba coś podobnego własnie z tej grupy,ale zniknął po następnej zimie.Tak lubię te pnącza,ale dużo straciłam.
Lawendowy zestaw rewelacja,jak ja lubię takie znaleziska.Chyba wyskoczę dziś na giełdę,może coś znajdę?
Oczka w trawie,no masz pomysły Ciekawa sprawa Aha...i zapomniałabym pochwalić Twoje niebanalne odmiany tulipanów.
Ice Age już mam zapisane,takich szukam
Miłej niedzieli
- kasia100780
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu przepiękne clematisy Muszę zapisać nazwy
Kupuj, kupuj nowe roślinki, będzie skąd brać
Nowe miejsce extra, już je widzę oczami wyobraźni. Też mam taki paskudny płot sąsiada, ale jest za długi żeby go zakryć pergolami, zbankrutowałabym.
Kupuj, kupuj nowe roślinki, będzie skąd brać
Nowe miejsce extra, już je widzę oczami wyobraźni. Też mam taki paskudny płot sąsiada, ale jest za długi żeby go zakryć pergolami, zbankrutowałabym.
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Po ilu latach zakwitł Ci złotokap z nasionka? też mam taki i jestem ciekawa. Ale u Ciebie ślicznie , ile kwiatów , cuda... Też uwielbiam te dzwonkowe clematisy. Też mam te kolorki. Ale sukcesywnie giną bo nornice , czy krety nie odpuszczają
Paulownia nie jest problemowa. Nawet jak zmarznie młody okaz to odbija. Najgorzej przemarzają pąki na wiosnę. Ale w tym roku u mnie nie zmarzł ani jeden. Takiego kwitnienia jeszcze nie miałam , to sie rzadko niestety spotyka, najczesciej jednak czesć paków zmarznie, lub wszystkie. Ale ona jest piękna tez z liści Biały pigwowiec to faktycznie ładny i inny krzew a w zestawieniu z czerwonymi będzie ładnie. Mój jest mały , ale rośnie z czerwonymi to z czasem będzie efekt a zobacz jakie cudo biały tamaryszek
Glicynie też mi sie w tym roku udały, odurzająco pachną
Wiem o czym piszesz mówiąc ,ze psy tratują. ja mam jednego a mam w trawniku ścieżki jakby czołg jeździł
Paulownia nie jest problemowa. Nawet jak zmarznie młody okaz to odbija. Najgorzej przemarzają pąki na wiosnę. Ale w tym roku u mnie nie zmarzł ani jeden. Takiego kwitnienia jeszcze nie miałam , to sie rzadko niestety spotyka, najczesciej jednak czesć paków zmarznie, lub wszystkie. Ale ona jest piękna tez z liści Biały pigwowiec to faktycznie ładny i inny krzew a w zestawieniu z czerwonymi będzie ładnie. Mój jest mały , ale rośnie z czerwonymi to z czasem będzie efekt a zobacz jakie cudo biały tamaryszek
Glicynie też mi sie w tym roku udały, odurzająco pachną
Wiem o czym piszesz mówiąc ,ze psy tratują. ja mam jednego a mam w trawniku ścieżki jakby czołg jeździł
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Małgosiu chyba wszystkim przydałaby się doba z gumy, a już szczególnie posiadaczom działek/ogrodów, i to szczególnie teraz. Wszystko pędzi do przodu bez opamiętania, nie zwraca uwagi na nas
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Małgosiu . Stworzenie " potwora ogrodowego" spodobało mi się niesamowicie . Dobre . Zazdroszczę takiej szkółki bo u mnie bida powojnikowa . Ja też chcę kupić kilka powojników z tej grupy bo póki co mam tylko dwa i są obłędne . U Ciebie szał irysków , ależ one piękne . Te błękitne i różowy przepiękne . Cudne masz kępy - długo Ci rosły ?? Ja mam kilka odmian ale mają dosłownie miniaturowe rozmiary . Sadziłam je rok temu więc pewnie potrzebują jeszcze ze dwa lata . Póki co muszę paść oczy u Ciebie . Lawendowy zestawik bardzo trafiony . Pozdrawiam i powodzenia w ujarzmianiu " potwora ogrodowego " .
W takim okienku Małgosiu, mam posadzone truskawki, bo inaczej wiosną stały w wodzie, bo rosną na obniżonym terenie.
Sprawdza mi się doskonale, jedno duże okno.
Widzę, że zaplanowałaś sobie ogrom pracy na ten sezon, tak jak przewidywaliśmy na forum, przeniosłaś się na drugą stronę z ogrodem.
Coraz więcej i więcej i jeszcze byś to chciała i tamto. Tak to w życiu bywa.
Coraz też piękniej i kolorowiej u Ciebie. Roślin przybywa. Floksy też kocham.
Ja w tym w zasadzie zaplanowałam czynności pielęgnacyjne, żadnych nowości.
Sprawdza mi się doskonale, jedno duże okno.
Widzę, że zaplanowałaś sobie ogrom pracy na ten sezon, tak jak przewidywaliśmy na forum, przeniosłaś się na drugą stronę z ogrodem.
Coraz więcej i więcej i jeszcze byś to chciała i tamto. Tak to w życiu bywa.
Coraz też piękniej i kolorowiej u Ciebie. Roślin przybywa. Floksy też kocham.
Ja w tym w zasadzie zaplanowałam czynności pielęgnacyjne, żadnych nowości.
- TROJA
- 500p
- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Małgosiu Twój mąż przeszedł na ogrodową stronę, a ja widzę też, że mój zaczyna wymiękać i coraz lepiej reaguje na moje zakupy i aż tak mocno mnie nie pogania i czasami za coś zapłaci i coś sam zrobi z własnej inicjatywy w ogrodzie więc też jest na dobrej drodze. Ale po oczach dałaś tymi zdjęciami, cudownie jest u Ciebie, życzę więcej czasu na odpoczywanie w pięknym ogródku bo słoneczka mamy pod dostatkiem ostatnio
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Witaj Małgosiu. Masz przepiękne iryski i niektóre to już spore kępy. Powojniki też śliczne. Ciekawa jestem tej nowej rabaty.