Petunia z nasion cz.6
- Efkakam
- 200p
- Od: 24 lut 2018, o 21:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Petunia z nasion cz.6
Majka86 kiedy siałaś petunie? Ja siałam gdzieś w lutym i mam dopiero 3 kwiatki na grubo ponad 40 sadzonek Ale pąki w innych sztukach mam już zawiązane.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 19 kwie 2018, o 22:46
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 19 kwie 2018, o 22:46
ADAM moje akurat powtarzają kolory , co ciekawe... były siane późno a są najładniejsze i najszybciej kwitną. Ciekawi mnie czy million bells (żółte) powtórzą cechy.
- Efkakam
- 200p
Macie niesamowite kolory! U mnie na razie same różowe, ale też ładne he he
Ja już nie sieję bo i miejsca brak, mam same problemy bo powyciągane więc w tym roku kupiłam sadzonki w Dino
-
- 500p
- Od: 20 mar 2014, o 19:59
Pozdrawiam
Joanna Anastazja
Joanna Anastazja
W zeszłym sezonie zebrałam od sąsiadki z wielkokwiatowej serii Conchita Grande Lavender (przynajmniej ona tak twierdziła, że ta odmiana) nasionka z dwóch nasienników (które utworzyły się na początku, później roślina już nie wiem dlaczego nie tworzyła nasion).Bardzo długo u niej kwitła i była zdrowa prawie do jesieni.To eksperyment, byłam ciekawa co wyjdzie i czy wykiełkuje.
Nie przepadam za wielkokwiatowymi, ale ta seria Conchita mi się podoba, na parapecie, czy balkonie nie ma sobie równych.
Takie wyszły kolory, trochę zdziwiona jestem, tylko na 1 zdjęciu jest jak mateczna.Kompozycja niezamierzona, ale wyszła ładnie.W donicy jest 6 sadzonek, nie chciało mi się pikować po jednej i teraz się cisną
Nie przepadam za wielkokwiatowymi, ale ta seria Conchita mi się podoba, na parapecie, czy balkonie nie ma sobie równych.
Takie wyszły kolory, trochę zdziwiona jestem, tylko na 1 zdjęciu jest jak mateczna.Kompozycja niezamierzona, ale wyszła ładnie.W donicy jest 6 sadzonek, nie chciało mi się pikować po jednej i teraz się cisną
- Efkakam
- 200p
Jak widzę jakie śliczne petunie Ci wyrosły ze zbieranych nasion to aż żałuję, że w tamtym roku nie zebrałam nasion z surfinii, bo takie miałam ciekawe odmiany. Może jakiś procent nasion powtórzyłoby kolor rośliny matecznej
- Efkakam
- 200p
Maciek13 świetna; kolor super.
Podpinam się pod pytanie ADAM12345
Podpinam się pod pytanie ADAM12345