Ogród mojej małej Wiki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród mojej małej Wiki

Post »

,,Kolekcja'',nie kolekcja :wink: ale piękna. Też już nie podpisywałam roślinek, bo uważam, że dla mnie nieistotna nazwa, a z czasem i tak się gubiły. Liliowce, lilie, bzy, irysy , piwonie to moje najukochańsze roślinki. Czy Ty mieszkasz blisko G-dza? Stamtąd pochodzę i jestem parę razy w roku ;)
Konie i mi zawsze się podobały, w młodości chciałam nauczyć się jeździć a teraz to strach. Może córka się nauczy ;:108 Pozdrawiam
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Justynko mieszkam 20km od Grudziądza :wink: Też pochodzę z tego miasta ale uciekłam na wieś, jak będziesz zapraszam na kawę ;:196
Ja byliny podpisuje bo lubię wiedzieć co mam, żeby znowu nie kupić tej samej odmiany (te żurawki czy też irysy są strasznie do siebie podobne :wink: ), ale cebulowe w pierwszym roku podpisane a potem jak wykopuje to zawsze pomieszam. Piwonie kocham bo to wspomnienie dzieciństwa, teraz namiętnie je zbieram, sporo jest w pąkach i czekam aż się rozwiną.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Skończyłam sadzić pomidory na polu, mam delikatnie powyżej 80 krzaczków w foli posadzonych mam 30 i zostało jakieś 20 jeszcze do wsadzenia ale trzeba przekopać i dać nawozu (przedtem stały tam tacki z doniczkami). Wysadziłam też paprykę do gruntu całe 22 sztuki, zostało mi 8 szt do foli, pod wieczór chce się wziąć za ogórki bo teoretycznie jutro ma padać, a mój warzywnik to jedna wielka skała i rzeby coś posadzić to muszę najpierw podlać.

Kwiaty bardzo ładnie rosną, niestety codziennie ponad godzinę podlewam bo inaczej wszystko by padło. Już pokazały się wszystkie hosty wiec strat żadnych w nich nie odnotowałam, niektóre rozrosły się inne stanęły w miejscu a jeszcze inne zmalały, ale najważniejsze, że są i już cieszą moje oczy.
Obrazek

Obrazek

Baltik
Obrazek

Investor
Obrazek

Experiment
Obrazek

Snow Storm
Obrazek

Sugar and Spice
Obrazek

Galaxy
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Aniu , piękne masz iryski. Żurawki też ślicznie wyglądają ;:215 . Widać podlewanie daje efekty. Choć to bardzo ciężka praca , przynajmniej w moim wykonaniu. ;:224
Awatar użytkownika
AGA Z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2009, o 11:20

Post »

Pracowity dzień, a tu dopiero 14. Do wieczora będzie wszystko ogarnięta. jutro deszczyk i będzie rosło w oczach. :D
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Iwciu tego podlewania mam już dość, miało nocy padać i ani kropla nie spadła, teraz słyszę w oddali burzę i pewnie nas znowu ominie. Ja podlewam z węża końcówką z prysznicem łagodnym, woda leci woniej, ale roślinki aż tak dużego szoku nie mają i traktują to jak deszczyk.

Aguś ja tego deszczu nie mogę się doczekać bo tu nie tyle chodzi o te moje kwiatki co łąki na trawę dla koni, tego sama nie podleję. A wczoraj już z mężem wieczorkiem posadziliśmy dyniowate, teraz tylko ogórki i fasolka została ale czekam na ten deszcz bo ziemia na warzywniku to skała.
Obrazek

Lady Guinevere
Obrazek

Warwick Comet
Obrazek

Fried Bananas
Obrazek

Blue Mouse Ears
Obrazek

Kopytnik
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
anna62
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 31 maja 2012, o 15:40

Post »

Pięknie kolorowo co to za żurawka na 1 zdjęciu biało zielona ?
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Iryski co jeden to piękniejszy, nie umiała bym wybrać tego naj, naj. ;:oj . Żuraweczki ładnie zdobią, moje po zimie wyglądały tragicznie ale już się pozbierały. ;:173 . Pozdrawiam. ;:167
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Nie omieszkam Cię odwiedzić, a będę pod koniec lipca, na Anny ;) Irysy są piękne, mnie ,,zaraziła'' nimi śp.Ciocia z G-dza, od niej miałam pierwsze sadzonki.
Pozdrawiam - Justyna
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu widzę,że irysy zawładnęły Twoim serduchem i przyznam ,że nie które pierwszy raz widzę .Pięknie masz, u mnie popaduje ostatnio nie szczędząc wody i burze delikatne ,oby tak dalej.Pozdrawiam. ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
kaska1ge
500p
500p
Od: 18 sty 2013, o 19:05

Post »

Irysy cudne. Ale jako irysomaniaczka to nie mogłabym powiedzieć niczego innego :;230 . U mnie z niskich kwitną już ostatnie odmiany, średnie będą też już pomału kończyć. Za to wysokie właśnie zaczęły. Tylko deszczu coś nie widać. W tym upale to i one szybko przekwitną :(
Znasz może nazwy wszystkich ze zdjęć, czy tylko tych podpisanych.
Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Aniu już dodałam opis, w wolnym czasie podpisze więcej zdjęć :wink:

Zuziu ja nie mogę wybrać jednego, więc dokupię jeszcze trochę i może wtedy znajdę tego ulubieńca :wink: U mnie żurawki tą bezśnieżną i mroźną zimę też mocno odchorowały, wypadły mi też dwie duże ale były kupione jesienią i to chyba tego wina inne choć mikroskopijne to i tak odbijają.

Justynko my zazwyczaj drugą połowę lipca spędzamy w rozjazdach bo wtedy urlop ma mąż, ale myślę, że uda nam się wygospodarować jakiś konkretny termin to wtedy się spotkamy. Iryski kocham i namiętnie zbieram ;:3

Bożenko z irysków jeszcze nie wszystkie zakwitły no i niektóre w tym roku też nie zakwitną, ale w przyszłym roku powinny rozkwitnąć, chyba, że będą uparciuchami jak jeden z irysów kupiony w markecie ogrodniczym rośnie już 4 lata i nadal nie ma kwiatu. A deszczu u mnie mało raz popadało i teraz znowu słonecznie i bez deszczu.

Kasiu iryski to chyba jedne z piękniejszych roślin za te ich cudowne zestawy kolorystyczne. U mnie jeszcze kilka niskich i średnich kwitnie, a wysokie dopiero zaczną więc wszystko trochę później niż u Ciebie. Nazwy znam większości tylko pojedyncze mam bez nazw (już zaczęłam podpisywać, jak będzie więcej czasu podpiszę wszystkie).

W sobotę odwiedziłam targi w Minikowie, nie kupiłam zbyt dużo bo jedynie sporo lilii (po które tak właściwie jechałam) od tej samej osoby wzięłam też trochę irysków japońskich, ciekawe czy będą się zgadzać :?: ale nie były drogie więc można zaryzykować a w zeszłym roku od nich brałam i większość roślin się zgadzała. No i moja córka z mężem zamówili kurczaki kochina miniaturowego które odebraliśmy wracając do domu.
Flavescens
Obrazek

Dash away 
Obrazek

Yo Yo
Obrazek

Helga
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja też chętnie się wymienię, oczywiście jeśli znajdziesz u mnie takie, które wpadną ci w oko.
Pozostałe widoczki równie piękne ;:173
Awatar użytkownika
AGA Z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2009, o 11:20

Post »

Udane zakupy. :D Oby były zgodne.
Fajne te kurki, poszukałam bop byłam ciekawa ich wyglądu.
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Aniu , różyczki ci już kwitną? Śliczny jest ten ostatni irysek. Co to za kurczaczki , zrób im jakiś portret . Chętnie je zobaczę.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”