Storczyki na poddaszu
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Storczyki na poddaszu
Mój po zakupie nie miał tylu kwiatów , Gratulacje dla Ciebie.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
Olciu, takie zdjęcia wstawiłaś (plus w wyobraźni śliczny, delikatny zapach), że jak ktoś jeszcze nie ma Phal. Liodoro,
to się zakocha w nim od pierwszego wejrzenia
Twój Cię normalnie rozbestwia
to się zakocha w nim od pierwszego wejrzenia
Twój Cię normalnie rozbestwia
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Wow! Ile komplementów dzięki
Ogólnie muszę powiedzieć ze mam ładne obfite kwitnienia w tym roku. Tak wiem, skromna jestem Nawet na zdjęciach ciężko uchwycić. Żółtek tez się spisał. Szczególnie jak się weźmie pod uwagę pierwsze kwitnienie gdy 2 kwiaty wyszły tylko. Noi bialas w typie Sogo Yukidian tez wariuje. Jeszcze się nie rozwinął w pełni. Wiec ciagle czekam . Ale po Liodoro to bym się takiego wysypu nie spodziewała..
duju - wielka szkoda ze Twój nie pachnie. Liodoro jest piękny, ale myśle ze tu zapach robi całe show nie myślałaś żeby wymienić na lepszy model?
Ogólnie muszę powiedzieć ze mam ładne obfite kwitnienia w tym roku. Tak wiem, skromna jestem Nawet na zdjęciach ciężko uchwycić. Żółtek tez się spisał. Szczególnie jak się weźmie pod uwagę pierwsze kwitnienie gdy 2 kwiaty wyszły tylko. Noi bialas w typie Sogo Yukidian tez wariuje. Jeszcze się nie rozwinął w pełni. Wiec ciagle czekam . Ale po Liodoro to bym się takiego wysypu nie spodziewała..
duju - wielka szkoda ze Twój nie pachnie. Liodoro jest piękny, ale myśle ze tu zapach robi całe show nie myślałaś żeby wymienić na lepszy model?
- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie myślałam Zobaczę jak mi zakwitnie. Mój biały, którego dostaliśmy na rocznicę w listopadzie ma 26 pąków, zaczyna kwitnąc.
Pozdrawiam - Justyna
26 pąków ? No to rzeczywiście jest się czym chwalić. Koniecznie wstaw zdjęcia ! A co wymiany - ja już tak mam. Nie przywiązuje się za bardzo do roślin. Nie mam sentymentów
Bohaterem dzisiejszej sesji jest mój 4 letni białas w stylu Sogo Yukidian. W skrócie będę go nazywać Sogo..
Chyba pozazdrościł zachwytów nad Liodoro i chciał mi przypomnieć kto jest ulubieńcem pani 17 kwiatów na pędzie. A w sumie 21.
a tu na spółkę z żółtkiem, który nadal trzyma kwiaty
A co do nowości - pędzikują ale sprawują się dobrze tylko połowicznie..
Doritaenopsis Abed Nego Penny i Phal. Kuntrarti Rarashati już tuż tuż
noi 2 z rodziny ślimakowato-żółwiowatych puszczają pędy już miesiąc i wyglądają tak
Phal Yaphon Eagle Eye
Phal Yaphon oh My God x Phal Chienlung Happy Queen
Kiedy zobaczę te kwiaty? W grudniu?
Eeehh. Ide się napić meliski ...
Chyba pozazdrościł zachwytów nad Liodoro i chciał mi przypomnieć kto jest ulubieńcem pani 17 kwiatów na pędzie. A w sumie 21.
a tu na spółkę z żółtkiem, który nadal trzyma kwiaty
A co do nowości - pędzikują ale sprawują się dobrze tylko połowicznie..
Doritaenopsis Abed Nego Penny i Phal. Kuntrarti Rarashati już tuż tuż
noi 2 z rodziny ślimakowato-żółwiowatych puszczają pędy już miesiąc i wyglądają tak
Phal Yaphon Eagle Eye
Phal Yaphon oh My God x Phal Chienlung Happy Queen
Kiedy zobaczę te kwiaty? W grudniu?
Eeehh. Ide się napić meliski ...
- zabkamarta
- Od: 1 maja 2017, o 18:41
No powiem Ci, że jak nie przepadam zbytnio za białymi, to jednak na ten widok ślinka mi pociekła 17 kwiatów na jedynym pędzie matko też tak chcę szał tylko pogratulować
A już nie mogę się doczekać kwitnienia Dtps Abed Nego Penny. A jeśli chodzi o ślimaki... Ehhh... Może b im coś nie pasuje? Może za mało światła, albo za niska wilgotności powietrza?
A już nie mogę się doczekać kwitnienia Dtps Abed Nego Penny. A jeśli chodzi o ślimaki... Ehhh... Może b im coś nie pasuje? Może za mało światła, albo za niska wilgotności powietrza?
- iskraiskra
- 200p
- Od: 26 lis 2017, o 12:43
I ja nie przepadam za białymi choć też mam jednego i produkuje się najbardziej ze wszystkich chyba. No ale ten sogo to jak z fototapety ;) i tak ładnie komponują się razem z ż?ltkiem
Ależ pokazałyście bogato kwitnące falenopsisy z Martą - Ty Olciu białego z żółtą warżką, Marta żółtego z czerwoną warżką
Obydwa mogą jechać na wystawę
Lubię białe kwiaty - klasyczne i eleganckie Sama mam chyba 2 różne.
Śliczny jest też ten żółty z rozjaśnionym na biało środkiem. Gdybym zobaczyła gdzieś, to już byłby kupiony.
Obserwowałam kiedyś na żywo żółwia w ogrodzie naszej śp Jovanki. Zasuwał w takim tempie ścieżkami, że musiałam
chować stopy w sandałach, bo lubił sobie podskubać paluszki
Niech więc te Twoje zapączkowane i zapędzikowane storczyki wezmą przykład z takiego żółwiowego sprintera
Nie będę się mogła doczekać na te zapowiedziane kwitnienia. Jak zwykle wygooglowałam wszystkie i ciekawie sie zapowiada
Obydwa mogą jechać na wystawę
Lubię białe kwiaty - klasyczne i eleganckie Sama mam chyba 2 różne.
Śliczny jest też ten żółty z rozjaśnionym na biało środkiem. Gdybym zobaczyła gdzieś, to już byłby kupiony.
Obserwowałam kiedyś na żywo żółwia w ogrodzie naszej śp Jovanki. Zasuwał w takim tempie ścieżkami, że musiałam
chować stopy w sandałach, bo lubił sobie podskubać paluszki
Niech więc te Twoje zapączkowane i zapędzikowane storczyki wezmą przykład z takiego żółwiowego sprintera
Nie będę się mogła doczekać na te zapowiedziane kwitnienia. Jak zwykle wygooglowałam wszystkie i ciekawie sie zapowiada
Pozdrawiam, Joanna
olcia84 Wszystkie yaphon'y długo wytwarzają pęd, ale mają bardzo ciekawą kolorystykę Gratuluję Ci kwitnień
Art iskraiskra zabkamarta
RichardK - to była właśnie moja pierwsza myśl jak spojrzałam na fiszki. Yaphon w obydwóch i wszystko jasne.. ale potem przypomniałam sobie ze Stuartiana tez była niezły gwizdek pod tym względem. Wiec wiadomo ze jest tych ślimaków na pewno kilka.
No cóż... trzeba pocierpieć żeby było trochę ciekawiej w wątku. Non stop to samo wam pokazuje, wiec fajnie ze wreszcie coś nowego będzie. Cierpliwości mi potrzeba. i Wam podglądaczom również
RichardK - to była właśnie moja pierwsza myśl jak spojrzałam na fiszki. Yaphon w obydwóch i wszystko jasne.. ale potem przypomniałam sobie ze Stuartiana tez była niezły gwizdek pod tym względem. Wiec wiadomo ze jest tych ślimaków na pewno kilka.
No cóż... trzeba pocierpieć żeby było trochę ciekawiej w wątku. Non stop to samo wam pokazuje, wiec fajnie ze wreszcie coś nowego będzie. Cierpliwości mi potrzeba. i Wam podglądaczom również
- zabkamarta
- Od: 1 maja 2017, o 18:41
Jak to mówią "cierpliwość cnotą" mnie też niektóre na próbę wystawiają
Olciu, żeby Cię pocieszyć i rozśmieszyć. Nie wiem tylko, czy te zdjęcia które wgrywam nie okażą sięolcia84 pisze:No cóż... trzeba pocierpieć żeby było trochę ciekawiej w wątku. Non stop to samo wam pokazuje, wiec fajnie ze wreszcie coś nowego będzie. Cierpliwości mi potrzeba. i Wam podglądaczom również
po usunięciu awarii Fotosika innymi (nie mam możliwości podglądu ).
Kilka lat temu kupiłam sobie na wystawie w Sosnowcu falenopsisa - formę PELORIC. Nie znoszę 'peloriców'
i nie pamiętam czym się wtedy kierowałam. Wyglądał tak :
Po TRZECH LATACH CZEKANIA zakwitł mi jednym kwiatkiem:
Jak w końcu te zdjęcia będzie można obejrzeć to zobaczysz, że czekanie nawet do grudnia okaże się słodką chwilką
Pozdrawiam, Joanna