Pod puszczą cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pod puszczą cz.2

Post »

Witaj Eluś ale ty masz kawał ogrodu i taki już pięknie rozbudowany ,widać ,ze wkładasz w niego tyle serca ,tyle pracy bo tak się odwdzięczył pięknymi kwitnieniami,no i porządeczek uroczy w nim panuje ,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bardzo ładne pierwsze zdjęcie, widać choć część bardzo ładnie zagospodarowanego ogrodu , lubię takie zdjęcia. ;:215 . No i ta różyczka ;:333 , moje pączki mają ale w całej okazałości nie spieszą się pokazać. :wink: . Po pąkach przypuszczam że pierwsza będzie edenka. ;:128
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Elu jestem po wrażeniem piękny przestrzenny dopracowany W każdym calu ogród. ;:180
Ta piwonia różowa to drzewiasta?
Liliowiec żółty bogato ukwiecony.
Tak dużo masz dyptamow ? czy tak się rozrosl?
Podpory do roślin prześliczne? Kupowane ?
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Elu pięknie się zazieleniło no i te różane pączki ;:173 będzie się działo :)
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Elu, to jak piszesz o swoim ogrodzie, to jakbyś wyjęła mi z ust ;:108 To my same tworzymy te nasze małe kawałki raju. I to nic, że czasami kręgosłup nam pęka z bólu, pogoda nie sprzyja, albo szkodniki niszczą to, o co tak dbamy. Czasami sił brakuje i chęci, ale po kilku dniach wszystko mija i dla widoku pięknie rosnących roślin, wielu kolorów zapominamy o małych klęskach i jesteśmy dumne, że własnymi rękami tworzymy nasze ukochane zakątki. Gdy patrzę na róże, które zachwycają całą gamą barw, zapachów i kształtów, to wiem, że praca, którą wkładam, nie idzie na marne. I znów biegam z rozwianym włosem z wiadrami gnojówki i podlewam te swoje królewny, żeby miały to co lubią :D
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witajcie , całą sobotę z nieba lało i lało za co roślinki na pewno są wdzięczne a ja przy okazji też bo miałam przymusowy odpoczynek :D .Za to w niedzielę wstałam skoro świt i dobrze bo zrobiło się dla odmiany upalnie , więc po obiedzie zrobiłam powrót do miasta .Za kilka dni znowu będzie trochę wolnego , więc będzie czas żeby nadrobić prace w ogrodzie .

Bożenko , dzięki ;:196

Martuniu , ogród mały nie jest , a na tylko dwie ręce to często wręcz za duży .Teraz właśnie mam ciężkie roboty na tyle ogrodu i mam nadzieję wkrótce je zakończyć bo nie mogę już patrzyć na trwające od jesieni rozkopy , więc się zawzięłam i chcę już to zakończyć , może się nareszcie uda .

Zuzieńko , właśnie zastałam pierwsze różane krzaczki w kwiatach i nawet całodzienna ulewa im nie zaszkodziła :D Na ten widok człowiek czeka cały rok :heja

Aniu , dzięki , staram się . Dyptam to jeden krzew a piwonia to zwykła , drzewiastą mam żółtą , ale jesienią ją złamałam , więc rośnie od zera :;230 . Podpory częściowo kupiłam gotowe a częściowo zamawiałam u ślusarza .

Mariuszu , no nareszcie zaczęło się coś dziać , przecież idzie lato .

Ewuniu , też naszykowałam w tym sezonie petardę gnojówki , więc będę rozpieszczała swoje królewny ,pomidorki dostały jednak jako pierwsze :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Elu..piękne różyczki, w tym obelisku nadzwyczaj im do twarzy . ;:215 . Ja w swój obelisk wcisnęłam powojnika, coś mi się wydaje że to był zły pomysł. :wink: Pewnie na jesień będzie zamiana :;230 . Parzydło masz spore, takie już rozrośnięte..także je zaprosiłam na swoją działeczkę i właśnie kwitnie tylko zapomniałam je sfocić. Nieprzewidzianie jestem w domku a jutro z powrotem na działkę, po dzisiejszym 30 st upale czy jeszcze kwiatki będą ładne. Szkoda że to wszystko tak szybko przekwita. ;:224
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękne róże kwitną. Białe kontrastujace podpory ładnie wyglądają
Pewnie takie zamawiane to drogie ??
Te niebiesko kwitnące to szalwie? ?
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Eluś, jak Twój ogród znosi te upały? Wszystko na zdjęciach wygląda na napite, w dobrej kondycji ;:196
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Elu, u mnie właśnie kwitnie Charles Austin i jest piękny :-)
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Cudowny widok,aż Ci miło będzie tam kawkę popijać!
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Eluś ,pięknie zaczynają kwitnienie róże i szałwie ,ogród taki dopieszczony przez swoją panią ,parzydło też bardzo lubię ,u mnie susza wielka i w jednym miejscu parzydło zaczyna brązowieć nim zakwitło ,bo nie dotarłam do niego z wężem ,jak dalej nie będzie deszczyku to nie wiem jak wytrzymam to codzienne podlewanie ,a u Ciebie coś polało?Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Witam :wit

Pogoda nie jest dobra dla naszych roślinek , ale i nam daje się we znaki .Od soboty łapię każdą chwilę i po prostu się kładę bo organizm tego się domaga . W ogrodzie skończyłam rozgrzebany trawnik i mam nadzieję , że mimo upału trawa wzejdzie bo kosztowało mnie to sporo wysiłku .Za chwilę będziemy mieli lato i zła jestem na pogodę bo niestety przez upały nie w pełni korzystamy z uroków naszych ogrodów i na zmianę się nie zanosi . ;:202

Zuziu , nie pamiętam , żeby z irysami kwitły róże , wszystko w tym roku kwitnie jednocześnie , nawet liliowce mają już pąki , więc ciekawa jestem co będzie kwitło w lipcu ?Przez trawnik nie miałam czasu na rabatki i zielsko zaczyna mi się panoszyć , przekwitłe kwiatostany też czekają na ścięcie , ogólnie nie mogę wyjść na bieżąco ;:185 .

Aniu . podpory robił mi znajomy , więc finansowo nie wyszło tragicznie .Na niebiesko kwitną szałwie , a róże naprawdę w tym sezonie się postarały , chociaż kilku krzaczkom oskubałam wszystkie pączki żeby się wzmocniły .

Aniu {AnaAn} mój ogród podlewam przez dwa dni w tygodniu , ale bardzo obficie i jak do tej pory rośliny znoszą to dobrze .Szkoda tylko , że przez te upały kwiaty szybko przekwitają .

Ewuniu , mój też zakwitł , nawet to zauważyłam mimo że byłam zarobiona ;:306 , ładny jest :D

Bożenko , i owszem , ale kawka o piątej rano bo potem widły , łopata i do trawnika póki słońce nie dopiecze :;230 Urobiłam się okrutnie , ale mam to z głowy .

Martuniu , podlewaj ogród obficie , ale partiami , wtedy więcej obszaru będzie podlane .Podlewanie całego ogrodu to ciężka robota i trochę syzyfowa .Przez trawnik ogród mam właśnie niedopieszczony ;:306 bo zielsko wszędzie się panoszy i zaczynam być , delikatnie mówiąc zaniepokojona , nie wspomnę ile mam obcinania . ;:223

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”