Zachód słońca nad Zalewem Dębowy LAS
daysy Dziękuję bardzo za tak pozytywne skowa.Mio miaż na duszy je czytać.Staram sie jak umiem, i coś w ogrodzie zrobić i w ogóle.
O widzisz j jakie podobne gusta powojnikowe mamy.Tr same powojniki.Kaiser u mnie zaczyna kwitnienie.A tajga jeszcze w głębokich pączkach.Tej jestem bardzo ciekawa.Pójdę zobaczyć ją do ciebie
Fotografowałam tulipany, Fiona często za mną chodzi, zobaczyła mnie na końcu ogrodu i tak sobie pędem biegła.Czasami tak lubi.
I weszła akurat w kadr.
dostojna, to ona jest.Taka księżniczka.Ale i łowna.Wczoraj już myszkę na taras przyniosła.
U nie dalej sucho

Czekam na deszcz.A w między czasie coś tam podlewam najważniejsze tylko rośliny.Albo tylko te co niedawno podsadziłam.
apus-Basiu; korzo_m-Dorotko
Bo tak jest, z tymi naszymi cennymi miejscami.Naszymi ogrodami, domami, roślinkami.
To nasz tlen z ozonem .Nasze akumulatory do życia.
Ileż różnych trudności , smutków przerobimy, pogubimy przy tych naszych grządkach, rabatach.
ileż bóli zostawimy na centymetrach ziemi, zieleni, i kwiatowych miejscach
Ileż to nasze niebo widziało westchnień i oczu w górę uniesionych , czy w dół.ileż łez czasami gubiło się przy pracy.
I ileż uśmiechów i radości nosiło nasze serce i nogi .
Ale to nasze, jedyne , dla nas bezcenne .
I ja tą pokrzywę też stosuję na rośliny.Ale dziś nie zebrałam.Trudno na weekend nastawię.
Maska-Marysiu być może i tak ona się nazywa- pigwa jabłkowa..Nawet tego nie wiem,

Ale owoce ma bardzo duże.
Tak teraz strojnie wygląda z tyloma kwiatami.
Przepis... ależ proszę - piszesz i już masz na poczcie.
powojnik Maidwell Hall każdego dnia już inny

Clematis Kaiser też zaczyna swoje piękne kwinienie
[url=https://www.fotosik.pl/zdjecie/4c1ae1658d9314cd]