Ogród mojej małej Wiki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród mojej małej Wiki

Post »

Aniu po prostu festiwal irysowy u Ciebie, co jeden to piękniejszy. Jestem ciekawa, czy masz swojego ulubionego ?

Żurawki też dorodne - Golden Zebra szczególnie mi się podoba. A najbardziej podobają mi się takie miksy razem zestawione o różnych kolorach.

Pozdrawiam ;:168
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Aniu..piękny kolekcja irysowo, żurawkowa, te drugie u mnie po zimie wyglądały ;:222 na szczęście już odrastają. Kilka muszę odmłodzić a przy okazji powiększyć ilość. Pozdrawiam. ;:167
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Justynko zapraszam ogród zawsze otwarty :wink: Wiesz miłość do koni niektórym nie przechodzi nigdy (ja jestem tego przykładem) i potem albo swój koń albo praca związana z końmi pozostaje. Cebulowych nie nazwałabym kolekcją, bo nie przywiązuje uwagi do ich nazw i traktuje jako zapełniacze rabat na wiosnę i kupuje to co jest w sklepach, nawet pomyłki czasami są fajne i się nimi nie przejmuje. A warzywa mając kawałek ziemi to podstawa, ogóreczki prosto z grządki na kanapki czy do mizerii to podstawa.

Beatko iryski bardzo lubię i jakoś nie mam swojego ulubionego. A żurawek to dopiero początek, będę pokazywać je dalej. Co do tej golden zebra to ona mocno się zmienia podczas sezonu i przebarwia się niesamowicie. Ja mam brzegi rabat nimi obsadzone i zdecydowanie będę je dalej dokupować bo bardzo lubię te ich kolory i zmienność w trakcie sezonu.

Zuziu u mnie żurawki po zimie też wyglądały tragicznie, ale już ładnie się odbudowują i będę je pokazywać. U mnie w tym roku nie ruszam żurawek, ale w przyszły szykuje się spore odmładzanie, więc będzie sporo sadzonek. A irysków też się jeszcze kilka szykuje do pokazania bo pączki coraz grubsze i zaczynają już kwitnąć te średnie.

A po obejrzeniu pogody stwierdziłam, że czas wysadzić pomidory i dziś będę to robić ;:108
Dalej męczę was moimi irysami :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bez też ładnie kwitnie i pachnie niesamowicie
Obrazek

A nasza morelka jest obsypana owocami w tym roku:
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

,,Kolekcja'',nie kolekcja :wink: ale piękna. Też już nie podpisywałam roślinek, bo uważam, że dla mnie nieistotna nazwa, a z czasem i tak się gubiły. Liliowce, lilie, bzy, irysy , piwonie to moje najukochańsze roślinki. Czy Ty mieszkasz blisko G-dza? Stamtąd pochodzę i jestem parę razy w roku ;)
Konie i mi zawsze się podobały, w młodości chciałam nauczyć się jeździć a teraz to strach. Może córka się nauczy ;:108 Pozdrawiam
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Justynko mieszkam 20km od Grudziądza :wink: Też pochodzę z tego miasta ale uciekłam na wieś, jak będziesz zapraszam na kawę ;:196
Ja byliny podpisuje bo lubię wiedzieć co mam, żeby znowu nie kupić tej samej odmiany (te żurawki czy też irysy są strasznie do siebie podobne :wink: ), ale cebulowe w pierwszym roku podpisane a potem jak wykopuje to zawsze pomieszam. Piwonie kocham bo to wspomnienie dzieciństwa, teraz namiętnie je zbieram, sporo jest w pąkach i czekam aż się rozwiną.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Skończyłam sadzić pomidory na polu, mam delikatnie powyżej 80 krzaczków w foli posadzonych mam 30 i zostało jakieś 20 jeszcze do wsadzenia ale trzeba przekopać i dać nawozu (przedtem stały tam tacki z doniczkami). Wysadziłam też paprykę do gruntu całe 22 sztuki, zostało mi 8 szt do foli, pod wieczór chce się wziąć za ogórki bo teoretycznie jutro ma padać, a mój warzywnik to jedna wielka skała i rzeby coś posadzić to muszę najpierw podlać.

Kwiaty bardzo ładnie rosną, niestety codziennie ponad godzinę podlewam bo inaczej wszystko by padło. Już pokazały się wszystkie hosty wiec strat żadnych w nich nie odnotowałam, niektóre rozrosły się inne stanęły w miejscu a jeszcze inne zmalały, ale najważniejsze, że są i już cieszą moje oczy.
Obrazek

Obrazek

Baltik
Obrazek

Investor
Obrazek

Experiment
Obrazek

Snow Storm
Obrazek

Sugar and Spice
Obrazek

Galaxy
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Aniu , piękne masz iryski. Żurawki też ślicznie wyglądają ;:215 . Widać podlewanie daje efekty. Choć to bardzo ciężka praca , przynajmniej w moim wykonaniu. ;:224
Awatar użytkownika
AGA Z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2009, o 11:20

Post »

Pracowity dzień, a tu dopiero 14. Do wieczora będzie wszystko ogarnięta. jutro deszczyk i będzie rosło w oczach. :D
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Iwciu tego podlewania mam już dość, miało nocy padać i ani kropla nie spadła, teraz słyszę w oddali burzę i pewnie nas znowu ominie. Ja podlewam z węża końcówką z prysznicem łagodnym, woda leci woniej, ale roślinki aż tak dużego szoku nie mają i traktują to jak deszczyk.

Aguś ja tego deszczu nie mogę się doczekać bo tu nie tyle chodzi o te moje kwiatki co łąki na trawę dla koni, tego sama nie podleję. A wczoraj już z mężem wieczorkiem posadziliśmy dyniowate, teraz tylko ogórki i fasolka została ale czekam na ten deszcz bo ziemia na warzywniku to skała.
Obrazek

Lady Guinevere
Obrazek

Warwick Comet
Obrazek

Fried Bananas
Obrazek

Blue Mouse Ears
Obrazek

Kopytnik
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
anna62
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 31 maja 2012, o 15:40

Post »

Pięknie kolorowo co to za żurawka na 1 zdjęciu biało zielona ?
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Iryski co jeden to piękniejszy, nie umiała bym wybrać tego naj, naj. ;:oj . Żuraweczki ładnie zdobią, moje po zimie wyglądały tragicznie ale już się pozbierały. ;:173 . Pozdrawiam. ;:167
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Nie omieszkam Cię odwiedzić, a będę pod koniec lipca, na Anny ;) Irysy są piękne, mnie ,,zaraziła'' nimi śp.Ciocia z G-dza, od niej miałam pierwsze sadzonki.
Pozdrawiam - Justyna
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu widzę,że irysy zawładnęły Twoim serduchem i przyznam ,że nie które pierwszy raz widzę .Pięknie masz, u mnie popaduje ostatnio nie szczędząc wody i burze delikatne ,oby tak dalej.Pozdrawiam. ;:3 ;:3 ;:3
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”