Ziemia inna mieszanka torfowa. Taką ziemie dostały wszystkie przesadzone pomidory i czują się dobrze tylko maskotka ma jakiś problem. Po przesadzeniu podlałam obficie tylko raz 2 tygodnie temu. Ale ziemia jest cały czas mokra co mnie zaskoczyło, nie bardzo wiem dlaczego nie wysycha. Może to powód, nie wiem.inga_beta pisze:Przed wysadzeniem to były bardzo ładne pomidory. A po wysadzeniu wszystkie jakieś takie wychudzone. To taka sama ziemia? Może przelane?
Myślę że to ta mokra ziemia jest przyczyną. Widzę po moich pomidorach że wolą miec zbyt sucho niż zbyt mokro, bo nie są w stanie sobie poradzić gdy mają za mokro. A ziemia nie wysycha bo jest jej bardzo dużo w skrzynkach. Ja teraz podlewam je bardzo ostrożnie.Maori pisze:Ziemia inna mieszanka torfowa. Taką ziemie dostały wszystkie przesadzone pomidory i czują się dobrze tylko maskotka ma jakiś problem. Po przesadzeniu podlałam obficie tylko raz 2 tygodnie temu. Ale ziemia jest cały czas mokra co mnie zaskoczyło, nie bardzo wiem dlaczego nie wysycha. Może to powód, nie wiem.inga_beta pisze:Przed wysadzeniem to były bardzo ładne pomidory. A po wysadzeniu wszystkie jakieś takie wychudzone. To taka sama ziemia? Może przelane?
Tak wszystkie były hartowane przez dwa tygodnie.Skoanna pisze:Maori wydają się wydelikacone. Poczekaj jeszcze. Ty je hartowałeś/łaśprzed wysadzeniem?
Dosyć spory jest.Skoanna pisze:Kasiu ten Dwarf ... weel scotty u Ciebie też jest taki duży. U mnie wyrósł wielki krzaczor który puszcza masę wilków. Nie wygląda jak reszta Dwarfów. Jaka jest jego poprawna nazwa? Dig Well Scotty?
Jak masz rozwiązany w tych skrzyniach problem nawadniania ? Przecież jak wlejesz więcej wody , to wyleci- chyba,że to nie pzreszkadza,jak wyleci na posadzkę, bo nie masz sasiada z dołu.
Skrzynki są wyłożone geowłókniną, więc jak nie podleję zbyt dużo to nie przeciekająalmera pisze:Jak masz rozwiązany w tych skrzyniach problem nawadniania ? Przecież jak wlejesz więcej wody , to wyleci- chyba,że to nie pzreszkadza,jak wyleci na posadzkę, bo nie masz sasiada z dołu.gandw pisze:U mnie pomidory już od ponad tygodnia opalają się w skrzynkach na balkonie![]()
Z pomidorami w skrzynkach planuję jeszcze posadzić bazylię, ale ona dopiero kiełkuje.