Ogród Biedronki641 cz.6
- szyszunia
- 1000p
- Od: 4 lis 2009, o 13:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Biedronki641 cz.6
Super zdjęcia z większej perspektywy. Pięknie jest u ciebie to za malo powiedziane. Do ciebie należy wycieczki prowadzic i chłonąć wiedzę od eksperta.
- TROJA
- 500p
- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Alu ten Twój perułkowiec jest obłędny, ile lat trzeba czekać na takiego Ja dostałam siewkę od znajomej i ma jakieś 30cm więc pewnie długo będę musiała czekać na taki okaz.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 10p - Początkujący
- Od: 23 mar 2014, o 15:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cześć, Alu.
Sadzonkę zrobiłam specjalnie dla Ciebie, bo Ci się spodobał. To błękitny irys pumila.
Serdecznie pozdrawiam.
Sadzonkę zrobiłam specjalnie dla Ciebie, bo Ci się spodobał. To błękitny irys pumila.
Serdecznie pozdrawiam.
Aleksandra
- Biedronka641
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam.
Przed chwilą padało .Może z 3 minuty. To za mało by rośliny się porządnie napiły.
Maryniu dużo mam do zmian w ogrodzie. Chciałabym wiele zmienić ale kiedy i jak , jak ciągle sucho. Dziękuję.
Małgosiu Bożych kwiatów miałam sporo kęp. Niestety one lubią cień i wilgoć. Podlewałam ale nie wszystkie zakwitły.
Iwona to tylko przydomowy ogród, w którym rośnie to co na skupywałam przez lata. Ten rok jest najgorszy jaki miałam podczas ogrodowania. Wiele roślin nie widzę, hosty się zmniejszyły.
Kwitną wiosenne z letnimi. Jedne lepiej, inne wcale.
Aniu perukowiec ma z 15 lat. Trzymam go dla peruczek i jesiennych barw. Jednak jest to śmieciarz i wybieranie drobnych liści to kłopot.
Olu ok. Upatrz sobie coś, to kiedy się wymienimy. Irysy u mnie słabo rosną, bo mam kwasna ziemię. Muszę im przygotować oddzielną rabatkę, wcześniej ją zwapnować. Dużo mi w tym roku nie zakwitło.
Kwitnie kielichowiec. Rośnie jak szalony a kwiatów tak sobie.
Rozpoczynają kwitnienie pierwiosnki, które przyszły do mnie w styczniu.
[/url
[URL=https://imageshack.com/i/poeUWeckj][/URL
[url=https://imageshack.com/i/pndSEuldj]
Przed chwilą padało .Może z 3 minuty. To za mało by rośliny się porządnie napiły.
Maryniu dużo mam do zmian w ogrodzie. Chciałabym wiele zmienić ale kiedy i jak , jak ciągle sucho. Dziękuję.
Małgosiu Bożych kwiatów miałam sporo kęp. Niestety one lubią cień i wilgoć. Podlewałam ale nie wszystkie zakwitły.
Iwona to tylko przydomowy ogród, w którym rośnie to co na skupywałam przez lata. Ten rok jest najgorszy jaki miałam podczas ogrodowania. Wiele roślin nie widzę, hosty się zmniejszyły.
Kwitną wiosenne z letnimi. Jedne lepiej, inne wcale.
Aniu perukowiec ma z 15 lat. Trzymam go dla peruczek i jesiennych barw. Jednak jest to śmieciarz i wybieranie drobnych liści to kłopot.
Olu ok. Upatrz sobie coś, to kiedy się wymienimy. Irysy u mnie słabo rosną, bo mam kwasna ziemię. Muszę im przygotować oddzielną rabatkę, wcześniej ją zwapnować. Dużo mi w tym roku nie zakwitło.
Kwitnie kielichowiec. Rośnie jak szalony a kwiatów tak sobie.
Rozpoczynają kwitnienie pierwiosnki, które przyszły do mnie w styczniu.
[/url
[URL=https://imageshack.com/i/poeUWeckj][/URL
[url=https://imageshack.com/i/pndSEuldj]
- Biedronka641
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj . Faktycznie 3 minuty to trochę za mało . U mnie padało dłużej i dość intensywnie więc rośliny powinny być zadowolone. Kielichowiec jest bardzo ciekawą rośliną i skoro u Ciebie daje radę to powinien i u mnie . Czy on pachnie ?? Zaraz muszę go sobie wygooglować . Kiedyś widziałam w szkółce ale ominęłam z myślą, że przymarza . Masz sporo ciekawych i nietypowych roślin i to lubię Twój ogród . Zawsze zobaczę coś nowego i innego . Pozdrawiam i deszczy życzę .
- Biedronka641
Ewelina życzenie się spełniło. Właśnie teraz pada. Dziękuję. Mam nadzieje,że dłużej, choć przeszkodził mi w wsadzaniu nowych roślin. Miałam nic nie kupować.
Kielichowiec jest przereklamowany. Miał pachnieć ładnie truskawką a ja czuje jabłko.Nie nie wymarza. Mam go 10 lat. Rośnie i jest cięty, bo bym na taras nie weszła.
Dziś zakwitły dwa nowe cypripedia.
Sabina. Bucik wielkości jajka. Szkoda,że ,ze się zmniejszył.
Kentucky Pink Bush
Theo
Kielichowiec jest przereklamowany. Miał pachnieć ładnie truskawką a ja czuje jabłko.Nie nie wymarza. Mam go 10 lat. Rośnie i jest cięty, bo bym na taras nie weszła.
Dziś zakwitły dwa nowe cypripedia.
Sabina. Bucik wielkości jajka. Szkoda,że ,ze się zmniejszył.
Kentucky Pink Bush
Theo
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Prześliczne pierwiosnki i pełne orliki
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
-
- Od: 18 lis 2009, o 20:37
Zaraziłaś mnie tymi pierwiosnkami-ten niebieski bardzo,bardzo!Słyszę,że i moim roślinom deszczyk się przysłużył.A ja go tu mam na codzień.
Halina
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Myślę, że moje wrażenia najlepiej podsumuje jedna emotikonka:
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- AGA Z
- Od: 14 paź 2009, o 11:20
Pierwiosnki pierwsza klasa.
Pewnie z daleka przyjechały?
Pewnie z daleka przyjechały?
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Spis treści
- TROJA
- 500p
- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Alu pierwiosnki piękne, powiedz mi z Twojego doświadczenie czy te omszone są bardziej delikatne od tych zwykłych? Czy może odwrotnie, ja bardzo je lubię ale sporo po zimie mi znowu wypadło i przestaje mnie bawić kupowanie co roku od nowa, a te najzwyklejsze rosną jak szalone. Widzę też, że irysy syberyjskie Ci kwitną a moje nawet jeszcze pąków nie mają i się zastanawiam czy zakwitną.
Pozdrawiam Ania
- chinanit
- Od: 6 lip 2013, o 14:59
Ala, cudny ten niebieski łyszczak. Masz nazwę?
Z pozdrowieniami, Maria
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię