Większość nasadzeń
- Shire
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Większość nasadzeń
Nieźle- paź królowej i pąki na jeżówkach. Ten rok nie przestanie mnie zadziwiać. Śliczne azalie- nie mam ani jednej, jak dobrze że jest forum i można podziwiać takie cuda jak między innymi u ciebie Ewo.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Piękne azalie i rododendrony...aż mi się użaliło bo u mnie kiepsko sobie radzą ale za to mogę podziwiać u Ciebie.
Jednak najbardziej mi przypadł do ten lilak na pniu...coś niesamowitego.
Wiosno trwaj u Ewki.
Jednak najbardziej mi przypadł do ten lilak na pniu...coś niesamowitego.
Wiosno trwaj u Ewki.
-
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Świetne ujęcia pazia .
Oszalałam na punkcie floksów już kilka kupiłam i kilka jeszcze dokupię, Powstanie nowa rabatka z hortensjami i z floksami .
Jeżówki w pąkach moje dopiero co wylazły z ziemi.
Babcine narcyzy uprosiłam sąsiadkę bo nie mam a one są takie ładne i ten zapach przypominający dom rodzinny.
Oszalałam na punkcie floksów już kilka kupiłam i kilka jeszcze dokupię, Powstanie nowa rabatka z hortensjami i z floksami .
Jeżówki w pąkach moje dopiero co wylazły z ziemi.
Babcine narcyzy uprosiłam sąsiadkę bo nie mam a one są takie ładne i ten zapach przypominający dom rodzinny.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
clem3 Małgosiu, właściwie to tulipanki już przekwitły. Ostatnie kwitną i już koniec, ale nie ma się co smucić, zaczynają kolejne roślinki.
cyma2704 Soniu, z siłami to już coraz gorzej. Na szczęście czasu nie mam za dużo więc się nie przemęczę fizycznie. Dziękuję za miłe słowa.
Shire Moniko, ten rok mnie zaskakuje i to bardzo. Początek maja a hortensje bukietowe też już mają pąki. Jeżówki szaleją. Początkowo uszczykiwałam im pączki, ale już przestałam. Mam wrażenie, że wszystko wykwitnie w maju i czerwcu i na tym się zakończy.
Elizabetka Ela, faktycznie rodki i azalie jakoś sobie u mnie radzą. Właśnie pokazują swoje wdzięki. Lilak też mi się podoba, ciągle podglądam, czy aby mu coś od korzenia nie odrasta. Kwitnie długo i zabójczo pachnie. Mam wrażenie, że u mnie ton już lato puka. Jak jeszczemarcinki pokażą teraz paki to się załamię.
MirkaS, Mira floksy o dziwo długo kwitną. Nie mogę się na nie napatrzeć. Kto je widzi, każdy je chwali. Boska będzie ta Twoja nowa rabata. Koniecznie będziesz musiała ja pokazać. Babcine narcyzy bardzo krótko kwitły i nie zdążyłam poczuć ich zapachu.
Teraz trochę zdjęć.
Dzisiaj zaczęłam degustację
Zawiązuja się już borówki amerykańskie
Hortensja bukietowa
cyma2704 Soniu, z siłami to już coraz gorzej. Na szczęście czasu nie mam za dużo więc się nie przemęczę fizycznie. Dziękuję za miłe słowa.
Shire Moniko, ten rok mnie zaskakuje i to bardzo. Początek maja a hortensje bukietowe też już mają pąki. Jeżówki szaleją. Początkowo uszczykiwałam im pączki, ale już przestałam. Mam wrażenie, że wszystko wykwitnie w maju i czerwcu i na tym się zakończy.
Elizabetka Ela, faktycznie rodki i azalie jakoś sobie u mnie radzą. Właśnie pokazują swoje wdzięki. Lilak też mi się podoba, ciągle podglądam, czy aby mu coś od korzenia nie odrasta. Kwitnie długo i zabójczo pachnie. Mam wrażenie, że u mnie ton już lato puka. Jak jeszczemarcinki pokażą teraz paki to się załamię.
MirkaS, Mira floksy o dziwo długo kwitną. Nie mogę się na nie napatrzeć. Kto je widzi, każdy je chwali. Boska będzie ta Twoja nowa rabata. Koniecznie będziesz musiała ja pokazać. Babcine narcyzy bardzo krótko kwitły i nie zdążyłam poczuć ich zapachu.
Teraz trochę zdjęć.
Dzisiaj zaczęłam degustację
Zawiązuja się już borówki amerykańskie
Hortensja bukietowa
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Ewuniu cudna piwonia. Brylanciki i skrzyp też doskonale się komponują. Też ma to paskudztwo na rabacie i już tylko wyrywam nadziemną częśc. Chyba powoli się osłabia, bo jakby go mniej.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Ewciu,cudowności pokazujesz,piwonia powala co to za jegomość ,a brylanciki tez super wyglądają ,nie mówiąc o rododendronach ,bo teraz ich czas i tak pięknie zdobią nasze ogrody ,chce sie takie kadry zatrzymać w głowie jak najdłużej ,pozdrawiam
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj . Dałaś mi po oczach tymi różanecznikami . Ja mam jednego ale taki lichy . Jakoś nie mam ręki do tych roślin i chyba jednak działka zbyt mocno nasłoneczniona i wietrzna . U Ciebie szał ciał w ich wykonaniu . Ja może jeszcze kiedyś spróbuję jak krzewy i drzewa ciut podrosną i zrobią trochę zaciszne miejsca . Pozdrawiam i udanego dnia życzę .
cyma2704 Soniu, ta piwonia też mi się podoba, dodatkowo ładnie pachnie. Nie przekonam się do skrzypu. Chyba nigdy nie wygram z nim walki.
koziorozec Marto to jest piwonia
ewelkacha88, moje rodki rosną w bardzo wietrznym i słonecznym miejscu. Cały dzień mają patelnie.
To dam jeszcze po oczach
Zaczynają przekwitać i jest coraz więcej skrzypu
koziorozec Marto to jest piwonia
ewelkacha88, moje rodki rosną w bardzo wietrznym i słonecznym miejscu. Cały dzień mają patelnie.
To dam jeszcze po oczach
Zaczynają przekwitać i jest coraz więcej skrzypu
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Ewo cudny pokaz rododendronowo-azaliowo-piwoniowo-irysowy niesamowicie kwitną i jest co podziwiać
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Piękne,zdrowe różaneczniki Różowy skradł moje serce,co to za odmiana?
-
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
Ewo dzięki skrzypowi pięknie rosną Ci RH bo ziemia kwaśna , Ty ze skrzypem walczysz a ja z podagrycznikiem niestety to walka z wiatrakami.
Piękna feeria barw na rodkach aż dech zapiera.
Ostatnie zdjęcia z iryskiem i piwonia
Piękna feeria barw na rodkach aż dech zapiera.
Ostatnie zdjęcia z iryskiem i piwonia
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki