Nasze 1500m2 - cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Nasze 1500m2 - cz. 3

Post »

Małgosiu piękne wiosenne kwitnienia, też lubię te niziutkie poduchy floksów, ale i te wysokie floksy też uwielbiam ;:333 Jak dobrze, że podpisujesz swoje roślinki ... zakwitła mi jak się okazuje Komasja (piękna) , dostałam jej cebulki od Iwonka1, ale zagubiłam karteczkę i dzięki Tobie wiem co jest co ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
PaulaF-Z
500p
500p
Od: 1 lis 2016, o 20:48

Post »

Gosiu,

ślicznie wygląda twój ogród. Iryski już kwitną? U mnie jeszcze daleko...
A jakie piękne powojniki kupiliście ;:138 Zapisuję się w kolejkę, jak będziesz miała jakieś nadwyżki. Żeby mój em był tak chętny do zakupu roślin... Ale jest jeden postęp: docenia ciszę, spokój na naszej działce.
Muszę ci jeszcze napisać, że wszystkie roślinki odkupione od ciebie w ubiegłym roku latam, dobrze przezimowały i ładnie rosną. Obawiałam się o budleję, ale odbiła i już wygląda dobrze.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Małgosiu.
Piękne kwitnienia i udane zakupy nie tylko ogrodowe. . Ja tylko kupiłam buty ale kreacji weselnej nie udało mi się zakupić. Nic mi się nie podobało. A weseliska już nie długo. :wit
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Małgoś super że się obkupiłaś na imprezkę. I to w takiej ilości.....Dobry dzień miałaś na zakupy.! ;:333 No i fajnie że zaraziłaś ema.To było doprzewidzenia że nasi panowie prędzej czy później się poddadzą. ;:306 Super powojniki kupiliście. Jaz tej grupy nie mam żadnego. Trzeba pomyśleć..... ;:224 Piękne. ;:167
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No takie kepy irysków, jak w katalogu!1
Piękne, duże, ukwiecone.
Długo je masz ??
Powojniki atragene miałam dwa.został jeden po zimie.
Właśnie Markham S Pink mi przepadł. :twisted:
Ale chceci na następne jeszcze są. Wymyśliłam, że jeszcze przy siatce 2 zamieszczę. :)
Pelargonki ładne. Moje jeszcze nie kwitną.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Gosiu dobrze Cię rozumiem,że nie masz czasu,kiedy mąż na krótko jest w domu ;:333 Wszystko robi i załatwia się na raz ;:108
To miło,że M Cię wspiera w pasji ogrodniczej.Powojnik ładny wybrał,piszesz o grupie atragene i chwalisz.Kiedyś kupiłam Spiderman chyba coś podobnego własnie z tej grupy,ale zniknął po następnej zimie.Tak lubię te pnącza,ale dużo straciłam.
Lawendowy zestaw rewelacja,jak ja lubię takie znaleziska.Chyba wyskoczę dziś na giełdę,może coś znajdę?
Oczka w trawie,no masz pomysły ;:333 Ciekawa sprawa ;:215 Aha...i zapomniałabym pochwalić Twoje niebanalne odmiany tulipanów.
Ice Age już mam zapisane,takich szukam ;:215

Miłej niedzieli ;:3
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu przepiękne clematisy ;:167 Muszę zapisać nazwy ;:108
Kupuj, kupuj nowe roślinki, będzie skąd brać :lol:
Nowe miejsce extra, już je widzę oczami wyobraźni. Też mam taki paskudny płot sąsiada, ale jest za długi żeby go zakryć pergolami, zbankrutowałabym.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Po ilu latach zakwitł Ci złotokap z nasionka? też mam taki i jestem ciekawa. Ale u Ciebie ślicznie , ile kwiatów , cuda... ;:138 Też uwielbiam te dzwonkowe clematisy. Też mam te kolorki. Ale sukcesywnie giną bo nornice , czy krety nie odpuszczają :(
Paulownia nie jest problemowa. Nawet jak zmarznie młody okaz to odbija. Najgorzej przemarzają pąki na wiosnę. Ale w tym roku u mnie nie zmarzł ani jeden. Takiego kwitnienia jeszcze nie miałam , to sie rzadko niestety spotyka, najczesciej jednak czesć paków zmarznie, lub wszystkie. Ale ona jest piękna tez z liści :) Biały pigwowiec to faktycznie ładny i inny krzew a w zestawieniu z czerwonymi będzie ładnie. Mój jest mały , ale rośnie z czerwonymi to z czasem będzie efekt :) a zobacz jakie cudo biały tamaryszek :heja
Glicynie też mi sie w tym roku udały, odurzająco pachną :)
Wiem o czym piszesz mówiąc ,ze psy tratują. ja mam jednego a mam w trawniku ścieżki jakby czołg jeździł ;:306
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Małgosiu chyba wszystkim przydałaby się doba z gumy, a już szczególnie posiadaczom działek/ogrodów, i to szczególnie teraz. Wszystko pędzi do przodu bez opamiętania, nie zwraca uwagi na nas ;:131
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Małgosiu :wit . Stworzenie " potwora ogrodowego" spodobało mi się niesamowicie :;230 . Dobre :;230 . Zazdroszczę takiej szkółki bo u mnie bida powojnikowa ;:222 . Ja też chcę kupić kilka powojników z tej grupy bo póki co mam tylko dwa i są obłędne ;:167 . U Ciebie szał irysków ;:oj , ależ one piękne ;:138 . Te błękitne i różowy przepiękne ;:oj . Cudne masz kępy - długo Ci rosły ?? Ja mam kilka odmian ale mają dosłownie miniaturowe rozmiary . Sadziłam je rok temu więc pewnie potrzebują jeszcze ze dwa lata . Póki co muszę paść oczy u Ciebie ;:224 . Lawendowy zestawik bardzo trafiony ;:215 . Pozdrawiam i powodzenia w ujarzmianiu " potwora ogrodowego " :;230 .
Awatar użytkownika
ewarm
500p
500p
Od: 3 paź 2010, o 23:53

Post »

W takim okienku Małgosiu, mam posadzone truskawki, bo inaczej wiosną stały w wodzie, bo rosną na obniżonym terenie.
Sprawdza mi się doskonale, jedno duże okno.
Widzę, że zaplanowałaś sobie ogrom pracy na ten sezon, tak jak przewidywaliśmy na forum, przeniosłaś się na drugą stronę z ogrodem.
Coraz więcej i więcej i jeszcze byś to chciała i tamto. Tak to w życiu bywa.
Coraz też piękniej i kolorowiej u Ciebie. Roślin przybywa. Floksy też kocham.
Ja w tym w zasadzie zaplanowałam czynności pielęgnacyjne, żadnych nowości.
Pozdrawiam.
ewa
Wyczekiwany ogród
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Małgosiu Twój mąż przeszedł na ogrodową stronę, a ja widzę też, że mój zaczyna wymiękać i coraz lepiej reaguje na moje zakupy i aż tak mocno mnie nie pogania i czasami za coś zapłaci i coś sam zrobi z własnej inicjatywy w ogrodzie więc też jest na dobrej drodze. Ale po oczach dałaś tymi zdjęciami, cudownie jest u Ciebie, życzę więcej czasu na odpoczywanie w pięknym ogródku bo słoneczka mamy pod dostatkiem ostatnio ;:3
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Witaj Małgosiu. Masz przepiękne iryski i niektóre to już spore kępy. Powojniki też śliczne. Ciekawa jestem tej nowej rabaty.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”