Aniu, no teraz to i u mnie tulipany już nie kwitną

Gdyby wiosna była normalna, to pewnie cieszyłyby jeszcze do końca maja...
Żebyś wiedziała - irysy to kolejna mania

Mimo wszystko polecam; są wspaniałe (na żywo jeszcze bardziej niż na zdjęciach

)
Monika, być może azalii wcześniej nie pokazywałam, bo głównie prezentuję ogród za domem, aż do znudzenia
Też mam wrażenie, że wszystko kwitnie o wiele krócej niż powinno.
Dziękuję za wszystkie miłe słowa
PS A dlaczego nie wstawiasz zdjęć ze swojego ogrodu?
Ewa, tak, zdecydowanie musisz nadrobić ten brak niskich irysków

Są przeurocze. Ja dzisiaj właśnie dosadziłam kolejnych 10 odmian
Elu, jak masz za mało SDB i masz miejsce, to powinnaś sobie sprawić kolejne

Ja kilka lat temu miałam jedną odmianę - Dixie Pixie, która mi zanikła i trochę się zniechęciłam do tych maluchów. W ubiegłym roku (głównie dzięki Moni) trafiły do mojego ogrodu ponownie. Gdy zobaczyłam ich kwiaty - zapragnęłam mieć jeszcze więcej

Cudne są !
Dzisiaj cały dzień pieliłam jedną (!) rabatkę. W takim tempie cały ogród ?obskoczę? akurat wtedy, kiedy najwcześniej oczyszczone rabaty znowu będą wymagały pielenia
Po sąsiedzku mam całe łany ekspansywnej nawłoci i nic nie wskazuje na to, by ten stan się zmienił w najbliższej przyszłości
Poniżej zdjęcia, które zrobiłam wczoraj. Zastanawiałam się, który z prezentowanych irysów TB zakwitnie jako pierwszy. Dzisiaj rano okazało się, że kwitną wszystkie
tsy
Lily My Love czy Gilt-Edged Bond? W takim stadium też je uwielbiam.
A może Grecian Skies?
I trochę wiosennych różności
Ach, zapomniałabym

Przecież mam już pierwszą kwitnącą różę; New Dawn
Jutro pewnie zobaczę kwiat w pełnym rozkwicie jednej z moich nowych "staruszek" - Oeillet Flamand. Dzisiaj ją wąchałam; pachnie cudownie i intensywnie - nie jakimś jabłkiem, mirrą, ananasem czy jeszcze Bóg wie czym, ale
różą . Ma wspaniały różany zapach

Pozostałe różyczki mniej więcej w takim stadium jak Leda z poniższej fotki.